Ρίβερς: «Να... καθαρίζουμε πιο εύκολα τα παιχνίδια»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ρίβερς: «Να... καθαρίζουμε πιο εύκολα τα παιχνίδια»
Ο K.C. Ρίβερς πήρε γερή ψυχολογική τόνωση κόντρα στην Νταρουσάφακα και μίλησε στο gazzetta.gr για τα κέρδη της νίκης, την επιστροφή Τζέιμς και την απώλεια του Γκιστ που... πονάει.

Πριν υποδεχτεί την Νταρουσάφακα ο Παναθηναϊκός μετρούσε δύο ήττες στην EuroLeague. Και τι ήττες. Aπό τη μία είχε κάνει υπερπροσπάθεια στην έδρα της Ρεάλ και ηττήθηκε στην λεπτομέρειες, λίγα 24ωρα πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό και χάσει ένα παιχνίδι στην έδρα του.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν όχι και τόσο εύκολα στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Νταρουσάφακα. Η νίκη όμως είναι νίκη όπως τόνισε στο gazzetta.gr o K.C. Ρίβερς (13π., 3/4 τρίπ.) και τα κέρδη από αυτή πολλά. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε για την ψυχολογική τόνωση που πήραν εν όψει της συνέχειας και την... ενίσχυση με την επιστροφή Μάικλ Τζέιμς και την προσθήκη του Κένι Γκέιμπριελ.

Απέναντι στην Νταρουσάφακα επιστρέψατε στις νίκες, ωστόσο είχατε δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ.

«Η Νταρουσάφακα είναι μία σκληρή ομάδα. Δεν τα παρατάει ποτέ. Ακόμα κι αν βρεθούν πίσω θα συνεχίσουν να παίζουν σκληρά και να παλεύουν. Θα μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους. Έχουν καλούς παίκτες, έναν σπουδαίο προπονητή. Βρήκαν λύσεις σε κάθε πλάνο μας, αλλά εμείς είχαμε το πλεονέκτημα και τα καταφέραμε».

Έπειτα από τις δύο συνεχόμενες ήττες μέσα σε μία βδομάδα, πόσο θα σας βοηθήσει αυτό το αποτέλεσμα.

«Αυτή η νίκη μας έδωσε μία μεγάλη δόση αυτοπεποίθησης. Την περασμένη βδομάδα είχαμε δύο σκληρές ήττες. Μία στη Μαδρίτη που παλέψαμε μέχρι το τέλος κι έπειτα εδώ κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι μία καλή νίκη για εμάς, την είχαμε ανάγκη και με την καλή ψυχολογία που αποκτήσαμε τώρα θα πάμε στη Βαρκελώνη. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη και να γίνουμε καλύτεροι. Παίρνει λίγο χρόνο, αλλά θα βρούμε τον ρυθμό μας».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε η νίκη και τι θα πρέπει να βελτιώσετε;

«Βγάλαμε κάποιες σημαντικές άμυνες, πήραμε ενέργεια με αυτό τον τρόπο. Το θέμα είναι ότι πήραμε τη νίκη. Η νίκη είναι νίκη. Από κει και πέρα πρέπει, να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να βρούμε τρόπο να... καθαρίζουμε πιο εύκολα στο τέλος τα παιχνίδια».

Μετά το... σοκ με τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, είχατε για πρώτη φορά τον Κένι Γκέιμπριελ στο ρόστερ, ενώ επέστρεψε κι ο Μάικλ Τζέιμς. Πόσο σημαντικές είναι αυτές οι «προσθήκες»;

«Ο Γκιστ είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα. Είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας και η απουσία του πονάει. Ωστόσο, η ομάδα απέκτησε τον Κένι Γκέιμπριελ έκανε το ντεμπούτο του απόψε και νιώθουμε καλά που τον έχουμε μαζί μας. Επέστρεψε κι ο Μάικλ Τζέιμς που είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του. Ήταν ένα κομμάτι της ομάδας και επέστρεψε. Αυτή η ενίσχυση θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε καλύτερα και να γίνουμε καλύτεροι».