Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 116-83

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 116-83

bet365

Ο Παναθηναϊκός άστραψε και βρόντηξε στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι στο Ρέθυμνο με το εντυπωσιακό 116-83 στο ντεμπούτο του Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Όταν είναι σοβαρός, μπορεί να… στραγγαλίσει τις αντίπαλες ομάδες και να επιβάλει τον ρυθμό του στην επίθεση. Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα… καταιγιστικό δεκάλεπτο απέναντι στο Ρέθυμνο για να μετατρέψει ένα αγχωτικό ημίχρονο σε πραγματικό περίπατο.

Το τελικό 116-83 δείχνει ξεκάθαρα τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και δη στο δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 70-39 για λογαριασμό των «πρασίνων». Ένα διάστημα όπου οι μέτρησαν 11/17 τρίποντα και τον Τζεντίλε να σημειώνει τους πρώτους του πόντους του μέσα σε αποθέωση.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη «κατοστάρα» του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν και η πρώτη ύστερα από την 1η Νοεμβρίου 2015 και το ματς απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (107-66). Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλοι οι παίκτες ενώ οι έξι από αυτούς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Μπουρούση (23π., 5ριμπ.)

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 37-8 (!!) έχοντας 6/7 τρίποντα και άμυνα που… τσάκιζε κόκκαλα. Εν ολίγοις το άκρως αντίθετο από το πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μισό του αγώνα το Ρέθυμνο αποδείχθηκε υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικό, καλά διαβασμένο και με άριστη συγκέντρωση στο ματς. Ο Μιχάλης Καμπερίδης ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη «ζημιά» στην άμυνα των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα η πρώτη εμφάνιση του Αλεσάντρο Τζεντίλε μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλαζε συνέχεια πρόσωπα και σχήματα, τόσο για το απαραίτητο rotation, όσο και για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο ρόλο στα ματς της EuroLeague. Από τη στιγμή που έλειπε η ενέργεια και η ένταση σε άμυνα και επίθεση, το Ρέθυμνο μπόρεσε να μείνει μέσα στο ματς και να μην χάσει τη συγκέντρωσή του ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 40-31 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (46-44).

Ο Τόνι Κωνσταντινίδης είδε και άλλους παίκτες να βοηθούν σε άμυνα και επίθεση, με τους Κράβιτς και Φιτζπάτρικ να ξεχωρίζουν περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασαν πολλές φορές τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα να κερδίσουν 17 βολές, έναντι -μόλις- εννέα του Παναθηναϊκού. Για τους «πράσινους» ο Τζέιμς Φελντέιν αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση (10π. στο α’ μέρος) ενώ βοήθειες πρόσφεραν και οι Μπουρούσης, Σίνγκλετον.

Ο Τζεντίλε με τη σειρά του χρησιμοποιήθηκε στο α’ μέρος για 07:14 στη θέση του σμολ φόργουορντ, αλλά είχε βρει τον… μπελά του από την εξαιρετική άμυνα του Χάρη Γιαννόπουλου. Το σίγουρο είναι ότι έψαχνε να βρει μία προσπάθεια (σ.σ. είχε μία ασίστ και ένα λάθος σε αυτό το διάστημα) για να πάρει ψυχολογία και ρυθμό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν ήθελε να παίξει άμυνα και να «στραγγαλίσει» τον αντίπαλο, το έκανε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Από τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το χαλάρωμα, μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Μπουρούσης έψαχνε ένα καλό ματς και το βρήκε απέναντι στο Ρέθυμνο έχοντας 23 πόντους με 5/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος και κανένα κλέψιμο σε 18:51. Επίσης ο Τζέιμς Φελντέιν είχε δώσει το σύνθημα για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με 18 πόντους και 3/6 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρόμπερτ Άρνολντ δεν βοήθησε την ομάδα του όσο θα ήθελε έχοντας 2/8 σουτ εντός παιδιάς, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 37-8 ευστοχώντας έξι φορές (σε επτά προσπάθειες) έξω από τα 6.75μ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο γήπεδο και εκείνος πρόσφερε με τη σειρά του ένα καλάθι με 1/1 δίποντο, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το… άστοχο κάρφωμα του Κρις Σίνγκλετον στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός ξεδίπλωσε περίφημα τον αιφνιδιασμό, αλλά ο Σίνγκλετον δεν υπολόγισε σωστά και πάτησε μακριά με αποτέλεσμα να αστοχήσει στο κάρφωμα που επιχείρησε!

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός την εμφάνιση του στο πρώτο ημίχρονο και το Ρέθυμνο τα 17 λάθη και όλο το δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 70-39!

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-44, 77-52, 116-83

Τα καλύτερα της αναμέτρησης εδώ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα