Σφαιρόπουλος: «Καλύτερα ο Γιανγκ, πρέπει να αποκτήσει ρυθμό» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Καλύτερα ο Γιανγκ, πρέπει να αποκτήσει ρυθμό» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (24/11) ενώ τόνισε τη βελτιώση του Πάτρικ Γιανγκ ο οποίος όμως έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.

Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Μακάμπι, αναφέρθηκε στην απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη και στη βελτίωση του Πάτρικ Γιανγκ ο οποίος όμως ακόμη έχει αρετή δουλειά μπροστά του για να θυμήσει τον καλό παίκτη που απέκτησε το καλοκαιρι του 2015 ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για το ματς με την Μακάμπι: «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Η Μακάμπι έχει δυο συνεχόμενες νίκες και όλα τα παιχνίδια που έχει χάσει, τα έχει χάσει δύσκολα. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η Μακάμπι έχει πολύ καλούς παίκτες στο σκοράρισμα, παίζει με έναν σέντερ και ημίψηλα σχήματα. Η Μακάμπι δεν συγχωρεί. Μπορεί να βρει ρυθμό και σε 2-3 λεπτά να σκοράρει πολύ εύκολα. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας και αμυντικά κι επιθετικά. Πρέπει να κρατήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού παίζοντας την γνωστή μας άμυνα, ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας και να συμπαρασταθεί στις προσπάθειές μας».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα ότι δεν προέρχεται από ταξίδι: «Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Αυτή την περίοδο δεν έχουμε πολλά ταξίδια. Είναι πλεονέκτημα ότι παίξαμε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι η πνευματική ετοιμότητα. Κούραση δεν υπάρχει. Αν κάποιος είναι κουρασμένος δεν μπορεί να είναι σε αυτή την ομάδα. Το έχω πει πολλές φορές. Η πνευματική συγκέντρωση είναι πολύ σημαντική».

Για τον... άναρχο τρόπου που πάιζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο ελεύθερο παιχνίδι και στις ελεύθερες συνεργασίες των παικτών της. Μέσω αυτών των συνεργασιών κάθε παίκτης βγάζει το ταλέντο του. Eίναι απρόβλεπτη ομάδα και είναι δύσκολο να την χαρτογραφήσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε πρώτα καλή προσωπική άμυνα και μετά ομαδική σταματώντας τις συνεργασίες της».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει το άγχος του φαβορί: «Οταν παίζεις στην Euroleague στο γήπεδό σου, θες να κερδίσεις. Κάθε παιχνίδι στο ΣΕΦ θέλουμε να το παίρνομε. Το ίδιο ισχύει και για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δεν πάει ποτέ για να χάσει».

Για το αν η ήττα από την Γαλατάσαϊραϊ έκανε καλό στην ομάδα του: «Δεν είναι η στιγμή για να κάνουμε απολογισμό για το τι έγινε με την Γαλατά και τι ακολούθησε. Καλούμαστε να δώσουμε αύριο μία μάχη. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Δεν μετράει τι έγινε πριν».

Για την κατάσταση του Δημήτρη Αγραβάνη: «Ακόμα βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας. Δοκιμάζει να ξεκινήσει κάποια χαλαρά κομμάτια μόνος του. Είναι ακόμα στην αποθεραπεία, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Μέρα με τη μέρα το βλέπουμε...»

Για τον Πάτρικ Γιανγκ κι αν είναι πιο εύκολο για τον ίδιο να βρει ρυθμό από την άμυνα: «Αυτό είναι πολύ σωστό. Οταν έχεις θέληση είναι πιο εύκολο να παίξεις άμυνα από το να βάλεις το καλάθι. Εχει να παίξει έναν χρόνο. Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις το ψυχολογικό κομμάτι. Ηδη πάει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι μετά τις συμμετοχές. Ακόμα δεν έχει βρει την ειδική φυσική κατάσταση. Οσο περνάει ο καιρός, θα βελτιώνεται. Θέλει λίγο ακόμα για να βρει τον ρυθμό του».