Γιατρέ μου, δεν είμαι καλά...

Νίκος Παπαδογιάννης Νίκος Παπαδογιάννης
Γιατρέ μου, δεν είμαι καλά...

bet365

O Nίκος Παπαδογιάννης απευθύνει ανοιχτή ερωτική επιστολή στον λεβέντη που ευθύνεται για τις αϋπνίες του.

Γιατρέ μου, δεν αισθάνομαι καλά. Με πιάνει υπνηλία και φοβάμαι ότι θα κοιμηθώ πάνω στο γραφείο. Όλη μέρα χασμουριέμαι και κρατάω τα μάτια μου ανοιχτά με μανταλάκια. Εκεί που περπατάω, κουτουλάω.

Τι έχω και νυστάζω τόσο πολύ; Λέτε να φταίει που με βρίσκει η αυγούλα κάθε δεύτερη νύχτα μπροστά στον υπολογιστή; Μα ναι, μάλλον αυτό είναι, έχετε δίκιο.

Πώς είπατε; Ναι, θα βρω δυνατό καφέ από την Κόστα Ρίκα και θα φτιάχνω μία μεγάλη κούπα στις 2 τα ξημερώματα. Θα παίρνω και βιταμίνες για να αντέξω.

Το ξενύχτι, πάντως, δεν πρόκειται να το κόψω. Με κάνει πτώμα τώρα που πενηντάρισα κιόλας, αλλά μου προσφέρει το ευ ζην και με γεμίζει ευεξία.

Και πού να στείλω τον λογαριασμό για αυτή την επίσκεψη; Μισό λεπτό, να σημειώσω τη διεύθυνση: «Giannis Antetokounmpo, Milwaukee, Wisconsin, USA». Λεφτά έχει άφθονα, δεν θα τον πειράξει η αβαρία…

Τι θα γίνει, ρε συ Γιάννη; Θα τραβήξει μακριά αυτή η βαλίτσα; Ποιος σου είπε ότι έχουμε όλοι τις δικές σου αντοχές; Εσύ μπορεί να είσαι βιονικός, αλλά εμείς δεν αντέχουμε να περνάμε τις νύχτες ξάγρυπνοι.

Μια βραδιά αποφάσισα να κατεβάσω τους διακόπτες νωρίς, πριν τον αγώνα με το Ορλάντο, και έχασα το τριπλ-νταμπλ. Άλλη μία με πήρε ο ύπνος χωρίς να το θέλω, την περασμένη Τρίτη, και μού’ρθε κόλπος όταν άνοιξα τα μάτια, αφού είχες 27 πόντους απέναντι στον ΛεΜπρόν 20 λεπτά πριν το τέλος!

Έκτοτε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξαναρισκάρω. Επιστράτευσα και ένα ξυπνητήρι παλαιού τύπου από εκείνα που ξυπνάνε και τους νεκρούς όταν χτυπάνε και μετέφερα την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι.

Οι γάτες μου έχουν εντολές για στεντόρεια νιαουρίσματα αν δουν ταυτόχρονα εσένα στην τηλεόραση και εμένα στην αγκαλιά του Μορφέα.

Μία χάρη σου ζητώ, μόνο. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να βάλεις στόχο κάποιον Ευρωπαίο και να του σκαρώσεις χουνέρι σαν τη χθεσινή τάπα που τύφλωσε τον Μπογκντάνοβιτς, να το κάνεις με τη φανέλα της Εθνικής και όχι με τους Μπακς…

Πού το ξέρω ότι θα ξαναπαίξεις στην «επίσημη αγαπημένη» μας; Θα σου πω, πού το ξέρω. Το ξέρω επειδή το δήλωσες εσύ πριν από 2 μέρες, όταν αποκάλυψες σε Αμερικανούς συναδέλφους ότι σε προσκάλεσε για να δουλέψεις το τρίποντο ο προπονητής του Ντιρκ Νοβίτσκι.

«Η Γερμανία είναι κοντά στην Ελλάδα, οπότε μπορώ να πεταχτώ όταν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα και με τους Μπακς», είπες.

Να έλθεις, Γιάννη μου, γιατί έχουμε δουλειές τον Σεπτέμβρη. Αυτή τη φορά θα κατεβάσουμε καλή ομάδα, όχι ρεζέρβες. Αρκεί να πεις εσύ το «yes», για να σε δουν και όσοι δυστροπούν.

Εάν ένας All-Star του ΝΒΑ πάει στις Φινλανδίες και στις Τουρκίες, αντί να ξαπλώσει αναπαυτικά πάνω στο συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, δύσκολα θα αρνηθούν όσοι παλεύουν στο χωριό για τον τίτλο του κοινοτάρχη.

Θα φέρουμε πάλι και τον αδελφό σου τον Θανάση, για να σκάνε όσοι τον κατηγορούν ότι …δεν ξέρει μπάσκετ. Eμείς τους τιμάμε αυτούς που μας τιμούν. Ο Θανάσαρος, άλλωστε, ήταν ο καλύτερος παίκτης στο Τορίνο.

Ναι, Γιάννη μου, εσένα εννοούσα όταν μίλησα για «έναν All-Star του ΝΒΑ». Mετράω και ξαναμετράω τους ανταγωνιστές σου για μια θέση στο αεροπλάνο προς Nέα Ορλεάνη και δεν βρίσκω πώς θα χαθεί αυτό το ταξίδι.

Πόσοι ψηλοί και ημίψηλοι της Ανατολής μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες από εσένα, χωρίς να εισπράξουν πατσαβούρες;

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ένας ο κρατούμενος. Ο…, ο…, οοοοοο…., μισό λεπτό να ψάξω καλύτερα, διάβολε, δεν βρίσκω άλλον.

Στάσου να σου αραδιάσω τη λίστα: Πολ Τζορτζ, Καρμέλο Άντονι, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Λαβ, Αλ Χόρφορντ, Πολ Μίλσαπ, Μπρουκ Λόπεζ, Kρίσταπς Πορζίνγκις, Χασάν Ουάιτσαϊντ, Νικ Μπατούμ, Τζόελ Εμπίιντ. Μόνο ο Τζορτζ, αλλά και αυτός όλο τραυματίζεται φέτος.

Εξάλλου, ο κανονισμός απαιτεί 3 παίκτες της frontline. Για την αρχική πεντάδα, μιλάω. Πίσω της υπάρχει χώρος για άλλους 4 φόργουορντ και σέντερ. Όλοι οι καλοί χωράνε.

Εγώ όμως πιστεύω ότι θα ψηφιστείς από το κοινό για βασικός. Δεν θα χρειαστεί να σε βάλουν από το παράθυρο οι προπονητές.

«Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει να συλλαβίσει το όνομα Αντετοκούνμπο», αστειεύτηκε τις προάλλες ο προπονητής σου, ο Τζέισον Κιντ. «Αυτή την εβδομάδα ο Γιάννης έκλεισε θέση στο All-Star Game», ψήφισαν οι σχολιαστές του Fox Sports.

Θα φάω το καπέλο μου αν σε κόψουν. Και το μαξιλάρι μου και το ξυπνητήρι μου, μη σου πω και τις γάτες μου.

Αρκεί να συνεχίσεις το ίδιο βιολί και να οδηγείς τους Μπακς σε νίκες. Τις τελευταίες 10 μέρες κάνατε κομματάκια τους πρωταθλητές Καβαλίερς και φτάσατε στο αμήν τους φιναλίστ Ουόριορς.

