Πασκουάλ: «Μπορούσαμε τη νίκη, κρίσιμο το φάουλ που δόθηκε στον Σίνγκλετον» (vid)

Πασκουάλ: «Μπορούσαμε τη νίκη, κρίσιμο το φάουλ που δόθηκε στον Σίνγκλετον» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Μπορούσαμε τη νίκη, κρίσιμο το φάουλ που δόθηκε στον Σίνγκλετον» (vid)
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του βελτίωσε την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο ενώ έκανε ειδική αναφορά στο φάουλ που δόθηκε στον Κρις Σίνγκλετον.

«Ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους που βοήθησε πολύ την ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλή άμυνα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ. Και είχαμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Στο τέλος που είχαμε προβάδισμα τεσσάρων πόντων και σφυρίχθηκε ένα φάουλ που ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού» σχολίασε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός.

Για το πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία μετά τη Μαδρίτη:

«Προφανώς έχουμε διεκδικήσει καλά και τα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Ξέρουμε ότι με την απώλεια του Μάικ Τζέιμς έχουμε μειονέκτημα για ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο. Παρόλα αυτά είμαστε ανταγωνιστικοί. Η απώλεια του Γκιστ ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για την ομάδα μας. Αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτούς που δεν είναι παρόντες, αλλά αυτούς που είναι παρόντες. Σήμερα δείξαμε ότι συνήλθαμε από ήττα και την απώλεια Γκιστ και ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε».

Για το ποιος μπορεί να γίνει ο ηγέτης σαν τον Διαμαντίδη: «Είναι περίπλοκο να απαντήσουμε σε αυτό. Χρειαζόμαστε χρόνο να απαντήσουμε σε τέτοιους είδους απαντήσεις. Είμαστε σε στάδιο μετά-Διαμαντίδη. Και σιγά σιγά η ομάδα πρέπει να βρει τον δρόμο της».

Για το αν έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά στην τελευταία φάση: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Οταν χάνεις δεν έχεις και επιχείρημα. Ημασταν 4 πόντους μπροστά ενώ δόθηκαν βολές στον Σπανούλη ύστερα από τάπα του Σίνγκλετον. Στην επόμενη φάση ο Καλάθης σούταρε και το καλάθι δεν μπήκε μετά από περιπέτεια, μετά χάσαμε τη μπάλα στο κέντρο που ήταν ένα σημαντικό σημείο. Είναι σαφές ότι κάναμε κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά και πρέπει να τα διορθώσουμε. Επίσης ότι τα παιδιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και αυτό έχει συνέπεια στο φινάλε να μην έχουν διάυγεια στις αποφάσεις τους. Ειδικά όταν έχεις απώλειες στο ρόστερ σου, αυτό συμβαίνει».

Για το κακό αμυντικά πρώτο ημίχρονο: «Ημασταν πολύ κακοί αμυντικά και ο Ολυμπιακός είχε 17 πόντους στο πικ εν ρολ. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε την μπάλα και επιτέθηκαν στην αδύναμη πλευρά που είναι μέρος της ποιότητας του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του κάτι που δεν έπρεπε να το έχουμε επιτρέψει. Είχε επίσης μεγάλη ευστοχία ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με το ματς με την Μπαρτσελόνα».

Για τον σχεδιασμό στην τελευταία επίθεση: «Υπήρχαν οι επιλογές του Φώτση, του Ρίβερς και του Γιάννη κάτω από το καλάθι. Επρεπε να επαναφέρουμε την μπάλα από πλάγια και ψάχναμε την καλύτερη επιλογή. Ηταν μία από τις πιθανότητες να βγει πλεονέκτημα ο παίκτης μας, που δεν βγήκε και δεν παίξαμε καλά την τελευταία φάση».

Για τις ήττες που έχουν έρθει στις λεπτομέρειες: «Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστική και μία λεπτομέρεια μπορεί να σου δώσει τη νίκη ή την ήττα. Ολα τα παιχνίδια σχεδόν έχουν κριθεί στον πόντο. Χάσαμε από την Εφές στον πόντο, είχαμε στη Μαδρίτη τις πιθανότητες να νικήσουμε και χάσαμε στο τέλος όπως και σήμερα. Αντίθετα με τη Μακάμπι και την Μπάμπεργκ νικήσαμε έτσι, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα παίξαμε καλά και νικήσαμε. Να κοιτάξουμε μπροστά και να μην κολλήσουμε σε αυτή την ήττα. Είναι μια μακρά σεζόν, έχουμε δώσει 8 παιχνίδια και έχουμε 30 παιχνίδια ως το τέλος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.