Άρης - Λαύριο 98-77

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Λαύριο 98-77

bet365

Ο Άρης πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς επικράτησε του Λαυρίου με 98-77 στο Nick Galis Hall. Οι «κίτρινοι» βασίστηκαν στην πολυφωνία τους στην επίθεση σουτάροντας και πάλι με υψηλά ποσοστό σε δίποντα (72%) και τρίποντα (42%).

Η σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την αποτελεσματικότητα στα σουτ δύο πόντων, ήταν τα τρία στοιχεία που χαρακτήρισαν τον Άρη στην πρώτη περίοδο. Ο Άρης τροφοδότησε τον Βασίλη Καββαδά, πήρε ό,τι του έδωσε το παιχνίδι και πριν τη συμπλήρωση έξι λεπτών αγώνα προηγήθηκε με 14-6. Η διαφορά έφτασε μάλιστα στα επίπεδα των 13 πόντων (24-11, 8’), αλλά εκεί ύψωσε ανάστημα ο Στεφανίδης. Οι δικοί του οκτώ διαδοχικοί πόντοι έδωσαν ανάσα στο Λαύριο (24-19, 10’).

Όπως συμβαίνει όμως στους τελευταίους αγώνες, ο Άρης είχε περισσότερα καλά διαστήματα, αλλά και ευστοχία στα σουτ τριών πόντων. Καθόλου τυχαία είχε 6/12 προσπάθειες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το συγκεκριμένο γεγονός του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει διαφορά. Αυτή επανήλθε στο +11 (41-30, 16’), για να φθάσει και στο +16 (48-32, 19’) καθώς το Λαύριο δεν είχε απαντήσεις.

Ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα έως και στα πρώτα (περίπου) τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (60-40), εκεί όμως το Λαύριο άρχισε τη δική του αντεπίθεση. Την αρχή έκανε ο Ντεμάριους Μπολντς, για να ακολουθήσει η «έκρηξη» του Γκρέι. Ο Αμερικανός σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό έξω από τα 6,75 και οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 6-14 μείωσαν σε (66-54, 27’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 72-59.

Το Λαύριο βασίστηκε στην αποτελεσματικότητά του έξω από τα 6,75 κι έφτασε να μειώσει τη διαφορά έως και στους δέκα πόντους (77-67, 34’) έχοντας σ’ εκείνο το σημείο 11/18 προσπάθειες. Εκεί ο Άρης επέδειξε αντανακλαστικά, επανέφερε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (85-67, 35:15) και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα, διαθέτει πολλές λύσεις στην επίθεση κι όταν έχει τη διάθεση μπορεί να παίξει άμυνα. Ακόμη και στα διαστήματα που δεν το έκανε, η πολυφωνία στην επίθεση έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε το Λαύριο να μην μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Καββαδάς τελείωσε όλες τις φάσεις (9/9 δίποντα) που πήρε κοντά στη ρακέτα και προσφέρει αυτό που έλειπε στον Άρη. Το inside game. Όταν δε κλείνει επάνω του η αντίπαλη άμυνα, ο Άρης βγάζει σουτ… προπόνησης. Αυτά έβαλε ο Ζάρας με 4/8 τρίποντα).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Όσο κι αν προσπάθησε, δεν τον ήθελε η μπάλα. Ο Μάικλ Τζένκινς έμεινε άποντος για πρώτη φορά φέτος τελειώνοντας τον αγώνα με 0/4 σουτ. Για το Λαύριο, με εξαίρεση μια εντυπωσιακή φάση που πρόσφερε στα τελειώματα του αγώνα, ο Ντι Τζέι Σέλτον πέρασε απαρατήρητος στο παρκέ, αλλά… άνοιξε κουβέντα με τους φιλάθλους του Άρη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν το Λαύριο μείωσε τη διαφορά στους δέκα πόντους (77-67), ο Άρης απάντησε 8-0 σερί σε 74 δευτερόλεπτα. Κι εκεί «κλείδωσε» τη δική του νίκη, εξανεμίζοντας παράλληλα τις ελπίδες του Λαυρίου.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Τάντια Ντραγκίτσεβιτς δεν απέφυγαν τα λάθη, αλλά είχαν όμως νευραλγικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Ο δε Βασίλης Σίμτσακ τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους, 9 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης είχε δέκα λάθη. Κι όμως τα περισσότερα εξ’ αυτών έγινε μέσα σε 2-3 αγωνιστικά λεπτά. Το Λαύριο είχε πολύ κακές περιστροφές στην άμυνα. Λόγω αυτών ο Άρης απέκτησε πολλά πλεονεκτήματα σε κάθε επίθεσή του, αυτά εκμεταλλεύτηκε κι έφτασε τους 98 πόντους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι φίλαθλοι του Άρη ήθελαν 100αρα, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης απαίτησε σεβασμό στον αντίπαλο. Γι’ αυτόν τον λόγο έκανε παρατήρηση στον Βασίλη Καββαδά ο οποίος σταμάτησε σκόπιμα τον χρόνο κάνοντας φάουλ, για τον ίδιο λόγο έδωσε εντολή στον Κάμινγκς να μην εκδηλώσει επίθεση στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα, προς απογοήτευση μέρους των φιλάθλων του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 50-35, 72-59, 98-77

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα