Αρης - Παναθηναϊκός 59-71

Γιώργος Κούβαρης
Αρης - Παναθηναϊκός 59-71

bet365

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε την ήττα από τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, κατάφερε να νικήσει την κούραση και πέρασε σχετικά εύκολα από το «Nick Galis Hall» κερδίζοντας τον Άρη με 71-59.

Το ζητούμενο για τους «πράσινους» μετά το ματς της Παρασκευής ήταν να βρουν την ψυχολογία και τη φρεσκάδα προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της Basket League. Αν και υπήρχαν στιγμές που έβγαινε η κούραση, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να περάσει από το «Nick Galis Hall» κερδίζοντας τον Άρη με 71-59.

Ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ, παρά το γεγονός ότι ο Άρης μπόρεσε να μειώσει στον πόντο (51-50) από το -15 (47-32) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την... ζώνη του Δημήτρη Πρίφτη και ήταν εύστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα (10/24 τρίποντα). Στο τέλος ωστόσο ήταν σοβαροί και έδειξαν χαρακτήρα για την 6η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκείνος που έκανε τα... πάντα στο παρκέ, ο Κέι Σι Ρίβερς έδινε τις λύσεις από την περιφέρεια, ο Νικ Καλάθης μοίραζε τις ασίστ σαν... στραγάλια, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης μπορεί να έχασε πολλά εύκολα λέι άπ, αλλά ήταν εκείνος που κέρδισε όλες τις μάχες ψηλά.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» είχαν στείλει τον δείκτη του σκορ στο +15 (47-32) με τους παίκτες του Άρη να συνέχιζαν να δίνουν το μακρινό σουτ. Οι Σίνγκλετον και Φώτσης ήταν οι κύριοι εκφραστές για την επίθεση των φιλοξενούμενων, αν και οι γηπεδούχοι δεν είχαν παρατήσει τα όπλα. Με τους Κάμινγκς, Μπάκνερ αν συνεργάζονται με κλειστά τα μάτια, ο Άρης μπόρεσε να ροκανίσει τη διαφορά και να τη «ρίξει» στους έξι πόντους (45-51) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Η «ζώνη» του Πρίφτη ήταν εκείνη που... έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να βρουν πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και να τα εκμεταλλευτούν στο 50%! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε 7/14 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς μετρούσε το απόλυτο 3/3. Κάπως έτσι άρχισε να ανοίγει και η ψαλίδα της διαφοράς στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να δυναμώνουν στην άμυνα και να κρατάνε τον Άρη στους δύο πόντους σε διάστημα 6,5 λεπτών. Ουσιαστικά σταμάτησαν την εύκολη πάσα μέσα στο καλάθι, με τον Πασκουάλ να χρησιμοποιεί για αρκετή ώρα το δίδυμο των Μπουρούση-Νίκολς, με τον Αμερικανό να κάνει την παρθενική του εμφάνιση (ελέω Γκιστ) στην Basket League.

H διαφορά είχε φτάσει και τους 10 πόντους για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, δείγμα της κυριαρχίας του στο δεύτερο δεκάλεπτο. Και να 'ταν μόνο η περιφέρεια; Οι ψηλοί των «πρασίνων» έκαναν εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ, αφού μάζεψαν 13 περισσότερα (25 έναντι 12) από τους γηπεδούχους. Εκτός του Ρίβερς και ο Παππάς βοήθησε σημαντικά στην επίθεση (7π. στο α' μέρος), ενώ για τον Άρη προσπαθούσαν οι Μπάκνερ και Κάμινγκς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν παρασύρθηκε από το μομέντουμ που πήρε ο Άρης τη στιγμή που μείωσε στον πόντο (51-50 στο 32'), ενώ οι παίκτες του Πασκουάλ βρέθηκαν σε καλή μέρα στα περιφερειακά σουτ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον έκανε τα... πάντα στο «Nick Galis Hall» αφού έφτασε το ranking του στο 28 έχοντας 16 πόντους με 2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 9/11 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη σε 30:16. Σημαντική και η προσφορά του Ρίβερς με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και έμεινε στο «μηδέν» έχοντας 0/2 σουτ και μόλις μία ασίστ σε 12:07.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο συνεχόμενα λάθη των παικτών του Άρη με το σκορ στο 51-50 υπέρ του Παναθηναϊκού (ένα με τον Κάμιγνκς και ένα με τον Ξανθόπουλο) τα οποία οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν και με ένα σερί 9-0 ανέβασαν και πάλι τον δείκτη του σκορ στο +10 (60-50).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Γιάννης Μπουρούσης μπορεί να αστόχησε σε τέσσερα (τουλάχιστον) σουτ κάτω από το καλάθι (τα οποία φαινομενικά ήταν εύκολα) αλλά «καθάρισε» όλες τις μάχες στα ριμπάουντ, ενώ ευστόχησε και στις τελευταίες βολές που ο Παναθηναϊκός ξαναέχτισε τη διαφορά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με το σκορ στο 51-45 για τον Παναθηναϊκό, οι Καλάθης και Ρίβερς... τράκαραν μεταξύ τους στη ρακέτα της ομάδας τους, η μπάλα βρέθηκε ξαφνικά στον αμαρκάριστο Τζένκινς, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο και μείωσε σε 51-48 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης την αστοχία στα τρίποντα (5/19!) ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός την αστοχία στα δίποντα (12/36)

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-36, 45-51, 59-71

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα