Μόνος δεύτερος ο νικητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μόνος δεύτερος ο νικητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Η αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ... κλέβει την παράσταση στην 10η αγωνιστική με το νικητή να μένει μόνος στη 2η θέση.

Το πρωτάθλημα της Basket League συνεχίζεται κανονικά με την δέκατη αγωνιστική. Αναμετρήσεις οι οποίες κρύβουν σασπένς, αλλά και υποψία τριγμών στους πάγκους ομάδων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη το παιχνίδι που «κλέβει» την παράσταση είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (11/12-21:30). Οι δύο ομάδες μοιράζονται το γήπεδο, αλλά οπαδούς θα έχει στο πλευρό του μόνο ο Παναθηναϊκός. Κυρίως όμως μοιράζονται την δεύτερη θέση στη βαθμολογία με ρεκόρ (9-1) έχοντας ηττηθεί αμφότεροι μόνο από τον Ολυμπιακό. Ο νικητης θα απολαμβάνει μόνος του την 2η θέση και θα συνεχίζει να βρισκεται μία νίκη μακριά από τους Πειραιώτες.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας (10-0) υποδέχονται το Ρέθυμνο (5-4) στο ΣΕΦ (11/12-18:00) και θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή με νίκη επί των Κρητικών.

Το κυρίως μενού της αγωνιστικής γίνεται σήμερα (10/12) με πέντε αναμετρήσεις.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας (4-5) αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (5-4) ο οποίος μέχρι τώρα δεν πείθει αρκετά. Το ματς αναμένεται να είναι κλειστό καθώς επίσης οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να διαχειριστούν και την κούραση από τη μεσοβδόμαδα υποχρέωση τους με τη Ρόζα Ράντομ.

Ο Άρης (5-4) φιλοξενεί την Κύμη (4-5) σε μία επανάληψη του προημιτελικού Κυπέλλου (ο Άρης είχε επικρατήσει πανεύκολα). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ψάχνει να βρει ρυθμό σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που θα παίξουν χωρίς άγχος ενώ έχουν και καλή ψυχολογία από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική.

Στη Λευκάδα η Δόξα υποδέχεται το Λαύριο με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με ρεκόρ 2-9. Οι γηπεδούχοι έχουν το «πρέπει» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και το Λαύριο ψάχνει απεγνωσμένα μία εκτός έδρας νίκη που θα το βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο παιχνίδι του Κόροιβου με τα Τρίκαλα. Αμφότερες οι ομάδες προσπαθούν να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας, αλλά μόνο η νικήτρια θα το καταφέρει.

Τέλος ο Κολοσσός (4-5) αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Απόλλωνα Πάτρας (3-6) με τους νησιώτες να είναι το φαβορί, αλλά τους Αχαιούς να δείχνουν έντονα σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

10η Αγωνιστική

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 10 Δεκεμβρίου 2016 17:00 Δ.Κ.Γ. ΗΛΙΔΑΣ NS2 HD Λ.πΛ.

ΑΡΗΣ – ΚΥΜΗ 10 Δεκεμβρίου 2016 17:00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ NS4 HD

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟΚ Δεκεμβρίου 10 17:00 Κ.Γ.Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ NS2 HD Λ.πΛ.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 10 Δεκεμβρίου 17:00 ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ NS2 HD Λ.πΛ.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ10 Δεκεμβρίου 17:00 Κ.Γ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ NS2 HD Λ.πΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ 11 Δεκεμβρίου 18:00 Σ.Ε.Φ. OTESPORT4 HD

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – AEK 11 Δεκεμβρίου 21:30 ΟΑΚΑ NS2 HD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα