Πρίφτης: «Έχουμε δείξει βελτίωση»

Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΑΝΒΙΤ

Πρίφτης: «Έχουμε δείξει βελτίωση»

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στην ενέργεια των παικτών του ενώ παραδέχτηκε ότι η κριτική και οι ακραίες αντιδράσεις είναι ένα... στοιχείο του Άρη.  

Πρίφτης: «Έχουμε δείξει βελτίωση»

Ο κόουτς του Άρη ανέφερε μετά την τεράστια νίκη επί της Μπάνβιτ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους συνεργάτες μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο και μας έδωσαν φοβερή υποστήριξη για να πετύχουμε μια πολύτιμη νίκη. Η Μπάνβιτ είναι από τις καλύτερες ομάδες στον έλεγχο του παιχνιδιού, έχει ξεκάθαρους ρόλους και είναι μια ήρεμη ομάδα. Για μας, το πλεονέκτημά μας ήταν ότι κρατήσαμε σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά μας και βάλαμε μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, κυρίως στον Θίοντορ. Κάναμε κακό ξεκίνημα σε άμυνα και επίθεση. Αλλάζοντας την άμυνα στο τέλος της 1ης περιόδου και σε όλο το διάστημα της 2ης περιόδου, μας βοήθησε πολύ να τους δυσκολέψουμε και να καταστρέψουμε την ανάπτυξή τους. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Το πρόγραμμά μας είναι σκληρό και οι απαιτήσεις είναι πολλές έχοντας να διαχειριστούμε και δύσκολα ταξίδια».

Ρωτήθηκε για το αν αυτή η νίκη μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας επιτυχημένης πορείας; «Πρέπει να βρούμε ένα σημείο αναφοράς και από αυτό να αρχίσει η σταδιακή βελτίωση. Έχουμε δείξει βελτίωση αλλά δεν έχουμε αποκτήσει τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε κυρίως επιθετικά. Αυτό θέλει χρόνο γιατί οι τελευταίες ανακατατάξεις στο ρόστερ δημιουργούν ανισσοροπίες. Διαμορφώθηκαν καινούργια δεδομένα, άλλες συνεργασίες… Πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια για να κερδίζουμε χρόνο».  

Σχετικά με το πολύ γεμάτο ρόστερ που θα δημιουργηθεί με την επιστροφή του Καββαδά, δήλωσε: «Δημιουργεί μια σιγουριά και ασφάλεια η οποία το τελευταίο διάστημα είχε σκορπίσει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το ρόστερ για το δικό μας καλό, για να διαχειριστούμε τη δική μας κούραση αλλά και για να βάλουμε ένταση στον αντίπαλο».

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Έρικ Μπάκνερ: «Ήταν πολύ καλός σήμερα. Ο Μπάκνερ έχει γρήγορα πόδια για ψηλούς και για το ύψος χαμηλώνει πολύ μπορεί να παίξει περιφερειακή άμυνα αυτό ένα από τα πλεονεκτήματά του. Το σημαντικότερο για μας είναι να βρούμε σταθερές. Να κινούμαστε σε κάποιο επίπεδο απόδοσης που να είναι από το 6 έως το 9 και όχι από το 3 έως 9. Αυτή η απόσταση πρέπει να συρρικνωθεί, μόνο έτσι θα αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Του ζητήθηκε να συγκρίνει τον Θίοντορ με τον Κάμινγκς. «Ο Θίοντορ είναι έμπειρος παίκτης και μπορεί να διαβάσει τι γίνεται μακριά από την μπάλα. Ο Ουίλ είναι τρομερός αθλητής, έχει εκπληκτικό πρώτο βήμα αλλά χρειάζεται δουλειά στο κομμάτι του διαβάσματος. Στον τρόπο που θα βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Μη ξεχνάτε ότι είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη», απάντησε.

Σχετικά με το γεγονός ότι και ο ίδιος χειροκροτήθηκε μετά τον αγώνα, απάντησε: «Τους ευχαριστώ. Το γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, παρότι τον απογοητεύσαμε πολλές φορές, σημαίνει ότι αντιστέκεται στα συναισθήματά του και συνεχίζει να μας υποστηρίζει. Αυτό είναι θαυμάσιο να συμβαίνει σε μια ομάδα, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η κριτική και οι ακραίες αντιδράσεις είναι ένα στοιχείο αυτής της ομάδας. Προσωπικά είμαι άνθρωπος του μέσου όρου και μέσης οδού κι όλ’ αυτά τα διαχειρίζομαι περπατώντας στη μέση».

Best of internet