Βλασσόπουλος: «Να αποδείξουμε πως αξίζαμε οχτάδα»

Gazzetta team
Βλασσόπουλος: «Να αποδείξουμε πως αξίζαμε οχτάδα»

bet365

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος πιστεύει πως η Εθνική Εφήβων άξιζε να προχωρήσει στη διοργάνωση, ωστόσο τ' αφήνει όλα στην άκρη και βλέπει τη συνέχεια μετά την εξασφάλιση της παραμονής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε μετά τη νίκη επί της Σουηδίας που τους εξασφάλισε την παραμονή: «Η ομάδα πιστεύω πως έδειξε πως άξιζε να μπει στην οχτάδα. Κάποιες μικρές λεπτομέρες, κάποια λάθη απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως η Τουρκία και η Γερμανία, η οποία θεωρώ πως θα πάρει το χρυσό, μας στοίχισαν το κάτι παραπάνω. Τα κάποια λάθη που κάναμε δεν τα πληρώσαμε απέναντι στη Σουηδία. Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα πιστεύω, παίξαμε καλά παρά το δεδομένο άγχος και συνεχίζουμε. Θέλουμε να αποδείξουμε πως άξιζε να είμαστε στην οχτάδα. Οπότε θα προχωρήσουμε με την ίδια δύναμη και με συγκέντρωση για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν ήταν εύκολη αποστολή αυτό το τουρνουά και δεν μιλάω μόνο για εμάς, αλλά και για άλλες ομάδες, που δυσκολεύτηκαν εξίσου με την προετοιμασία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα αφήνουμε στην άκρη όλα όμως και συνεχίζουμε. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους».

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης από την πλευρά των παικτών ανέφερε: «Ήταν για εμάς ένας τελικός. Μπήκαμε αγχωμένοι στην αρχή. Ήταν και λογικό, γιατί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο αγώνας ήταν μεγάλης σημασία για εμάς. Όσο περνούσαν τα λεπτά, βγάζαμε ενέργεια και πάθος στην άμυνα. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο να μειωθεί το άγχος μας, να παίξουμε καλύτερα και να φτάσουμε στη νίκη, η οποία μας κρατά στην κατηγορία.

Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το αυριανό με τη Σλοβενία. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως μπορεί να σωθήκαμε, αλλά θέλουμε τώρα το 2/2. Το θέλουμε για εμάς.

Ως ομάδα πιστεύω πως έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Ο αρχικός μας στόχος ήταν η οχτάδα, την είσοδο στην οποία χάσαμε από κάποιες λεπτομέρειες τελικά. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Πρέπει τώρα να φανούμε δυνατοί στους δύο αγώνες που απομένουν. Θέλουμε μόνο τη νίκη».

 

Τελευταία Νέα