Γιάνκοβιτς: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Γιάνκοβιτς: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιάνκοβιτς: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

bet365

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκρινε ότι η απώλεια της διαφοράς και η ήττα από τους Σκαϊλάινερς προκλήθηκε από ατομικής ευθύνες, παράλληλα όμως σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου για τον Άρη ώστε να βρει ρυθμό.

Ο 26χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε αρχικά στην απώλεια της διαφοράς δέκα πόντων στην τελευταία περίοδο: «Στο 52-62 που παίρνει τάιμ άουτ η Φρανκφούρτη είχαμε κάνει ένα καλό βήμα για τη νίκη, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Περιμέναμε βέβαια κάποια φάουλ να τα δώσουν οι διαιτητές, αλλά δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Φάγαμε 31 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί δεν υπάρχει τακτική, υπάρχει προσωπική ευθύνη. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Ειδικά για τα εκτός έδρας παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και οφείλεις να είσαι σοβαρός 40 λεπτά. Με 35 λεπτά αγώνα δεν μπορείς να κερδίσεις».

Ρωτήθηκε για τις αιτίες των διαδοχικών ηττών. «Είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι και που ήρθα εγώ άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες. Θέλουν όλοι να βοηθήσουν και το βλέπω. Το κλίμα είναι καταπληκτικό στην ομάδα. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο αλλά αυτό δε βγαίνει στο γήπεδο. Πρέπει όλοι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε και να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, ο προπονητής είναι καλός, έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή και συμπαίκτες ότι θα βρεθεί λύση», απάντησε.

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης υποτίμησε τον αντίπαλό του, είπε: «Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Νομίζω ότι όταν είσαι μπροστά 10 πόντους θέλεις ένα μικρό κλικ για να πάρεις τη νίκη. Ένα σπρώξιμο παραπάνω για να πάει η διαφορά στους 13-15 για να τη διατηρήσεις. Δεν το κάναμε. Κάναμε πολλά λάθη», είπε.

Σχετικά με το πρόγραμμα που ακολουθεί, συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Τελείωσε το παιχνίδι, χάσαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι σαν τελικός και πρέπει να παρουσιαζόμαστε πιο έτοιμοι και σκληροί στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αυτή η λεπτομέρεια θα μας δώσει την ώθηση για να πάρουμε τη νίκη. Σε κάποια παιχνίδια ήμασταν τυχεροί, σε άλλα δεν το κάναμε. Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ψημένοι, πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Όταν φθάνεις στους δέκα πόντους και δεν κερδίζεις, τότε δεν είσαι σοβαρός μέχρι το τέλος του αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα