Μπλατ: «Πληρώσαμε την έλλειψη εμπειρίας»

Γιώργος Κούβαρης
Μπλατ: «Πληρώσαμε την έλλειψη εμπειρίας»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ στήριξε την ήττα της ομάδας του στην έλλειψη εμπειρίας, αναφέρθηκε στον στόχο του να χτιστεί παράδοση στην Νταρουσάφακα ενώ έκανε και τη σύγκριση ΝΒΑ με EuroLeague.

Αρχικά ο προπονητής της Νταρουσάφακα ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Πασκουάλ και στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στο φινάλε και είχαμε πιθανότητες να πάρουμε το ματς. Χάσαμε πολλές βολές και ήταν από τα σημεία κλειδιά του αγώνα. Ουσιαστικά συνοψίζει την εικόνα. Σε τέτοιου τύπου παιχνίδια, μια φάση στο τελος μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό».

Για τη χρησιμοποίηση του Κλάιμπερν για 40 λεπτά: «Δεν χρειάζεται να δώσω κάποια ερμηνεια. Ήθελα να τον χρησιμοποιησω. Άλλωστε δεν γινόταν και αλλιώς. Όταν παίζεις χωρις τον Μόερμαν και Χαραγκόντι δεν έχεις πολλές επιλογές. Μακάρι να μπορούσε ναπαίξει έτσι σε κάθε ματς για 40 λεπτά αλλά δεν γίνεται. Απλά αυτή τη φορά έπρεπε να παίξει»

Για την έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του: «Ναι, η έλλειψη εμπειρίας ειναι σημαντική. Βέβαια από την την άλλη πλευρά κερδίσαμε τρία ματς μακριά από την έδρα μας, όπως και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός έδρας. Αν και δεν παίζαμε ακριβώς στην στην έδρα μας. Και παρά την έλλειψη εμπειρίας μπορούμε να πάρουμε τέτοια παιχνίδια. Συγχαίρω τον Παναθηναϊκό για τη νίκη, αλλά ήταν ένα ματς που μπορούσαμε να πάρουμε. Όμως η έλλειψη εμπειρίας μας στοίχισε».

Για τις διαφορές μεταξύ Euroleague και ΝΒΑ: «Στην αρχή της σεζόν τα ματς είναι σημαντικά στην Euroleague, με μεγαλύτερη έντααση και πιο δυνατά. Στο ΝΒΑ σε ένα ματς 48 λεπτών έχεις πολύ περισσότερο χρόνο για να αντιδράσεις και την ευκαιρία να δοκιμάσεις διαφορετικές τακτικές. Αντίθετα, σε ένα ματς 40 λεπτών κάθε φάση στο ματς ειναι πιο σημαντική. Πλέον στην ΕuroLeague μπορούν οι φίλαθλοι να βλέπουν συνέχεια ματς υψηλής ποιότητας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Γενικά στο ΝΒΑ δημιουργούνται μεγάλες διαφορές , ενω στην Ευρώπη η λιγκα ειναι πιο σφικτή. Μην με παρεξηγησετε το ΝΒΑ ειναι καταπληκτικό και διαφορετική εμπειρία».

Για το αν μπορεί η Νταρουσάφακα να γίνει δύναμη στην Ευρώπη: «Προσπαθούμε να χτίσουμε παράδοση και ιστορία. Είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μας. Όπως έχουν ο Παναθηναϊκός η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός. Και πρέπει να περάσεις τέτοιες μέρες όπως αυτή».