Το προφίλ και οι δυσκολίες της υπόθεσης του «αντί - Χάκετ»

Το προφίλ και οι δυσκολίες της υπόθεσης του «αντί - Χάκετ»

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Το προφίλ και οι δυσκολίες της υπόθεσης του «αντί - Χάκετ»
Στον Ολυμπιακό ξεκινούν το «σαφάρι» για την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Ντάνιελ Χάκετ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Σφαιρόπουλος και τις πολλές δυσκολίες της υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός και επισήμως ξεκινά έρευνα στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Χάκετ ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε αναφέρει πως οι πολλαπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θα του επέτρεπαν να ασχοληθεί με τη μεταγραφή μετά το ματς με την Μπάμπεργκ και αυτό θα συμβεί.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν μαζέψει όλες τις προτάσεις των ατζέντηδων και ήδη έχει γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Το προπονητικό τιμ έχει θέσει τα δεδομένα για το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη όπως βέβαια τα έχει θέσει και η διοίκηση.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη χωρίς όμως να πληρώσουν οποιαδήποτε υπεραξία που ενδεχομένως να ζητήσουν οι μεταγραφικοί στόχοι «μυρίζοντας» την ανάγκη που υπάρχει στον Πειραιά.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει έναν παίκτη που να είναι point guard, να έχει το μυαλό τους περισσότερο στην πάσα παρά στην εκτέλεση και να παίζει καλή άμυνα. Όπως δηλαδή είναι Χάκετ.

ΘΑ «ΣΠΑΣΕΙ» ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Από τους παίκτες που έχουν προταθεί, ελάχιστοι είναι free agent και αυτοί δεν είναι καλές λύσεις (αλλιώς θα είχαν βρει συμβόλαιο αυτή την εποχή). Μία περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Τζαμόν Γκόρντον, ωστόσο προέρχεται από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και δε θέλουν να ρισκάρουν στον Ολυμπιακό.

Αναγκαστικά θα πάνε να σπάσουν κάποιο συμβόλαιο που σημαίνει χρήματα και για τον παίκτη και για την ομάδα η οποία θα τον αποδεσμεύσει. Το πρόσφατο παρελθόν (Ντόρσεϊ πέρυσι) έχει δείξει πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα προσφέρει περισσότερες από 200-250 χιλιάδες ευρώ στον σύλλογο του παίκτη.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός είναι απίθανο να αποκτήσει παίκτη από ομάδα η οποία συμμετέχει στη φετινή Euroleague. Γενικά οι μετακινήσεις παικτών μεταξύ ομάδων της διοργάνωσης θα είναι ελάχιστες και ο λόγος είναι η δομή του πρωταθλήματος.

Με 15 αγωνιστικές να απομένουν όλες οι ομάδες (άλλες λίγο, άλλες πολύ) κάνουν όνειρα για playoffs. Με 2-3 σερί νίκες ξαναμπαίνουν στο κόλπο κι έτσι μοιάζει απίθανο κάποια ομάδα να χάσει ένα βασικό της άξονα για να ενδυναμώσει έναν αντίπαλο.

ΟΡΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Μία σημαντική δυσκολία την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός έχει να κάνει με τη διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογράψει με τον παίκτη που θα έρθει.

Το πράγμα γίνεται περίπλοκο λόγω των εξής παραγόντων:

Το συμβόλαιο του Χάκετ τελειώνει το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να τον ανανεώσει υπό την προϋπόθεση να επιστρέψει υγιής.

Ο παίκτης που θα έρθει ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπογράψει συμβόλαιο για 5 μήνες (μέχρι το τέλος της σεζόν).

Αν λοιπόν υπογράψει για μεγαλύτερη διάρκεια τότε λογικά θα απομακρυνθεί η περίπτωση ανανέωσης του Ιταλού γκαρντ αφού θα υπάρχει ήδη παίκτης στη θέση του και μάλιστα ξένος.

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΚΕΪΝ

Δύο καλές περιπτώσεις που συγκεντρώνουν τις δικές τους πιθανότητες είναι οι Στεφάν Μάρκοβιτς και ΝτεΆντρε Κέιν.

Ο Σέρβος γκαρντ -βασικός με την εθνική του ομάδα- αγωνίζεται στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και έχει όρο στο συμβόλαιό του να μπορεί να φύγει για ομάδα της Euroleague. Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε για αυτόν πριν περίπου ένα μήνα, αλλά αφενός ζήταγε τριετές συμβόλαιο και αφετέρου η γυναίκα τους ήταν στις μέρες της για να γεννήσει.

Ο Μάρκοβιτς είναι ακριβώς ο παίκτης που ψάχνει ο Σφαιρόπουλος, διαθέτει εμπειρία από τη διοργάνωση, αλλά σίγουρα δε θα υπογράψει για τίποτα λιγότερο από ενάμιση χρόνο κλειστό συμβόλαιο ενώ χρήματα θα απαιτήσει και η Ζενίτ.

Ο ΝτιΆντρε Κέιν αγωνίζεται στη Νίζνι και έχει περάσει από Γερμανία και Ισραήλ. Πολύ καλός παίκτης, άριστη πάσα, συμπαθητικός αμυντικός, αλλά είναι περισσότερο «δυάρι» παρά «άσος». Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση Αμερικανού πάντως και σίγουρα οι οικονομικές του απαιτήσεις δε θα είναι τόσο υψηλές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.