Όταν ο Σπανούλης... πασάρει στο τέλος! (vids)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Σπανούλης... πασάρει στο τέλος! (vids)
O Βασίλης Σπανούλης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και έβγαλε την ασίστ για το καλάθι της νίκης του Πρίντεζη. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει και το gazzetta.gr θυμάται τις υπόλοιπες κρίσιμες ασίστ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε χθες μετά το τέλος του αγώνα ότι όταν έχει ο Σπανούλης την μπάλα στα χέρια του, οι υπόλοιποι 4 περιμένουν και είναι έτοιμοι να τους έρθει η μπάλα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και χθες όταν αρχηγός του Ολυμπιακού ανέλαβε να οργανώσει την τελευταία επίθεση – νίκης της ομάδας και εκεί που όλοι περίμεναν να τελειώσει ο ίδιος την φάση εκείνος πάσαρε «μαγικά» την μπάλα στον Πρίντεζη με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να τελειώνει ιδανικά την φάση.

Το gazzetta.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις που ο Βασίλης Σπανούλης μοίρασε την μπάλα για την νίκη.

Κωνσταντινούπολη τελικός Euroleague - 2012

Το έχει δηλώσει και μόνος του είναι η πιο... γλυκιά ασίστ της καριέρας του και πως αλλιώς. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο παίκτης που όταν η μπάλα... καίει θα την πάρει στα χέρια του για να τελειώσει το παιχνίδι.

Εκεί πρέπει να κρίνει αν θα πάρει πάνω του την προσπάθεια ή θα βρει σωστά κάποιον συμπαίκτη του για τελειώσει το παιχνίδι με νίκη για την ομάδα του.

Η χθεσινή συνεργασία ξύπνησε μνήμες Κωνσταντινούπολης και τελικού Euroleague, όπου ο Σπανούλης παίρνει την μπάλα με 7 δευτερόλεπτα στο ρολόι την κατεβάζει και στο σημείο που πέφτει όλη η άμυνα πάνω του πασάρει στον Πρίντεζη για να γραφτεί ιστορία.

Game 4 - Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα - 2015

Το ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και μια ενδεχόμενη νίκη στέλνει τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα Final 4.

Στο χρονόμετρο μένουν 5,2 δευτερόλεπτα και το σύστημα περνάει και πάλι από τα χέρια του Kill Bill.

Άλλωστε, έχουν δηλώσει οι «ερυθρόλευκοι» ότι η εντολή ήταν η μπάλα να βρεθεί στα χέρια του αρχηγού της ομάδας και εκείνος να αποφασίσει για την έκβαση της φάσης.

Ο Σπανούλης παίρνει την μπάλα, πέφτει αμέσως η άμυνα πάνω του και εκείνος βλέπει τον Σλούκα που κάνει την τελική ασίστ για το τρίποντο του Πρίντεζη και μια μεγάλη πρόκριση για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για την 8η αγωνιστική της Euroleague

O Oλυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση με το σκορ να είναι στο 77-76. Η μπάλα φυσικά στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη που είναι και εκείνος που αποφάσισε για την έκβαση του αγώνα.

Ενώ την περσινή χρονιά ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε τα παιχνίδια πρωταθλήματος με δύο μεγάλα σουτ, φέτος μπήκε προς τα μέσα και έβγαλε απίστευτη ασίστ για να τελειώσει την φάση ο Γιώργος Πρίντεζης.

Το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και ακόμα μια μεγάλη νίκη ήρθε δια χειρός Βασίλη Σπανούλη.

Κοινός παράγοντας στις πάσες του V- Span αποτελούν τα σίγουρα χέρια του υπαρχηγού του Ολυμπιακού, που παίρνει τις πάσες και γράφει ιστορία.