Η εκτόξευση της EuroLeague! (pic)

Gazzetta team
Η εκτόξευση της EuroLeague! (pic)
Η EuroLeague Basketball παρουσίασε την έρευνα που επιβεβαιώνει ότι το νέο σύστημα της διοργάνωσης φέρνει υψηλότερα σκορ, περισσότερα κλειστά ματς και μεγαλύτερη προσέλευση στα γήπεδα.

Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης παίζουν μεταξύ τους για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και το ενδιαφέρον των φιλάθλων έχει εκτοξευτεί, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε η EuroLeague Basketball, έχοντας διανύσει το 1/3 της regular season.

Υψηλότερα σκορ, πιο κλειστά παιχνίδια, μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα και αύξηση στην τηλεθέαση είναι ορισμένα μόνο από τα παραδείγματα που αναφέρει η διοργανώτρια αρχή! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες σκοράρουν 162.8 πόντους μ.ό. στα πρώτα 80 ματς της χρονιάς, ήτοι η κάθε ομάδα σημειώνει 81.4 πόντους. Μιλάμε, δηλαδή, για σχεδόν +10 πόντους ανά παιχνίδι σε σχέση με τους 153.9 από το 2000 μέχρι πέρσι.

Επίσης σημειώνονται 17 τρίποντα ανά ματς, με την υψηλότερη ευστοχία (37.7%) από το 2000 κι έπειτα! Παράλληλα, οι 17.5 ασίστ ανά παιχνίδι είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, ξεπερνώντας τις 13.8 από το 2000 μέχρι πέρσι. Από τους 80 αγώνες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, το 25% έχει κριθεί με διαφορά μικρότερη-ίση των τριών πόντων και το 36.3% με διαφορά μικρότερη-ίση των πέντε πόντων.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου, ο μ.ό. των θεατών στα 16 γήπεδα της EuroLeague είναι 8.313, σημειώνοντας άνοδο κατά 27.% σε σχέση με το ίδιο χρονικό σημείο των προηγούμενων διοργανώσεων, ήτοι με την ολοκλήρωση της regular season με το προηγούμενο σύστημα. Παρεμπιπτόντως, η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (euroleague.net) σημείωσε άνοδο κατά 32.4% ενώ τα επίσημα social media της EuroLeague (Facebook, Twitter, Instagram) παρουσίασαν άνοδο κατά 2.000%

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.