Βασιλακόπουλος: «Προπαγάνδα το... πετυχημένο format της νέας Euroleague»

Βασιλακόπουλος: «Προπαγάνδα το... πετυχημένο format της νέας Euroleague»

O Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του με την νέα μορφή της Euroleague και τόνισε τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο άθλημα.

Βασιλακόπουλος: «Προπαγάνδα το... πετυχημένο format της νέας Euroleague»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε ως προς την νέα μορφή της Euroleague και η γνώμη του διαφέρει αρκετά από τα καλά λόγια που ακούγονται μέχρι τώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ότι το νέο «format» θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αθλητικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και ισχυρίστηκε ότι μπερδεύεται η ψυχαγωγία και η διασκέδαση με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ:

«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενορχηστρωμένη εκστρατεία προπαγάνδας των ανθρώπων που υπηρετούν τη Βαρκελώνη να παρουσιάσουν το νέο… format (sic) της Ευρωλίγκας, ως τον τρόπο «απογείωσης» του αθλήματος και του θεάματος.

Οι δεξιοτέχνες της επικοινωνίας παραβλέπουν και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν εκούσια, τις τελείως αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο αθλητικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ειδικά στους τομείς των εθνικών πρωταθλημάτων και της παραγωγικής διαδικασίας Ευρωπαίων παικτών αυτός ο τρόπος

διεξαγωγής της Ευρωλίγκας. Σύντομα θα παρουσιάσω μια εμπεριστατωμένη και με στοιχεία ανάλυση σχετικά με τις προαναφερθείσες επιπτώσεις.

Για τον αφευρωπαϊσμό του… ευρωπαϊκού μπάσκετ, για το ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των εγχώριων πρωταθλημάτων, για την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει δοθεί στους διαιτητές, μετατρέποντάς τους σε κύριο παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος .

Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη και σοβαρός προβληματισμός απ’ όσους έχουν διάθεση πραγματικής συνεισφοράς και όχι άσκοπων και αστήρικτων πανηγυρισμών.

Επί του παρόντος, μια τελευταία επισήμανση: Άλλο πράγμα είναι η ψυχαγωγία, άλλο η διασκέδαση και άλλο πράγμα ο αθλητισμός.

Συγχέοντας αυτές τις τρεις έννοιες και δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις, προσφέρουμε τη χειρότερη των υπηρεσιών στον αθλητισμό».

Best of internet