Πρίφτης: «Έχουμε πολλά βουνά ν’ ανέβουμε»

Πρίφτης: «Έχουμε πολλά βουνά ν’ ανέβουμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Πρίφτης: «Έχουμε πολλά βουνά ν’ ανέβουμε»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης δε συνηθίζει να κοιτάει πέρα από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό του βρίσκεται ο αυριανός (29/11, 21:00) αγώνας με τη Μονακό στο Nick Galis Hall και είχε χαρακτηριστική αντίδραση όταν ρωτήθηκε για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Είναι τόσο μακριά αυτό το παιχνίδι… έχουμε τόσα βουνά ν’ ανέβουμε και να κατέβουμε οπότε αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να το σκεφτώ», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στον αγώνα με τη γαλλική ομάδα. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδό μας το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι η Μονακό είναι δυνατή ομάδα η οποία κυριαρχεί στο γαλλικό Πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί, ανταγωνιστικοί και συνεπείς στους τομείς που έχουμε πει ούτως ώστε να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς επιμέρους για τη Μονακό, απάντησε: «Πρέπει να σταματήσουμε το κάθετο παιχνίδι της Μονακό τόσο με την μπάλα καθώς διαθέτει διεισδυτικούς παίκτες όσο και χωρίς την μπάλα γιατί έχει παίκτες που παίζουν μακριά από την φάση και κόβουν στο καλάθι. Υπάρχουν 2-3 καλοί σουτέρ, έχουν ενέργεια και κυνηγούν το επιθετικό ριμπάουντ… συνολικά, είναι κλασική γαλλική ομάδα. Τρέχει, πηδάει σουτάρει, κάνει καλά όλα τα γρήγορα».

Ο Δημήτρης Πρίφτης επιβεβαίωσε ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Ντέβιν Μαρμπλ. «Ο Τζένκινς θα παίξει, αλλά για τον Μαρμπλ δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Έχει πρόβλημα τραυματισμού, αυτή τη στιγμή είναι πολύ λιγότερο του 100% σε επίπεδο ετοιμότητας και θα εκτιμηθεί η κατάστασή του πριν το παιχνίδι».

Ρωτήθηκε για το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί αλλά και τον στόχο της κατάκτησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο. «Από άποψης κούρασης είναι θετικό το ότι θα δώσουμε αρκετούς αγώνες στην έδρα μας. Μας προσφέρει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά εκεί τα πάντα κινούνται στη σφαίρα του πρέπει κι αυτό δημιουργεί πίεση και άγχος. Είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερα. Σε ότι αφορά τις πρώτες δύο θέσεις στον όμιλο, ακόμη είναι πρώιμο να μιλήσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο. Οι θεωρίες δεν φέρνουν τις νίκες».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα