«Δεν θα ξεχάσω αυτή την ήττα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν θα ξεχάσω αυτή την ήττα!»
Ο Ουίλ Κλάϊμπερν, παίκτης-αποκάλυψη της εφετινής Euroleague και που ως rookie είναι 2ος σκόρερ και 2ος ριμπάουντερ της Νταρουσάφακα, μιλάει στο gazzetta.gr για την ευτυχία του «να είσαι παίκτης του Ντέϊβιντ Μπλατ!»

Ο λόγος για τον Ουίλ Κλάϊμπερν, που παρ' ότι ηγήθηκε της προσπάθειας του Άϊοβα Στέϊτ και στη μοναδική του χρονιά (μ.ο. 14,9π.) οδήγησε την ομάδα μέχρι το τελικό τουρνουά του NCAA, στο ντραφτ του 2013 (νο15 ο Αντετοκούνμπο), δεν έπεισε καμία από τις ομάδες του ΝΒΑ και μοιραία κατέληξε στην Ευρώπη. Η αρχή έγινε στην γερμανική Ουλμ, με τη φανέλα της οποίας έκανε δύο πολύ ελπιδοφόρες χρονιές (μ.ο. 8,9π. & 4,3ρ. την πρώτη και 13,0π. & 7,4ρ. την δεύτερη), για να πάρει προαγωγή για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπου με τα χρώματα της Χάποελ Χολόν, έκανε το όνομά του γνωστό και κυρίως τα κατορθώματά του (μ.ο. 20,9π., 8,2ρ., 2,0ασ. & 1,4κλ.), «ταξίδεψαν» πιο εύκολα στον σημερινό του προπονητή, Ντέϊβιντ Μπλατ.

Ο 57χρονος Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός του έδωσε τη ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο και την Νταρουσάφακα και ο 26χρονος συμπατριώτης του από την "Motown", δεν φαίνεται να αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ως rookie στην Euroleague, έχει μ.ο. 13,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ με σχεδόν 52% στα δίποντα, ενώ στην ήττα (86-80) από τον Παναθηναϊκό Superfoods, έπαιξε και στα 40 λεπτά, καταγράφοντας ατομικό ρεκόρ πόντων (26π. & 9ρ.). Μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στο gazzetta.gr και δήλωσε ευγνώμων για το συναπάντημά του με τον πρώην προπονητή των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Πρώτη φορά, στο επίπεδο της Euroleague, βλέπουμε έναν παίκτη να παίζει 40 λεπτά. Πως γίνεται αυτό, δεν πονάνε τα πόδια σου; Μέσα στο παρκέ, έμοιαζες με... τέρας ενέργειας...

«Δε νιώθω κάπως ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα, αν είχαμε κερδίσει! Παίξαμε σκληρά και αξίζαμε τη νίκη, επομένως τέτοια ώρα τέτοια λόγια... Απλά στενοχώρια...»

Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι δεν είσαι εξαντλημένος;

«Όχι, μια χαρά είμαι! Απλά είμαι σε καλή φόρμα και ίσως είμαι και λίγο συνηθισμένος γιατί και αν σε διαφορετικό επίπεδο, πέρυσι είχα παίξει σε αρκετά παιχνίδια για 40 λεπτά!»

Τεράστια διαφορά;

«Ούτε συζήτηση! Ακόμη μαθαίνω και προσαρμόζομαι, γιατί ως rookie στην Euroleague, δεν έχω ακόμη αρκετές εμπειρίες, επομένως πάω βήμα-βήμα.»

Το ατομικό ρεκόρ πόντων, πάντως, το έκανες...

«Έτσι φαίνεται! Μακάρι να είχε συνδυαστεί και με νίκη για να το θυμάμαι...»

Θα τον ξεχάσεις δηλαδή;

«Δεν θα ξεχάσω την ήττα και τα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, για την είχαμε αποφύγει!»

Πως εξηγείς ότι μία ομάδα με πολλούς Τούρκους ρολίστες, κάποιους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στην διοργάνωση και λίγους που διαθέτουν παραστάσεις, έχει καταφέρει να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της, όπως εσείς που μετράτε ήδη 3 νίκες σε 5 εκτός έδρας αγώνες;

«Η απάντηση είναι απλή: Ντέϊβιντ Μπλατ! Όταν ο coach κάθισε να "χτίσει", την ομάδα, είναι προφανές ότι είχε ένα όραμα και διαλέγοντας αυτούς τους παίκτες ήξερε το γιατί, είχε συγκεκριμένο ρόλο για τον καθένα από μας και πίστευε σ' αυτή την "χημεία"! Νιώθω ευτυχής που με εμπιστεύεται ένας τόσο σπουδαίος προπονητής. Αν είχαμε αποφύγει κάποια λάθη που κάναμε ίσως τώρα να είχαμε 1-2 νίκες περισσότερες και ακόμη πιο εντυπωσιακό ρεκόρ!»

Στα αποδυτήρια για τι στόχους μιλάτε; Θέλετε να μπείτε στα playoffs;

«Αυτός είναι ο στόχος, αλλά δεν μπορούμε από τώρα να κοιτάμε τόσο μακριά! Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια σαν μία διαφορετική ευκαιρία τη φορά. Αυτό προϋποθέτει να μην χάνουμε μέσα στην έδρα μας.»