Στο χέρι του Γκριν και του κάθε Γκριν...

Στο χέρι του Γκριν και του κάθε Γκριν...

Στο χέρι του Γκριν και του κάθε Γκριν...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την απόφαση του Σφαιρόπουλου να τιμωρήσει τον Γκριν, την οποία κρίνει ως σωστή κίνηση τακτικής.

Σε ένα δύσκολο 24άωρο ο Ολυμπιακός έπρεπε να διαχειριστεί την τιμωρία του Έρικ Γκριν και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τον Απόλλωνα. Ξεκινάω από αυτό που σας ενδιαφέρει λιγότερο, ώστε να σας αναγκάσω να διαβάσετε μέχρι τέλους (σας τις διαφημίσεις λίγο πριν το φινάλε ενός έργου).

Η αντίδραση της τιμωρίας του Αμερικανού βγήκε στο παρκέ του ΣΕΦ, τόσο στην σαββατιάτικη προπόνηση όσο και στα 40 λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα. Οι Πειραιώτες ήταν απόλυτα σοβαροί, είχαν το μυαλό τους στην άμυνα και έβγαλαν μία απίστευτη ομαδικότητα στην επίθεση. Υπήρχαν στιγμές που γύριζαν τη μπάλα ενώ υπήρχαν ευκαιρίες για 2-3 ξεμαρκάριστα σουτ.

Φυσικά και ο αντίπαλος ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας οπότε εξυπηρέτησε τη συγκεκριμένη αντίδραση, αλλά από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει αυτή η αντίδραση.

Πάμε και στην περίπτωση του Έρικ Γκριν…

Ο Αμερικανός μετά το +25 επί του Παναθηναϊκού και την καλή του απόδοση στη Βιτόρια, άλλαξε τρόπο σκέψης. Μπήκε σε μία διαδικασία να παίζει περισσότερο για να αναδείξει το ταλέντο και τα προσωπικά του στατιστικά, παρά να βοηθήσει (όπως αποδεδειγμένα μπορεί) τον Ολυμπιακό.

Συνέβη μία, συνέβη δύο και πολύ σωστά ο Σφαιρόπουλος δεν άφησε να συμβεί και τρίτη. Θεωρώ δεδομένο πως θα συνέβαινε γιατί ο Γκριν έχει στο μυαλό του τον τρόπο παιχνιδιού στο NBA και το NBDL. Φυσικά και δεν είναι ο μόνος, ωστόσο αυτός έδωσε την αφορμή.

Η τιμωρία του ταξίδεψε άμεσα στα αυτιά των υπόλοιπων και σίγουρα αυτό ήταν ένας από τους στόχους του Έλληνα προπονητή. Τιμωρείς έναν για να… την ακούσουν οι άλλοι.

Ως πρώτο δείγμα (το ματς με τους Πατρινούς) φάνηκε πως έλαβαν το μήνυμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ

Με το να τιμωρήσει ο Σφαιρόπουλος τον Αμερικανό δε σημαίνει πως μεταβιβάζει τα ευθύνες του. Ο κόουτς ξέρει καλά τα λάθη του και δεν τα διαγράφει με τη συγκεκριμένη κίνηση.

Το παν είναι να καταλάβουν όλοι. Από τον Σφαιρόπουλο μέχρι τους παίκτες πως πάνω από τον Ολυμπιακό δε μπαίνει κανείς.

Η ομάδα έχει κανόνες και κανείς δε μπορεί να τους παραβιάσει για χάρη μίας νίκης.

Αν λοιπόν συνεχιστεί η κατάσταση τότε αυτοί οι 7-8 θα μείνουν, θα παλέψουν και όσο αντέξουν. Τουλάχιστον αν αποτύχει ο Ολυμπιακός, θα έχει αποτύχει με τον δικό του τρόπο. Αυτόν που τον έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.

ΥΓ : Όσο υπάρχουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης (και ακολούθως Μάντζαρης και Παπανικολάου) στον Ολυμπιακό, τα αποδυτήρια του δε θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Οι παίκτες μεταξύ τους είναι απόλυτα δεμένοι και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Απλά κάποιοι παίκτες είναι δυσαρεστημένοι με το χρόνο συμμετοχής τους. Αν αρχίσουν το κλαψούρισμα, αυτοί θα χάσουν. Αν κατεβάσουν το κεφάλι και δουλέψουν, αυτοί (και η ομάδα) θα επωφεληθούν.

Στο χέρι τους είναι.

ΥΓ 2: Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι ο Μάντζαρης. Συγκεντρωμένος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΥΓ 3: Αν ανάλογη κίνηση του Σφαιρόπουλου (με την τιμωρία) την είχε κάνει ο Ομπράντοβιτς ή ο Ίβκοβιτς, θα διαβάζαμε αποθεωτικά σχόλια για τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων.

Εννοείται πως δεν τους συγκρίνω ως προς τα όσα έχουν καταφέρει, απλά μία σκέψη έκανα. Αν τον έλεγαν ας πούμε Σφαιρόπουλιτς, θα ήταν διαφορετικά…

ΥΓ 4: Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει παίκτη. Θα ξεκινήσει όμως αν ο Γιανγκ συνεχίσει να μη βοηθάει καθόλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.