Ψυχολογικό μασάζ

Ψυχολογικό μασάζ

Ψυχολογικό μασάζ

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος διαπιστώνει ότι ο Τσάβι Πασκουάλ σκέφτεται περισσότερο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και προσπαθεί με διπλωματία να κερδίσει τους παίκτες που έχουν χάσει το ρυθμό τους ώστε να μην υποχρεωθεί να συρρικνώσει κι άλλο το rotation.

Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε το αυτονόητο. Προσπάθησε να δώσει χρόνο στους παίκτες που τελευταία έχουν χάσει τον ρυθμό τους. Αφενός για να ξεκουράσει όσους ξεθέωσε με την Μακάμπι και αφετέρου για να τους δείξει ότι θέλει να τους βοηθήσει να βρουν τον ρόλο τους και τον εαυτό τους.

Αισθάνεται, ειδικά μετά τις προειδοποιήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και πριν από έναν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ότι δεν είναι ούτε χρήσιμο , ούτε και βολικό να έχει στην ομάδα παίκτες στενοχωρημένους. Ειδικά αν πρόκειται για κάποιους που έχουν αγωνιστική ποιότητα να δώσουν λύσεις σε κρίσιμες στιγμές αλλά ταυτόχρονα έντονη προσωπικότητα και ταπεραμέντο που μπορεί να μεταδώσουν την ανυπομονησία τους στην υπόλοιπη ομάδα.

Ουσιαστικά ήταν σα να έκανε ένα ψυχολογικό μασάζ στον Γιάννη Μπουρούση και τον Νίκο Παππά , που είναι τα πιο κλασσικά παραδείγματα της συγκεκριμένης κατηγορίας.Ειδικά με τον Μπουρούση, η διπλωματία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη, τότε που είχε δηλώσει «τον… θυσιάσαμε». Έκτοτε , όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για «τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης». Με τον Κολοσσό του έδωσε τον περισσότερο χρόνο (23+) μαζί με τον Φώτση , ο οποίος θα έμπαινε στην ίδια λίστα αν δεν ήταν γνωστό ότι προτιμάει να είναι αθόρυβος. Από κοντά και ο Παππάς, ο οποίος πρέπει να είναι ο πρώτος που θα παρακαλάει να επιστρέψει το συντομότερο ο Τζέιμς, για να μην υποχρεώνεται να κάνει τον πλέι μέικερ, ένας ρόλος που είναι κόντρα στο ένστικτό του. Από την άλλη, εκείνος που επιβάλλεται να θυμώσει κάποια στιγμή και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, πριν είναι πολύ αργά , είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μοιάζει να σκέφτεται πολύ, αλλά εν τέλει κανένας δεν θυμάται κανέναν για τις κρυφές σκέψεις του.

Από εκεί και πέρα, εκτός από το συμβολικό ντεμπούτο του 22χρονου Γόντικα, που αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά, αφού αντί να γίνει βολεϊμπολίστας όπως ο διεθνής και επί σειρά ετών άσος του Παναθηναϊκού, πατέρας του, επέλεξε την πορτοκαλί μπάλα, μπορεί να σταθεί κανείς και στις δηλώσεις του Πασκουάλ, ενόψει της κρίσιμης εβδομάδας.

«Δεν υπάρχει χρόνος…» είπε «…να μεταδώσω κάποια πράγματα για την Ρεάλ Μαδρίτης». Δεν βγαίνει κάποιο άλλο νόημα εκτός από την αίσθηση ότι για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, το ματς της εβδομάδας είναι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή και όχι με την Ρεάλ Μ. την Τετάρτη. Δηλαδή πόσο χρόνο θα ήθελε να είχε στη διάθεσή του, κανένα μήνα; Με αυτούς τους ρυθμούς δεν δουλεύουν φέτος όλες οι ομάδες στην Ευρώπη; Κι επειδή έχει ζήσει στο πετσί του τους ρυθμούς που κινούνται ειδικά στην Ισπανία, θα ξέρει ότι ο χρόνος που έχουν τα κλαμπ της ACB είναι ακόμη λιγότερος, από τα δικά μας , που έχουν τον ΕΣΑΚΕ να τους κάνει όλα τα χατίρια. Λογικό βέβαια είναι να θέλει να επικοινωνήσει προς τα έξω ότι στο ματς της Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί, ακόμη κι αν παίξει καλά. Και ταυτόχρονα να πάρει το βάρος από τους παίκτες του, γιατί είδε πόσο αντιστάθηκαν στην Μόσχα, όταν πήγαν με την αίσθηση ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος