Μπούτσκος: «Μεγάλος σεβασμός στη Βιλερμπάν»

Μπούτσκος: «Μεγάλος σεβασμός στη Βιλερμπάν»

Μπούτσκος: «Μεγάλος σεβασμός στη Βιλερμπάν»

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βιλερμπάν (8/11, 19:00) και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ των Γάλλων.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε αισίως τις πέντε σερί νίκες στην Basket League και το Basketball Champions League ξεπερνώντας το εμπόδιο του Λαυρίου και πλέον θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Βιλερμπάν.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε στο paokbc.gr όλες τις παραμέτρους του αγώνα αλλά και το αγωνιστικό προφίλ της γαλλικής ομάδας.

«Συνεχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League και υποδεχόμαστε την Asvel, μια ομάδα με ιστορία και πολύ σοβαρό πρόγραμμα, για την οποία έχουμε μεγάλο σεβασμό. Βλέποντας πόσο αμφίρροπη διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλό μας, διαπιστώνουμε ότι κάθε κατοχή, κάθε πόντος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Έτσι οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το σπίτι μας, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια και συγκέντρωση λόγω των χαρακτηριστικών του αντιπάλου μας.

Στη θέση του point guard η προσθήκη του Nelson, γνώριμού μας από την θητεία του στην ελληνική λίγκα, συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τον Hodge, η ταχύτητα του οποίου στο transition αποτελεί σημείο αναφοράς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταματήσουμε τις δυναμικές διεισδύσεις του Nelson και τις δημιουργίες του Hodge στο ανοιχτό γήπεδο, όπου παράγουν ελεύθερα σουτ για τον Lang, έναν χαρισματικό σουτέρ, αλλά και για τον Sy, που εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα με πολλά back door κοψίματα στην πλάτη της άμυνας.

Στα forward, το all around παιχνίδι των Uter και Dragovic κάνει πολύ λειτουργική την επίθεση τους σε set παιχνίδι και η ικανότητα του σέντερ Watkins να σουτάρει από μέση απόσταση καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της άμυνας, αφού ανοίγει τους χώρους για τα drive των παικτών από την περίμετρο.

Συνεχίζοντας ένα νικηφόρο σερί, αντλούμε αυτοπεποίθηση αλλά και αγοράζουμε χρόνο για να βελτιώσουμε τόσο τη λειτουργία της επίθεσης όσο και την άμυνα μας και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Άλλωστε είναι δύο πράγματα αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει άμεσα το άλλο. Όταν σκοράρεις, επιστρέφεις με μεγαλύτερο ζήλο και αυταπάρνηση στην άμυνα, και όταν σταματάς τον αντίπαλο σου πίσω, πηγαίνεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και με ευκαιρίες για χτυπήματα στον αιφνιδιασμό.

Ο ορίζοντας μας φτάνει μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε μία ομάδα προς ανάπτυξη και οφείλουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι και να επιτυγχάνουμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους σε κάθε προπόνηση ώστε κάθε τρεις μέρες να μπαίνουμε με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο στη μάχη και με το πεινασμένο βλέμμα για τη νίκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα