Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε το... κόλπο γκρόσο!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε το... κόλπο γκρόσο!

Γιώργος Κούβαρης
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε το... κόλπο γκρόσο!

bet365

Ο Κένι Γκάμπριελ είναι τελικά ο παίκτης ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα των «πρασίνων» αλλά πριν κυκλώσει ο Πασκουάλ το όνομα του Αμερικανού φόργουορντ, είχαν προηγηθεί δύο εξαιρετικές κινήσεις, όπως ο Ερλ Κλαρκ της Μπεσίκτας και ο Τζαχουάν Τζόνσον της Καντού.

Από τη στιγμή που ο Τζέις Γκιστ προσγειώθηκε στο παρκέ του «Barclays Center» σφαδάζοντας στους πόνους και στη συνέχεια έπρεπε να μεταφερθεί με... καροτσάκι στην Αθήνα, ο Τσάβι Πασκουάλ γνώριζε ότι έπρεπε να κινηθεί άμεσα για τον αντικαταστάτη του.

Από τη πρώτη στιγμή άρχισε να... ξεψαχνίζει την Ευρώπη προκειμένου να καταλήξει στον εκλεκτό για να πάρει θέση στο «πράσινο» ρόστερ. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν ήθελε παίκτη που να ερχόταν απευθείας από το ΝΒΑ ή το ΝΒDL, αλλά να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και να μην αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Euroleague.

Η πρώτη του επιλογή ήταν ο Ερλ Κλαρκ! Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ της Μπεσίκτας ήταν το πρώτο όνομα στη λίστα του Καταλανού προπονητή και μάλιστα είχε γίνει προσέγγιση στην τουρκική ομάδα προκειμένου να αποκτηθεί. Όμως δεν ήταν παίκτης προς παραχώρηση, παρά μόνο αν έμπαιναν στα ταμεία της ομάδας 700.000 ευρώ. Φυσικά το ποσό ήταν απαγορευτικό για τους «πράσινους» με τον ίδιο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπεσίκτας έχοντας φέτος 15,2 πόντους και 5,5 ριμπάουντ κατά μ.ο.

Η δεύτερη επιλογή ήταν ο Τζαχουάν Τζόνσον της Καντού! Ένας παίκτης ο οποίος είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι του 2015 τον Παναθηναϊκό. Και πάλι, ο Ντμίτρι Γερασιμένκο που είναι το αφεντικό της ιταλικής ομάδας, ζήτησε τον... ουρανό με τα άστρα από τους «πράσινους» προκειμένου να τον παραχωρήσει! Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι απαιτήσεις της ιταλικής ομάδας ξεπερνούσαν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Παναθηναϊκός Superfoods έπρεπε να πάει σε πιο λιτές υποθέσεις, αφού ο χρόνος πίεζε και δεν υπήρχαν περιθώρια για... παζάρια. Ο Τζόνσον πάντως μετράει φέτος με τη φανέλα της Καντού, 14,1 πόντους και 7,6 ριμπάουντ σε κάθε ματς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα