Μπουρούσης: «Δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα μου»

Gazzetta team
Μπουρούσης: «Δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα μου»
Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν στάθηκε στην προσωπική του απόδοση και τόνισε πως έπαιξαν με καρδιά για 40 λεπτά και πήραν τη νίκη.

Ο Έλληνας σέντερ ανέφερε για τη νίκη του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της Nova: «Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε με καρδιά για 40' και πήραμε τη νίκη. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Η Νταρουσάφακα είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει τρεις εκτός έδρας νίκες κι έχει νικήσει και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν έχω να πω κάτι για την απόδοσή μου. Δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα μου».

Στην συνέχεια, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε

... το κενό διάστημα του Παναθηναϊκού: «Σε κάθε ματς πρέπει να εντοπίζουμε τα κενά διαστήματα και ξέρουμε σε ποια λεπτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές».

...τον Κένι Γκάμπριελ και τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ: «Δεν είναι να καλύψουμε το κενό του Γκιστ. Εκανε τα πάντα, ήταν αμυντικός ογκόλιθος, έτρεχε στον αιφνιδιασμό. Σίγουρα δεν μπορεί με μισή προπόνηση να βοηθήσει την ομάδα».

...το αν επηρεάστηκε από την απουσία του Μάικ Τζέιμς, με τον οποίο πέρσι έκαναν την καλύτερή τους σεζόν: «Αλήθεια είναι. Πέρσι κάναμε μία εκπληκτική σεζόν. Προσωπικά με επηρέασε η απουσία του. Δεν είναι δικαολογία, αλλά στο ψυχολογικό κομμάτι με επηρέασε. Ελπίζω τώρα που γύρισε να είναι υγιής και να βοηθήσουμε την ομάδα, όπως σχεδίασε η διοίκηση».

...την προσωπική του εμφάνιση: «Θέλω να είμαι άνθρωπος της ομάδας. Γνωρίζω πως το τελευταίο διάστημα δεν έχω δώσει αυτά που θέλει η ομάδα».

...το πόσο δυσκόλεψε η εβδομάδα της ομάδας του μετά τις ήττες από την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό: «Ηταν πάρα πολύ δύσκολη. Και η επόμενη θα είναι δύσκολη ακόμα και έπειτα από νίκη. Γνωρίζουμε πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι πολύ καλά, πάμε εκεί για να χτυπήσουμε το παιχνίδι και να καλύψουμε την ήττα από τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

..για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει ίντριγκα.. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να κλείνεις τα αυτιά σου και οι συμπαίκτες σου σε βοηθούν στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε αυτό το διάστημα που παίζω προσπαθώ να βγάζω θετικά πράγματα. Ολοι έχουν άσχημα διαστήματα, αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε».

...την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ και το αν θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι: «Δεν έχω πάει στην Φινλανδία, δεν ξέρω. Θα δούμε έχουμε καιρό ακόμα».