«Αιώνιοι» για την νίκη σε ευρωπαϊκή... αρένα

Αντωνία Σπανού
«Αιώνιοι» για την νίκη σε ευρωπαϊκή... αρένα
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (18/11, 21:15, NS2) για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους για τους ευρωπαϊκούς βαθμούς αυτή την φορά.

Ντέρμπι «αιωνίων» εκτός συνόρων. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκάλης» (21:15, NS2) και οι δύο ελληνικές ομάδες θέλουν μόνο την νίκη που θα τους δώσει πολύτιμους βαθμούς στoν δύσκολο «Μαραθώνιο» της φετινής Euroleague.

O Παναθηναϊκός Superfoods θα βρεθεί στο παρκέ με απώλειες που τον «πονούν», αφού εκτός από την δεδομένη πλέον απουσία του Τζέιμς, ο σοβαρός τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στην ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάζει τον Τσάβι Πασκουάλ να καταστρώσει εκ νέου τα σχέδια του με

γνώμονα τις σημαντικές απουσίες.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους, που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και θέλουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει στην συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την καλή παρουσία που παρουσιάζει στο παρκέ και θέλει να την συνδυάσει με νίκες που θα τον ανεβάσουν και στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του ανηφορίζει προς το Μαρούσι γνωρίζοντας απόλυτα τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Οι περισσότεροι παίκτες του γνωρίζουν καλά την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν σε ένα κατάμεστο «Νίκος Γκάλης» και μένει να δούμε την αντίδραση των νεοφερμένων αλλά και πολύ κομβικών παικτών στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην χθεσινή συνέντευξη τύπου έθεσε τον αντίπαλο του ως φαβορί αναγνωρίζοντας κυρίως τις δυσκολίες της έδρας.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτό του Δημήτρη Αγραβάνη,που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Τα λόγια είναι περιττά σε ένα ντέρμπι αιωνίων και όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμα μια μεγάλη «μπασκετική» μάχη.

Ήξερες ότι:

Οι «αιώνιοι» συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση το 1994, στα ημιτελικά στο Τελ Αβίβ, με τον Ολυμπιακό να νικά με 77-72.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπουρούσης, έχει κάνει ατομικό ρεκόρ σε πόντους και κλεψίματα ενάντι στους «ερυθρόλευκους» πέρυσι, όταν και ήταν στην Μπασκόνια. Είχε σημειώσει 28 πόντους και... έκλεψε 4 φορές, ενώ πήρε βαθμό 44 στο σύστημα αξιολόγησης, οδηγώντας την ομάδα της Βιτόρια στη νίκη με 96-89.

Επίσης, ο Έλληνας σέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ ενάντια στον Ολυμπιακό πέρυσι το Νοέμβριο με 15 συνολικά.

Ο Νίκος Παππάς έπαιξε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Πανιώνιο το 2012-13, όπου και είχε συμπαίκτες τους Αγραβάνη, Αθηναίου και Τολιόπουλο.

Ο Βασιλης Σπανούλης έπαιξε στον Παναθηναϊκό τις σεζόν 2005-06 και 2007-2010, πριν πάει στον Ολυμπιακό, και βοήθησε τους «πράσινους» να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2009.

Επίσης, ο γκαρντ των Πειραιωτών σημείωσε το νικητήριο τρίποντο ενάντια στον Παναθηναϊκό στις 10 Απριλίου το 2014 (68-65).

Ο Πάτρικ Γιανγκ έκανε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν έπαιζε στην Γαλατά, και πήρε βαθμό 32 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντάνιελ Χάκετ με τον Κέι Σι Ρίβερς ήταν συμπαίκτες το 2009-10 στην Μπένετον.

Ο Πάρης Μαραγκός προέρχεται από τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε ρεκόρ καριέρας στα ριμπαόυντ (9) απέναντι στον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2014.

Ο Νικ Καλάθης είναι 2ος στη διοργάνωση στις ασίστ με 7.6 ανά αγώνα και 4ος στα κλεψίματα με 1.7.

Ο Σίνγκλετον είναι 4ος στις τάπες 1.3 ανά αγώνα.

Ο Μπουρούσης είναι ο 2ος σέντερ στη διοργάνωση με 2.212 πόντους και τρίτος ανάμεσα σε άλλους σέντερ με 218 ασίστ. Επίσης, είναι 2ος στα μπλοκ με 181 κι έχει 258 συμμετοχές στην Euroleague. Επιπλέον, θέλει 3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης για να φτάσει τους 3.000.

Ο Αντώνης Φώτσης θέλει 4 ταπές ακόμα για να φτάσει τις 100 και 2 τρίποντα για τα 300.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 3.072 πόντους και είναι πρώτος στις ελεύθερες βολές με 832. Επίσης, είναι 3ος σε ασίστ φέτος με 7.4 ανά αγώνα και έγινε ο δεύτερος που ξεπέρασε τις 1.000 (1.003) στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα την 7η αγωνιστική. Τέλος, έγινε ο πέμπτος παίκτης που ξεπέρασε τους 3.000 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (3.008).

Ο Κεμ Μπιρτς είναι 4ος στα ριμπάουντ φέτος με 7.7 ανά αγώνα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ θέλει 3 κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.