Ουίμς: «Με εξιτάρει το ΟΑΚΑ!»

Ουίμς: «Με εξιτάρει το ΟΑΚΑ!»
Ο φόργουορντ της Μακάμπι, Σόνι Ουίμς, μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή του ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ κι εξήγησε πως θέλει να πετύχει ό,τι άφησε στη μέση με την ΤΣΣΚΑ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κινήθηκε δυναμικά το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, αρχικώς με τις προσθήκες των Μάικ Τσίρμπες, Κουίνσι Μίλερ κι εν συνεχεία με την απόκτηση του Σόνι Ουίμς.

Ο 30άχρονος Αμερικανός φόργουορντ, που την περασμένη χρονιά προσπάθησε να βρει ρόλο στο ΝΒΑ χωρίς όμως να τα καταφέρει, επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της «ομάδας του λαού» με στόχο να πετύχει ό,τι... άφησε στη μέση με την ΤΣΣΚΑ. Τρεις συμμετοχές σε Final Four σε Λονδίνο, Μιλάνο και Μαδρίτη, τρεις σερί αποτυχίες για τους Ρώσους που κατέκτησαν εν τέλει τον τίτλο στο Βερολίνο, χωρίς τον Ουίμς!

Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν απόψε (10/11, 21:15) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Αμερικανός μίλησε στο gazzetta.gr μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Μακάμπι για την επιστροφή του στο γήπεδο που λατρεύει να παίζει.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ με επιστροφή στοιχήματος στην Vistabet, αν ο Γιάννης Μπουρούσης σημειώσει τουλάχιστον 15 πόντους στην αναμέτρηση.

- Έχεις αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ, πλέον όμως θα το κάνεις φορώντας κίτρινα...
«Μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις ωστόσο το συναίσθημα και η ένταση είναι τα ίδια όταν έχεις απέναντί σου αυτή την ομάδα κι έρχεσαι να παίξεις σε αυτό το ιστορικό γήπεδο! Το να έχω απέναντί μου τον Παναθηναϊκό προσωπικά με εξιτάρει! Αγαπώ να παίζω στο ΟΑΚΑ, να ζω αυτή την ατμόσφαιρα και να ακούω τις φωνές του κόσμου. Κάθε ομάδα που έρχεται εδώ πρέπει να παίζει με τη βελόνα στο... κόκκινο κι αυτό, ακριβώς, θέλουμε να κάνουμε».

- Που οφείλεται το γεγονός ότι η Μακάμπι φαίνεται να μην έχει βρει ακόμα «χημεία» ώστε να παρουσιάσει στο γήπεδο τις πραγματικές της δυνατότητες;
«Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε διαφορετικό προπονητή. Νέα συστήματα, νέα δεδομένα αλλά και προβλήματα τραυματισμών. Μπορείς να πεις ότι ακόμα ψαχνόμαστε. Πιέζουμε τους εαυτούς μας σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, μέρα με τη μέρα ώστε να κάνουμε αυτά που μπορούμε. Έχω πολλούς λόγους να πιστεύω ότι θα βγάλουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».


- Το στιλ της Μακάμπι σου ταιριάζει περισσότερο; Από την άποψη ότι στην ΤΣΣΚΑ δούλεψες για δυο χρόνια με έναν προπονητή που είχε συγκεκριμένες αρχές και πιο αυστηρούς ρόλους, τον Έτορε Μεσίνα.
«Το αγωνιστικό στιλ της Μακάμπι είναι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έζησα στην ΤΣΣΚΑ με τον κόουτς Μεσίνα. Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να παίξω στο "2" και στο "3", έχοντας πιο πλήρες επιθετικό παιχνίδι. Μου αρέσει να παίζω με πρόσωπο στο καλάθι και να σκοράρω. Στην ΤΣΣΚΑ ακολουθούσαμε πιο συγκεκριμένους κανόνες».

- Το γεγονός ότι έπαιξες σε τρία Final Four με την ΤΣΣΚΑ χωρίς να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής είναι έξτρα κίνητρο για σένα ώστε να πετύχεις στη Μακάμπι;
«Ναι σίγουρα! Είναι ένας τίτλος που θέλω να κατακτήσω. Και στις τρεις περιπτώσεις πίστεψα ότι μπορούσαμε να τελειώσουμε τη δουλειά, όμως δεν τα καταφέραμε. Κάθε χρονιά πίστευα ότι αυτός ο τίτλος είναι δικός μου ωστόσο πάντα κάτι γινόταν. Ελπίζω να το πετύχω με τη Μακάμπι».

- Η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό; Νέα ομάδα, νέος προπονητής...
«... και σπουδαίοι παίκτες! Ο Καλάθης είναι ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, ο Γκιστ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και στα ριμπάουντ. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, ειδικά στην έδρα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να μπει στην εξίσωση και να μας επηρεάσει».