Βέσελι: «Χρωστάω πολλά στον Σλούκα!» (vids)

Βέσελι: «Χρωστάω πολλά στον Σλούκα!» (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Βέσελι: «Χρωστάω πολλά στον Σλούκα!» (vids)
Ο Γιάν Βέσελι μίλησε στο gazzetta.gr για την τάση του να τελειώνει τις φάσεις με alley-oop καρφώματα, την φαντεζί συνεργασία με τον Ούντο και τον Παναθηναϊκό που είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις.

Το στοίχημα για τον παρουσία του Γιαν Βέσελι στο Top-10 με τις θεαματικότερες φάσεις της αγωνιστικής στην EuroLeague είναι, σχεδόν πάντα, κλειδωμένο! Ο Τσέχος φόργουορντ είναι ο fun-to-watch παίκτης της Φενέρμπαχτσε, εκείνος που θα… εκτοξεύσει τους φίλους της ομάδας της Κωνσταντινούπολης έπειτα από ένα alley-oop κάρφωμα που θα πανηγυρίσει έξαλλα! Να, σαν αυτά!

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Βέσελι μίλησε στο gazzetta.gr για τη Φενέρ που παίζει στο κόκκινο και τον Κώστα Σλούκα που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του ενώ απαντά στο δίλημμα «τάπες ή καρφώματα»!

Κατ' αρχάς, ποια ήταν η φιλοσοφία της Φενέρ το περασμένο καλοκαίρι; Η ομάδα κράτησε σχεδόν όλους τους παίκτες κι απέκτησε μόνο τον Τζέιμς Νουνάλι, μολονότι δεν κατέκτησε την EuroLeague.
«Νομίζω πως ο κόουτς Ομπράντοβιτς και οι άνθρωποι της Φενέρ ήταν πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία μας πέρσι, άσχετα με το αν τελικά δεν φτάσαμε ως το τέλος της διαδρομής στην EuroLeague. Αυτός, ακριβώς, ήταν και ο λόγος που έμεινα εγώ κι ο Έκπε (σ.σ. Ούντο)! Έχουμε ταιριάξει καλά εδώ και πλέον ανυπομονούμε να γυρίσει ξανά μαζί μας ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς για να κάνουμε σπουδαία πράγματα».

Η Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 8-3 στη regular season με το νέο και απαιτητικό φορμάτ. Τελικά, τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο αποτελεσματικούς;
«Οι παίκτες κατανοούν πλήρως ό,τι ζητάει ο προπονητής από εμάς. Παίζουμε δυνατά, ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα με το νέο πρόγραμμα όμως προσπαθούμε να μένουμε ενωμένοι. Παίζουμε στο κόκκινο σε κάθε παιχνίδι!».

Από την άλλη πλευρά, τι συνέβη στις αρχές Νοέμβρη και η Φενέρ έκανε τρεις σερί ήττες; Η μια εξ αυτών μάλιστα στη Fernando Buesa Arena ήταν η πιο βαριά στην καριέρα του κόουτς Ομπράντοβιτς!
«Τα μαζεμένα και δύσκολα ταξίδια, το πιεσμένο πρόγραμμα, ακόμα-ακόμα και η έλλειψη συγκέντρωσης μπορούν πολύ εύκολα να σε βγάλουν εκτός ρυθμού, όσο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ κι αν διαθέτεις! Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συμβαίνουν και θα ξανασυμβούν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Η μεγάλη ομάδα φαίνεται ακριβώς στον τρόπο που προσεγγίζει και ξεπερνά τις κρίσεις».

Μπορείς να μας περιγράψεις την τάση σου να σκοράρεις με alley-oop καρφώματα; Επίσης, πως είναι η συνεργασία σου με τον Έκπε Ούντο; Οι φίλαθλοι κάνουν λόγο για το πιο εντυπωσιακό δίδυμο ψηλών στη διοργάνωση!
«Ναι, είναι αλήθεια (γέλια)! Με τον Έκπε είμαστε… συνδεδεμένοι από πέρσι, ξέρουμε καλά ο ένας τις κινήσεις του άλλου, γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του και πού θα βρίσκεται στο επόμενο βήμα, χωρίς την μπάλα! Πραγματικά το απολαμβάνω».

Τάπες ή καρφώματα;
«Μου αρέσουν περισσότερο οι τάπες».

Θα θέλαμε επίσης το σχόλιό σου για τον Κώστα Σλούκα, που κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου με τις ασίστ του.
«Έχουμε μια ξεχωριστή σχέση με τον Κώστα. Προφανώς είναι καλό για εμένα ότι του αρέσει να μοιράζει ασίστ (γέλια)! Προσπαθεί να με βρίσκει ελεύθερο ή θα μου βγάλει την τέλεια πάσα για κάρφωμα. Του χρωστάω πολλά από ό,τι βλέπετε στο γήπεδο!».

Η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό; Πολλοί νέοι παίκτες συγκριτικά με πέρσι και νέος κόουτς στα μέσα της χρονιάς…
«Είναι η πρώτη χρονιά μετά την αποχώρηση ενός θρύλου, του Διαμαντίδη. Έστω κι έτσι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Σίγουρα δεν είναι καλό να γίνονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ όμως νομίζω ότι μπορεί να κάνει καλή πορεία».

Πριν από δυο χρόνια η Φενέρ έπαιξε στο Final Four και πέρσι έφτασε στον τελικό. Φέτος; Μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα;
«Τα τελευταία χρόνια η Φενέρ κάνει σπουδαία πράγματα. Πλέον δεν υπάρχουν τα εύκολα παιχνίδια που υπήρχαν στη regular season ή το TOP-16. Θα είναι δύσκολο όμως πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.