Ξεχωρίζει το ντέρμπι «Δικεφάλων»

Gazzetta team
Ξεχωρίζει το ντέρμπι «Δικεφάλων»
Περίοπτη θέση έχει η δυνατή «μονομαχία» του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Πυλαία, στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Στα «σπίτια» τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη σήμερα (12/11, 20:00), καθώς ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο «PAOK SPORTS ARENA», για το ντέρμπι των «Δικεφάλων» που δεσπόζει στην 6η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προέρχεται από την ήττα από την Βιλερμπάν στο Basketball Champions League, εν αντιθέσει με την «Βασίλισσα», η οποία πάει στην συμπρωτεύουσα με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την άνετη νίκη επί της Σάσαρι.

Οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν να στερούνται τις υπηρεσίες του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ωστόσο μπορούν να υπολογίζουν στον Ζάνις Πέινερς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Από την άλλη, ο Γιούρε Ζντοβτς δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ράνταλ Φάλκερ, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στην μέση από το παιχνίδι με την ιταλική ομάδα, ωστόσο ο Νίκολα Ιβάνοβιτς επιστρέφει μετά από απουσία οχτώ ημερών, καθώς ξεπέρασε το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρούσε.

Ξεχωριστή σημασία ακόμα σε αυτή την αναμέτρηση έχει η επιστροφή του Κώστα Βασιλειάδη στην Πυλαία και αναμένεται με ενδιαφέρον η υποδοχή που θα του επιφυλλάξουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Στα υπόλοιπα ματς, το Ρέθυμνο υποδέχεται τα Τρίκαλα και θέλει να κρατήσει... απόρθητο το «Μελίνα Μερκούρη», όπως έχει κάνει με επιτυχία μέχρι στιγμής. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αναζητά επειγόντως μια δεύτερη νίκη, αφού έχει ρεκόρ 1-4 (νίκες-ήττες) μέχρι τώρα, ενώ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μάλκολμ Μακ Μίλαν και Φίλιππου Καλογιαννίδη.

Ο Προμηθέας, μετά την επιβεβαίωση που πήρε ως το... αφεντικό της Πάτρας, αφού επικράτησε του Απόλλωνα στο τοπικό ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική, θα φιλοξενήσει το Λάυριο, το οποίο ψάχνει την επιστροφή στις νίκες, μετά τις δύο σερί ήττες από Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ.

Ακόμα, μια αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή ανάμεσα στις δύο «νεοφώτιστες» ομάδες της κατηγορίας, Δόξα Λευκάδας και Κύμη. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της, στην οποία έχει δείξει πόσο σκληρή είναι. Αμφότερες θέλουν την νίκη για να αποδείξουν πως η παρουσία τους στην μεγάλη κατηγορία μόνο τυχαία δεν είναι.

Τέλος, ο πολλάκις πικραμένος Κόροιβος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο Κλειστό της Ήλιδας. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει καταφέρει να πάρει μόνο μία νίκη στην Α1, κόντρα στον Απόλλωνα, και θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους «κίτρινους», οι οποίοι προέρχονται από το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπάνβιτ, στο Basketball Champions League, και διατήρησαν το αήττητο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Βασίλη Καββαδά, ενώ το ρόστερ του Ντίνου Καλαμπάκου είναι με μείον έναν ξένο, καθώς αποδεσμεύτηκε προσφάτως ο Τζος Ρίτσαρντ.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή (13/11) με τους «αιώνιους» να επιστρέφουν στα... σπίτια τους.

Πρώτα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από την νίκη επί της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα, θα υποδεχθεί τον Κολοσσό Ρόδου στο «Νίκος Γκάλης». Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του γνωστού Μάικ Τζέιμς, ενώ από τους Ροδίτες θα απουσιάζει ο Χρήστος Σαλούστρος.

Μια ώρα αργότερα από το «τριφύλλι», ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να μαζέψει τα... κομμάτια του απέναντι στον Απόλλωνα, στο ΣΕΦ, μετά την ευρωπαϊκή ήττα από την Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS – ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES 12/11 17:00 Novasports2 HD Λ.π.Λ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ DHI 12/11 17:00 Novasports2 HD Λ.π.Λ.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΥΜΗ SEAJETS 12/11 17:00 Novasports2 HD Λ.π.Λ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΡΗΣ 12/11 17:00 Novasports2 HD Λ.π.Λ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 12/11 20:00 Novasports2 HD LIVE

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS – ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 13/11 17:00 Novasports2 HD LIVE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π. CARNA 13/11 18:00 OTESPORT 4HD LIVE

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα