Ντεμπούτο Τζεντίλε και γιορτή στο ΣΕΦ

Gazzetta team
Ντεμπούτο Τζεντίλε και γιορτή στο ΣΕΦ
Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική της Basket League με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, αλλά και στις επικίνδυνες εξόδους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε Ρόδο και Αμαλιάδα αντίστοιχα.

Παρά τις εορταστικές ημέρες, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων «τρέχουν» και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση. Εν μέσω... EuroLeague θα διεξαχθεί και η 12η αγωνιστική της Basket League όπου το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Για διαφορετικούς λόγους το κάθε ματς.

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος δηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή (23/12) στον ΕΣΑΚΕ και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής και στα ματς του εγχώριου πρωταθλήματος. Απέναντι στο Ρέθυμνο οι «πράσινοι» διατηρούν το απόλυτο με 12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Α1.

Στο ΣΕΦ θα υπάρχει γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ έχει προαναγγείλει πολλές εκδηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης με τον Προμηθέα Πατρών. Μετά την ήττα από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναχτίσει την ψυχολογία του, ενόψει και του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε την ερχόμενη Πέμπτη (29/12) στο φαληρικό παλέ για την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης στην EuroLeague.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της φιλοξενείται στη Ρόδο από τον φιλόδοξο -αν μη τι άλλο- Κολοσσό, σε μια έδρα που δυσκολεύεται. Συγκεκριμένα έχει τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια ως φιλοξενούμενη, ενώ και πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην τελευταία αγωνιστική του χρόνου (23/12/2015) με την ΑΕΚ να επικρατεί στην παράταση με 86-85 χάρη σε καλάθι του Μαυροειδή λίγο πριν από το φινάλε και αφού ο Σαλούστρος αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Ματς με τεράστιο ενδιαφέρον είναι και αυτό στην Αμαλιάδα, όπου ο Κόροιβος θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Ντίνος Καλαμπάκος θα έχει στη διάθεσή του και έναν καινούργιο παίκτη! Ο λόγος για τον Μαρκέλ Σταρκς, ο οποίος πήρε τη θέση του Κεν Μπράουν. Στα δύο ματς που έχουν διεξαχθεί στην Αμαλιάδα, το σκορ είναι 1-1 για τις δύο ομάδες.

Στο «Nick Galis Hall» ο Άρης (3-3 εντός έδρας) θα υποδεχθεί για δεύτερη φορά το Λαύριο (1-5 εκτός έδρας), έχοντας να θυμάται τη περσινή νίκη με 82-68. Μάλιστα σημειώστε ότι αν ο Βασίλης Σίμτσακ πάρει δύο ριμπάουντ θα φτάσει τα 900 στην καριέρα του στην Basket League. Στη Λευκάδα, η γηπεδούχος Δόξα θα έχει ένα νέο πρόσωπο στο ρόστερ της μετά τη φυγή του Ντέζμιν Ουέλς. Ο Τάισον Άμποτ είναι εκείνος που ενισχύσει την προσπάθεια των νεοφώτιστων για παραμονή στην κατηγορία και μάλιστα σε ματς... φωτιά απέναντι στα Τρίκαλα.

Τέλος, μεγάλο ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί στην Πάτρα, όπου ο Απόλλωνας (3-8) θα φιλοξενήσει την φιλόδοξη και ανεβασμένη Κύμη (5-6 αλλά 0-5 εκτός έδρας).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα