Το γραμμάτιο του «Ντράγκι»

Το γραμμάτιο του «Ντράγκι»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το γραμμάτιο του «Ντράγκι»

bet365

Όταν ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς άναψε τη μηχανή του αυτοκινήτου του και άρχισε το ταξίδι από το Βελιγράδι με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, εν αγνοία του υπέγραψε ένα γραμμάτιο. Ήξερε ότι θα αντικαθιστούσε τον Βίκτορ Σανικίντζε αλλά δεν θα μπορούσε να γνωρίζει το βάρος των ευθυνών που είχε αναλάβει.

Ενδεχομένως να φανεί υπερβολικό, αλλά ο Σέρβος έχει να ανέβει ένα βουνό απροσδιόριστου ύψους. Διότι ο Σανικίντζε απόλαυσε τιμές... λαϊκού ήρωα, ο Άρης (ως οργανισμός) ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το όνομα του Γεωργιανού αναφέρεται σε καθημερινή βάση στους διαδρόμους του Nick Galis Hall.

Είναι γνωστό επίσης ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη (μεταξύ των δύο παικτών) ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σανικίντζε διότι μόνο με την παρουσία του Γεωργιανού μπορούσε να επιλύσει δύο ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα, στην ανάγνωση του παιχνιδιού και στο επίπεδο των συνεργασιών.

Ο Ντραγκίτσεβιτς είναι γεννημένος σκόρερ γεγονός που πιστοποιείται από τα λεγόμενα career stats αλλά μεταξύ των δύο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Ο Σανικίντζε έχει μάθει να παίζει για τους άλλους και ο «Ντράγκι», το ακριβώς αντίθετο. Προσέξτε: Δεν αποτελεί μομφή, είναι θέμα αγωνιστικών χαρακτηριστικών. Ο Γεωργιανός είναι ρολίστας πολυτελείας, ενώ ο Σέρβος έχει τις ευθύνες που αντιστοιχούν σε κάθε ηγέτη.

Υπάρχει όμως και μια αλήθεια η οποία αναφέρθηκε στην αποστροφή του λόγου του Δημήτρη Πρίφτη, μετά τον αγώνα με τη Μονακό, με αφορμή τις πολύ χαμηλές πτήσεις του Σέρβου. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας του και σημείωσε ότι «ο τρόπος λειτουργίας μας στην επίθεση ίσως δεν ευνοεί τον Ντραγκίτσεβιτς».

Ο 48χρονος προπονητής δε συνηθίζει να λέει κάτι που δεν το πιστεύει. Πάντα ζυγίσει το βάρος κάθε λέξης που θα χρησιμοποιήσει. Η ευθύτητα του λόγου – σε κάποιες περιπτώσεις – στοιχειοθετεί μειονέκτημα και άγνοια πολιτικής.

Αν αυτός ο ισχυρισμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα φανεί στο άμεσο μέλλον, διότι ένα παιχνίδι δεν μπορεί να εκληφθεί ως επαρκές δείγμα.

Απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, ο Ντραγκίτσεβιτς πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του ή μάλλον μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με την αντίστοιχη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μόνο που στη συγκεκριμένη αναμέτρηση κινήθηκε σε διαφορετικούς χώρους από τους συνηθισμένους. Εισέπραττε την μπάλα στο χαμηλό post, από εκεί ξεκινούσε η επιθετική λειτουργία του Άρη στη δεύτερη περίοδο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 27-13.

Κι όταν το play δεν έβγαινε, η κίνησή του ήταν στην αντίθετη πλευρά και στεκόταν έξω από τη γραμμή των 6,75. Στην πραγματικότητα, ο Ντραγκίτσεβιτς κινήθηκε περισσότερο ως σέντερ παρά ως πάουερ φόργουορντ. Επίσης, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, αυτή τη φορά και οι τέσσερις προσπάθειες τριών πόντων που ανέλαβε ήταν από τις 45ο – 50ο μοίρες.

Εν τέλει, ο Ντραγκίτσεβιτς παρουσιάστηκε διαφορετικός και μένει να φανεί αν η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν ένα πυροτέχνημα στον σκοτεινό ουρανό ή αν ο Σέρβος (μαζί με τον Πρίφτη) βρήκαν τον ρόλο που του ταιριάζει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα