Η Marca για τον Μπαρτζώκα και τη μεγάλη απόδραση! (pic)

Η Marca για τον Μπαρτζώκα και τη μεγάλη απόδραση! (pic)

Η Marca για τον Μπαρτζώκα και τη μεγάλη απόδραση! (pic)

bet365

Η ηλεκτρονική έκδοση της Marca παρουσιάζει την πιο... κινηματογραφική απόδραση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μπαρτζώκα, πατέρα του κόουτς της Μπαρτσελόνα!

Η πιο κινηματογραφική απόδραση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου του 1955, λίγο μετά τη λήξη του εμφύλιου, με 27 Κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους να δραπετεύουν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας των Βούρλων στη Δραπετσώνα, σκάβοντας ένα τούνελ κάτω από το κρεβάτι του Ανδρέα Μπαρτζώκα, πατέρα του πρώην κόουτς του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Marca, λοιπόν, παρουσιάζει την ιστορία που ενέπνευσε την ταινία «Η Μεγάλη Απόδραση», με ειδική αναφορά στον Έλληνα προπονητή!

Θυμίζουμε πως οι περισσότεροι ήταν φυλακισμένοι για παράβαση του νόμου 375 περί κατασκοπίας. Όλοι μέλη του ΚΚΕ, οργάνωσαν το μεγάλο τους εγχείρημα με πενιχρά μέσα, χωρίς να έχουν τη στήριξη του κόμματος και με τα μάτια των φυλάκων στραμμένα πάνω τους! Η απόδραση τους, όπως είχε παραδεχτεί στο gazzetta.gr ο Ανδρέας Μπαρτζώκας, ήταν εκείνη που ενέπνευσε την αμερικανική ταινία, μιας και η φήμη της ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Παρότι ξεκίνησε με μόλις ένα κοπίδι...

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα