ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σφαιρόπουλος: «Δική μου απόφαση να μην παίξει ο Γιανγκ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του για την άμυνα που έπαιξαν ενώ τόνισε πως η μη συυμετοχή του Γιανγκ δεν κρύβει... είδηση.

Σφαιρόπουλος: «Δική μου απόφαση να μην παίξει ο Γιανγκ»

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα μέσω της καλής του άμυνας στοιχείο στο οποίο στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην πίεση που υπηρχε στην ομάδα ενώ τόνισε πως ο Πάτρικ Γιανγκ δεν έπαιξε ύστερα από δική του απόφαση και πως δεν κρύβεται κάτι πίσω από αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για το ματς: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, γιατί είχαμε ανάγκη να αντιδράσουμε μετά από δύο σερί ήττες. Κάναμε ένα άριστο αμυντικά παιχνίδι, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης. Κάναμε το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι ως τώρα στη σεζόν και βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη από νωρίς κρατώντας τον Ράις χωρίς πόντο στο πρώτο ημίχρονο και υποχρεώσαμε τους αντιπάλους σε δέκα λάθη. Τα ποσοστά τους ήταν πολύ χαμηλά και κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα 24 πόντους κάτω από τον συνήθη μέσο όρο τους. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με ένα ασφαλές προβάδισμα και με τον τρόπο που παίξαμε αξίζαμε τη νίκη».

Για τον διαφορετικό τρόπο που νίκησε ο Ολυμπιακός σε σχέση με αυτόν στη Βιτόρια: «Παιχνίδια σαν κι αυτό στη Βιτόρια δεν γίνονται κάθε μέρα. Μπορεί στον κόσμο να αρέσουν τα ματς με μεγάλα σκορ, αλλά στη Γαλατά βάλαμε πολλούς πόντους και χάσαμε. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που φέρνει χαμηλά σκορ και είτε χάνει είτε κερδίζει το κάνει με μικρές διαφορές. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και το σημαντικό είναι για μας πως είχαμε για 40 λεπτά τον έλεγχο και τους βγάλαμε με την άμυνά μας εκτός ρυθμού. Φέραμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα, όπως θέλαμε να πάει. Επιλέξαμε επιθέσεις με πιο ασφαλή τρόπο για να τελειώσουμε τις φάσεις. Αν είχαμε λίγο καλύτερο ποσοστό από την περιφέρεια θα είχαμε μεγαλύτερη διαφορά, αλλά ίσως υπήρχε λίγη πίεση από τις δύο ήττες, ίσως να χάσαμε πολλή ενέργεια στην άμυνα. Αφού βελτιώσαμε την άμυνά μας, τώρα πρέπει να ανεβάσουμε και την επίθεσή μας».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Πάτρικ Γιανγκ: «Ψάχνετε να βρείτε κάτι να γράψετε… Θα παίξει στο επόμενο. Είναι δική μου απόφαση να μην παίξει ο Γιανγκ. Γιατί δεν ρωτήσατε για τον Αθηναίου;».