Απόψε, Γιάννη μου, παίζετε με τους Σπερς. Πού είπαμε ότι τον πουλάνε τον καλό καφέ από τη Λατινική Αμερική; Και πού πρέπει να σου στείλω τον λογαριασμό;

Άκουσα, Γιάννη, ότι αρνήθηκες κρούση του ESPN για τηλεοπτικό πορτρέτο. Καλά έκανες, και ας είναι τιμητική η πρόσκληση. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Αρκεί η εικόνα των αγώνων σου και οι αριθμοί. Μελέτησα τα στατιστικά και ζαλίστηκα. Ούτε στο ΝΒΑ2Κ17 δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Σε βγάζουν 19ο σκόρερ, 19ο ριμπάουντερ, 18ο πασέρ, 2ο στα κλεψίματα, 5ο στις τάπες, 13ο στις βολές, 9ο στα δίποντα, (και 17ο σε ευστοχία), 3ο σε συντελεστή συν/πλην, 5ο σε αμυντική αποτελεσματικότητα, 8ο σε συνολική αξιολόγηση.

Όγδοο σε συνολική αξιολόγηση! Σε ολόκληρο το ΝΒΑ! Και ακόμα δεν έχεις κλείσει τα 22. Αύριο δεν έχεις γενέθλια;

Η ομάδα σου, δηλαδή εσύ και κάτι άλλοι, είναι 2η σε πόντους από το «βαμμένο» και 5η στους αιφνιδιασμούς. Και μετράει και 4 νίκες στη σειρά, ε;

Το εκπληκτικό είναι ότι τα ρημάδια τα νούμερα σε αδικούν κιόλας. Ότι δεν έχεις πλησιάσει καν το προσωπικό σου ταβάνι.

Σκέφτομαι πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις και με πιάνει τρόμος για λογαριασμό των αντιπάλων σου.

Εσύ δεν ήσουν που πήγες στην Αμερική το 2013 απ’ευθείας από τον Φιλαθλητικό, χωρίς καθόλου μπάσκετ στα πόδια σου;

Εσύ δεν ήσουν που έμενες νηστικός μέρες ολόκληρες επειδή δεν αγόραζε κανείς τα μπιχλιμπίδια που πουλούσατε με τον Θανάση στους δρόμους της Αθήνας;

Μη φεύγεις, θέλω να σου πω και κάτι τελευταίο, πριν κλείσω αυτή την ερωτική επιστολή. Κάτι να σε ρωτήσω.

Αυτό το βηματάκι προς το πλάι, που επιχείρησες πριν το τελευταίο σουτ στο Ντάλας, από πού το ξεσήκωσες; Από τους τελικούς της ελληνικής Α1, μήπως;

Ελα, ομολόγησέ το, δεν μελετάς μόνο τον Ντουράντ και τον Λεμπρόν, αλλά και τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά.

Toυς έχεις ξεπεράσει ήδη, αλλά έχεις πολλά να μάθεις από αυτούς. Έχεις πολλά να μάθεις από αυτούς, αλλά τους έχεις ξεπεράσει ήδη.

Αν η μισή καρδιά σου και ολόκληρο το σώμα σου βρίσκεται στην Αμερική, η άλλη μισή στην Ελλάδα βρίσκεται.

Χθες σε είδα να πατάς φρένο και να σουτάρεις τρίποντο στον αιφνιδιασμό, χωρίς να υπάρχει συμπαίκτης για να διεκδικήσει ριμπάουντ, λες και ήσουν ο Γιαννάκης. Μεθαύριο μπορεί να τον έχεις προπονητή, στην Εθνική ομάδα.

Τις συμβουλές που σου έστειλε τις προάλλες ο Γκάλης μέσα από τη συνέντευξή του δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω, έμαθα ότι τις διάβασες. Να τις ακολουθείς, σαν πολύτιμο φυλαχτό.

Ραντεβού το καλοκαίρι, λοιπόν, Γιάννη. Θα έχεις ξεμπερδέψει πια με τα ραντεβού των αστέρων, θα έχεις παίξει και στα πλέι-οφ αν πάνε όλα καλά, και θα ξεκινάς για άλλες δουλειές, στη χώρα που αγαπάς περισσότερο απ’ό,τι σε αγαπάει εκείνη.

Το Ελσίνκι, άλλωστε, είναι πολύ κοντά στη Γερμανία. Με τον δικό σου διασκελισμό, θα πετάγεσαι το πρωί για προπονήσεις με τον Ντιρκ και θα επιστρέφεις στη Φινλανδία για μεσημεριανό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.