Ντίξον: Σηκώθηκε... πιο δυνατός (infographic)

Ντίξον: Σηκώθηκε... πιο δυνατός (infographic)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ντίξον: Σηκώθηκε... πιο δυνατός (infographic)

bet365

Η ΑΕΚ τον στήριξε κι εκείνος είπε «ευχαριστώ» με τον δικό του τρόπο. Ο Μάικλ Ντίξον... άφησε όλη την ένταση των ημερών στην έδρα της Σζολνόκι και πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στα «κιτρινόμαυρα»!

Γενέθλια. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή. Κάποιοι από αυτούς είναι ευχαριστημένοι για τον χρόνο που έφυγε, άλλοι... μηδενίζουν και το παίρνουν από την αρχή. Ο Μάικλ Ντίξον την περασμένη Πέμπτη (1/12) έγινε 26 ετών και σίγουρα αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Λίγες ώρες αφότου έσβησε 26 κεράκια... μία ψυχή έφυγε μετά από δυστύχημα που εμπλέκεται κι ο ίδιος.

Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας στάθηκαν στο πλευρό του, όπως φυσικά και η διοίκηση που αποφάσισε να τον στηρίξει και να μην θέσει θέμα αποχώρησής του. Ο Αμερικανός γκαρντ ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, απολογήθηκε στην ομάδα και βρήκε... παρηγοριά εκεί που νιώθει σαν στο σπίτι του. Στο παρκέ.

Μία απουσία κόντρα στον Κόροιβο ήταν αρκετή και την επόμενη μέρα τέθηκε στη διάθεση του Γιούρι Ζντοβτς για να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας στην Ουγγαρία και το κρύο Σζόλνοκ.

Ο Σλοβένος τεχνικός τον ξεκίνησε για δεύτερη φορά φέτος στην αρχική πεντάδα κι από το πρώτο λεπτό έδειξε πως θέλει... να ξεσπάσει. Το αποκορύφωμα ήρθε στην τρίτη περίοδο με το ρεσιτάλ του έξω από τα 6,75μ. Έβαλε το πρώτο, το δεύτερο και σταμάτησε στα πέντε τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και η εμφάνισή του (29π., 8/12τρίπ., 5ριμπ., 4ασ.) ήταν η κορυφαία του με τα «κιτρινόμαυρα» σε επίσημη αναμέτρηση.

Από τη Γεωργία... ήρθε «ζεστός» στην Αθήνα

Οι εμφανίσεις του με την εθνική Γεωργίας έκαναν τους φίλους της ΑΕΚ να... τρίβουν τα χέρια τους και ν' ανυπομονούν να τον δουν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου μέτρησε 16,6 πόντους, 4,2 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ... με αποκορύφωμα την εμφάνιση κόντρα στο Μαυροβούνιο (31π., 7/10τρίπ.).

Από τα φιλικά παιχνίδια ο Ντίξον έδειξε πως ήρθε με... φόρα κι απίστευτη όρεξη να προσφέρει στη νέα του ομάδα. Σχεδόν σε κάθε ματς ήταν πρώτος σκόρερ και στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας έδωσε show απέναντι στη Γαλατάσαραϊ! Μέτρησε 34 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα κι έπειτα δήλωσε πως: «Οι φίλοι της ΑΕΚ να περιμένουν έναν παίκτη που θα είναι έτοιμος να πεθάνει για την ομάδα. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω μπροστά τους και στα επίσημα παιχνίδια».

Το... δέσιμο με τους φιλάθλους και τα επίσημα

Ο Μάικλ Ντίξον μπορεί να μην κάνει σε κάθε παιχνίδι την υπέρβαση. Ωστόσο, με εξαίρεση την εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα που μέτρησε 0/6 τρίποντα είναι διψήφιος στα υπόλοιπα παιχνίδια της Basket League και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια πάντα από τους πρώτες σκόρερ της ομάδας. H... σπίθα του; Ο κόσμος! Ο Αμερικανός γκαρντ βγάζει αρκετό πάθος στο παρκέ και συνεχώς... ρίχνει βλέφαρα στις εξέδρες: «Θέλω να παίζω μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, να τους ακούω να φωνάζουν για την ομάδα».

Ειδικά, στα παιχνίδια που έχουν παίξει σε μικρότερα γήπεδα και μπορεί να πλησιάσει πιο εύκολα τον κόσμο πάντα πηγαίνει κοντά τους, άλλωστε εκείνοι φροντίζουν να μην αφήνουν ποτέ μόνη την ομάδα.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα