«Δεν είμαστε σοβαροί»

«Δεν είμαστε σοβαροί»

«Δεν είμαστε σοβαροί»

Ο Δημήτρης Πρίφτης εμφανίστηκε εκνευρισμένος μετά την ήττα του Άρη από τη Νίμπουργκ. Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στο τρίτο διαδοχικό κακό (πρώτο) δεκάλεπτο της ομάδας του, όπως είχε συμβεί δηλαδή και στους αγώνες με Μπάνβιτ και Κόροιβο Αμαλιάδα.

«Για τρίτο παιχνίδι συμβαίνει. Είναι σαφές ότι είναι το πρόβλημά μας και τείνει να γίνει σύμπτωμα και πρέπει να το γιατρέψουμε. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν είμαστε σοβαροί. Ξεκινάμε με χειρότερες δυνατές βάσεις τα παιχνίδια, ειδικά τα εκτός έδρας. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τον λόγο. Ψάχνω να βρω τους κατάλληλους παίκτες, είδατε πώς διαμορφώνονται οι πεντάδες αλλά σίγουρα είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το λύσουμε», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε για την ήττα, απάντησε: «Καταρχήν το κακό ξεκίνημα γιατί πέρα από το αγωνιστικό και ψυχολογικά οι κακές βάσεις κλονίζουν την αυτοπεποίθησή μας και ξεκινάμε με αρνητικό τρόπο κάθε παιχνίδι. Αναμφίβολα κάναμε πολλά λάθη. Το στατιστικό είναι παράλογο γιατί έχουμε 15 κλεψίματα, 20 λάθη, σουτάραμε με 40% στο τρίποντο κι έχουμε δεχθεί πολύ υψηλό ποσοστό στο δίποντο. Αυτό συνέβη γιατί δεχόμαστε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό μπορεί σήμερα να δεχθήκαμε και 30 πόντους. Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση την οποία πρέπει να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε»

Σχετικά με το αν ο Άρης μπορεί να επικαλεστεί την κούραση, ήταν απόλυτος. «Όχι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Κι αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που τελειώνουμε τα παιχνίδια. Αυτομάτως αφαιρούμε από τον εαυτό μας αυτές τις δικαιολογίες, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Ρωτήθηκε για τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό. «Είναι πολύ δύσκολος μήνας. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι υψηλών απαιτήσεων γιατί είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα. Το κυριότερο δεν είναι ο αντίπαλος αλλά εμείς οι ίδιοι γιατί πρέπει να βρούμε σταθερή βάση. Όταν πηγαίνεις σε ένα παιχνίδι στόχος σου είναι δημιουργήσεις μεταβλητές στον αντίπαλο. Το ίδιο και ο αντίπαλος σε σένα. Εκεί πρέπει να έχεις σταθερές κι εμείς δεν έχουμε αναπτύξει στον βαθμό να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς».

Σχετικά με την κακή απόδοση του Ερικ Μπάκνερ και το τι μπορεί να κάνει για να βελτιωθεί ο Αμερικανός, απάντησε: «Τίποτα. Να δουλέψουμε μαζί του και να μπορέσει να μας βοηθήσει όσο μπορεί. Σήμερα δεν έπαιξε πολύ γιατί ήταν σε καλή μέρα ο Σίμτσακ».

Best of internet