Καράβι στον ωκεανό

Καράβι στον ωκεανό

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Καράβι στον ωκεανό

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος βλέπει στον φετινό Άρη ένα απελπισμένο καράβι το οποίο αναζητεί απεγνωσμένα λιμάνι για να αράξει και αναρωτιέται αν θα καταφέρει να διαχειριστεί τις φουρτούνες που έρχονται.

Στις συγκρίσεις που επιχειρούνται μεταξύ της περσινής με τη φετινή ομάδα του Άρη γίνεται πολύς λόγος για την ποιότητα και το επίπεδο προσαρμογής των ξένων παικτών, αλλά δεν αναφέρεται το βασικό συστατικό που οφείλει να έχει μια ομάδα. Την ηρεμία.

Αυτή «επιβάλλεται» από το σύνολο των ανθρώπων που αποτελούν έναν οργανισμό και η διάρκειά της εξαρτάται από τα αποτελέσματα, τις ξεκάθαρες σχέσεις και τη διαχείρισης μικρών ή μεγάλων κρίσεων. Σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος η ηρεμία είναι είδος προς εξαφάνιση στο εσωτερικό του Άρη.

Αγωνιστικά, οι διαδοχικοί τραυματισμοί στοιχειοθετούν το μοναδικό (και συνάμα ισχυρό) ελαφρυντικό. Υπάρχουν όμως και τα αυτονόητα συμπεράσματα (σ. σ. τα οποία επιβεβαιώθηκαν και στον αγώνα με την Έλιος Σανς) όπως αυτό της έλλειψης εγκεφαλικού παίκτη στη θέση «1» (σ. σ. γιατί ο Ουίλ Κάμινγκς είναι σούτινγκ γκαρντ) αλλά και της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μάικλ Τζένκινς ο οποίος ουσιαστικά δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η υπομονή και η διεύρυνση της φετινής επένδυσης συνθέτουν τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης και επίλυσης των αγωνιστικών προβλημάτων.

Επί της υπομονής, ο Δημήτρης Πρίφτης θυμίζει νεοσύλλεκτο φαντάρο ο οποίος μετράει ανυπόμονα τις ημέρες για την άδεια ορκωμοσίας. Μέχρι δηλαδή τον εκτός έδρας αγώνα στην Πάτρα όπου θα ενσωματωθούν στην ομάδα οι Καββαδάς, Γιάνκοβιτς.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της διεύρυνσης του μπάτζετ, είναι ευνόητο πλέον ότι μετά την επιπλέον επιβάρυνση των 250.000 ευρώ, δεν υφίσταται σχετική πρόθεση από την ιδιοκτησία.

Βάζοντας στην άκρη τον άγαρμπο τρόπο με σκοπό την απομάκρυνση των Μαρμπλ, Τζένκινς, Μπάκνερ, όταν έγινε αντιληπτό ότι ο… λογαριασμός των ριζοσπαστικών αλλαγών θα ξεπεράσει τις 700-800 χιλιάδες ευρώ, αποφασίστηκε η εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες. Εκτός κι αν αλλάξει η στάση των παικτών, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Για να φτάσουμε στο σήμερα. Μέσα από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει ότι ο Άρης έχει καταλήξει στο στιλ του παίκτη που επιθυμεί ούτως ώστε να αντικαταστήσει προσωρινά τον Μπάκνερ. Και το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει σε κάποια κίνηση πριν την επιστροφή των Καββαδά, Γιάνκοβιτς.

Η στασιμότητα δεν σχετίζεται τόσο με τις επιλογές που προσφέρει η αγορά αλλά κυρίως με την αμφιβολία επί των χαρακτηριστικών του παίκτη που πρέπει να έρθει καθώς επίσης και με τον οικονομικό παράγοντα.

Εν τέλει, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών. Τότε χρονολογείται η περίοδος της… κρίσης και των οριστικών επιλογών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.