Ας αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μια νέα αρχή

Ας αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μια νέα αρχή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ας αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μια νέα αρχή

bet365

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Άρη, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν στη Λευκάδα. Είτε να χαράξει μια νέα πορεία και να «πατήσει» πάνω στο βατό πρόγραμμα των επόμενων οκτώ αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, είτε να διατηρήσει τα… ποσοστά νικοτίνης που αντιστοιχούν στο επίπεδο εμπιστοσύνης του κόσμου προς την ομάδα.

Δεν αμφισβητείται εξάλλου ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου – και με τις εντυπώσεις που ήδη είχαν καλλιεργηθεί από τους φιλικούς αγώνες – το αίτημα για αλλαγές έφτασε στα επίπεδα της λαϊκής απαίτησης. Είναι εξίσου σαφές ότι ο Άρης είχε ως βασικό αντίπαλο την τύχη (σ. σ. λόγω των σοβαρών τραυματισμών οι οποίοι αλλοίωσαν την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό), όπως και απαραίτητο να αναγνωριστεί ότι ουδέποτε κατάφερε να βρει χημεία αλλά και να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε ο ίδιος.

Το αίτημα για αλλαγές παραμένει και θα διατηρείται στο τραπέζι, όσο χρονικό διάστημα η ομάδα θα προβληματίζει με την αγωνιστική παρουσία της. Απλά, κάθε εβδομάδα αλλάζει ο υποψήφιος προς αποχώρηση (στη… ψηφοφορία του κοινού), λόγω της έλλειψης σταθερότητας σε ατομικό και κατ’ επέκταση σε ομαδικό επίπεδο.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι ξένοι διότι έτσι όπως δομήθηκε αυτή η ομάδα, είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν σε ευθύνες που αντιστοιχούν σε κάθε πρωταγωνιστική. Εκεί ο Ουίλ Κάμινγκς πραγματοποίησε μερικές πειστικές εμφανίσεις και… απομακρύνθηκε με τη σημείωση ότι δεν είναι αυθεντικός πλέι μέικερ. Κι έμειναν στην έξοδο κινδύνου οι Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικ Τζένκινς, Έρικ Μπάκνερ και Τάντι Ντραγκίτσεβιτς.

Ο πρώτος μέτρησε 3-4 διαδοχικές καλές εμφανίσεις, ξέφυγε από τις σκέψεις των περισσοτέρων δίχως να σημαίνει ότι έχει πείσει. Ακολούθησαν δύο-τρία παραγωγικά παιχνίδια από τον Τζένκινς δίχως όμως ο Αμερικανός να δείξει σταθερότητα, ενώ στους δύο τελευταίους αγώνες εμφανίστηκε και ο Μπάκνερ. Ενδεχομένως στη Λευκάδα να έρθει και η αγωνιστική «εξιλέωση» του Ντραγκίτσεβιτς. Βέβαια οι απαιτήσεις αναγκάζουν άπαντες να κάνουν κάτι περισσότερο από 1-2 καλές εμφανίσεις και κυρίως, απαιτούνται αποτελέσματα.

Η ουσία είναι ότι, με εξαίρεση το τριήμερο που ακολούθησε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν έκανε συζητήσεις για αλλαγές. Με δηλώσεις περί εμπιστοσύνης στο υπάρχον υλικό και κάποιες αλλαγές ως προς τον τρόπο αξιοποίησής των Αμερικανών, επιδίωξε να βελτιώσει την εικόνα του.

Ακόμη και επί της πληροφορίας που διοχετεύτηκε – μετά την ήττα από τους Σκαϊλάινερς – περί πρόθεσης της ιδιοκτησίας για την έκδοση διαζυγίου με τον Δημήτρη Πρίφτη, για αδιευκρίνιστους λόγους δε λήφθηκε υπόψη η κατηγορηματική διάψευση του εντεταλμένου συμβούλου της ΚΑΕ, Μάνου Λάσκαρη. Κι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Άρη, ξέρουν ότι αν σε κάποιο μυαλό κυριάρχησαν «επικίνδυνες» σκέψεις ήταν σε αυτό του Δημήτρη Πρίφτη.

Τούτο σχετίζεται με τον έντονο προβληματισμό του 48χρονου προπονητή, τον χαρακτήρα του και την απογοήτευσή του για τα επίπεδα απόδοσης ενός (ολοκληρωτικά) δικού του δημιουργήματος. Πηγάζει επίσης από την αμέριστη συμπαράσταση που έχει από την ιδιοκτησία και η οποία αποτυπώθηκε και από τις προσθήκες των Ντραγκίτσεβιτς, Γιάνκοβιτς.

Όπως προαναφέραμε όμως, χρειάζονται αποτελέσματα και αρχής γενομένης της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Δόξα Λευκάδας, ο Άρης έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χτίσει ένα σερί. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνει βυθισμένος στην εσωστρέφεια, στον προβληματισμό και δεν θα απομακρύνει την έντονη (και δικαιολογημένη) αμφισβήτηση.

Για την ακρίβεια, σε ένα πακέτο οκτώ αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Κολοσσό Ρόδου, Μονακό, Έλιος Σανς, Κύμη στο Nick Galis Hall. Ακολουθούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με Απόλλωνα Πατρών και Μπάκεν κι έρχονται οι εντός έδρας με Λαύριο και Ναχαρίγια. Δηλαδή, οι έξι από τους οκτώ επόμενους αγώνες είναι στη Θεσσαλονίκη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα