Ο Άρης υποπτευόταν και ο Μαρμπλ κατήγγειλε

Ο Άρης υποπτευόταν και ο Μαρμπλ κατήγγειλε

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης υποπτευόταν και ο Μαρμπλ κατήγγειλε

bet365

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία του Άρη με τον Ντέβιν Μαρμπλ. Όπως ενημέρωσε νωρίτερα το gazzetta.gr, ο Αμερικανός προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης διότι συμπλήρωσε απλήρωτος 45 ωρολογιακές ημέρες.

Καταρχάς είναι αναγκαίο να σημειωθούν συγκεκριμένα δεδομένα αυτής της υπόθεσης διότι η καταγγελία από την πλευρά του αθλητή δεν ξάφνιασε τους ανθρώπους του Άρη.

Πρώτον: Ο Αμερικανός ένιωσε την αμφισβήτηση από τις πρώτες ημέρες του στον Άρη κι αυτό λειτούργησε ανασταλτικά προς την κατεύθυνση προσαρμογής του στην ομάδα. Λόγω αυτού, είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι καλές εμφανίσεις του, με συνέπεια να δίνει την εικόνα ενός παίκτη ο οποίος ουσιαστικά αποτελούσε «ξένο σώμα».

Δεύτερον: Ο Άρης ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία του Ντέβιν Μαρμπλ και είχε καταθέσει πρόταση διακοπής της συνεργασίας στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Το ζήτημα διαχειρίστηκαν αποκλειστικά οι Αμερικανοί εκπρόσωποι του αθλητή οι οποίοι ήταν αντίθετοι στην προοπτική λύσης του συμβολαίου, αλλά είχαν ζητήσει από τον Άρη να του δώσει επιπλέον ευκαιρίες.

Τρίτον: Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων τον περασμένο Οκτώβρη και μετά την ενσωμάτωση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, άνοιξε νέος κύκλος επαφών. Ωστόσο, διαπιστώθηκε και πάλι διαφωνία επί του οικονομικού, συν ασφαλώς της απροθυμίας των Αμερικανών εκπροσώπων του παίκτη για τη λύση του συμβολαίου.

Λόγω των διαδοχικών τραυματισμών, το ζήτημα (προσωρινά) μπήκε στο ψυγείο, αλλά ήταν απολύτως βέβαιο ότι με τις επιστροφές όλων των παικτών ο Άρης θα το επανέφερε προς συζήτηση.

Τέταρτον: Μια ανάρτηση του Ντέβιν Μαρμπλ στο instagram είχε βάλει σε υποψίες τους ανθρώπους του Άρη επί των προθέσεών του. Παρόλο αυτά δεν κατέβαλλαν τη δόση του συμβολαίου στην προκαθορισμένη ημερομηνία κι έτσι του έδωσαν το νομικό δικαίωμα ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση καταγγελίας, δείχνοντας ότι ως ένα βαθμό επέτρεψαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πέμπτον: Το οικονομικό ήταν η αφορμή για την κατάθεση της καταγγελίας. Οι βαθύτεροι λόγοι της νομικής ενέργειας είναι αγωνιστικοί. Ο Μαρμπλ δεν είναι ικανοποιημένος από τον αγωνιστικό ρόλο του και θεωρεί ότι δεν είχε την υποστήριξη της ομάδας στο επίπεδο που θα ήθελε. Για νομικούς λόγους και με σκοπό τη διεκδίκηση όλου του συμβολαίου περίμενε να μείνει απλήρωτος για διάστημα 45 ημερών.

Πάμε στην επόμενη μέρα. Ο Ντέβιν Μαρμπλ σήμερα (21/12) απείχε από κάθε δραστηριότητα του Άρη κι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτως ώστε να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του.

Έχει σημασία όμως το γεγονός ότι ο Άρης υποπτευόταν τη νομική ενέργεια του αθλητή, αλλά δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει. Αυτό (προφανώς) δείχνει ότι έχει χαράξει συγκεκριμένη πολιτική, έχει τα δικά του νομικά όπλα και στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ των δύο πλευρών θα αποδειχθεί αν υπάρχει περίπτωση εύρεσης συμβιβαστικής λύσης πριν η υπόθεση οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα