Βετούλας: «Δεν είμαι αναίσθητος!»

Βετούλας: «Δεν είμαι αναίσθητος!»

Βετούλας: «Δεν είμαι αναίσθητος!»

bet365

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Νίκος Βετούλας, μίλησε στο gazzetta.gr για το ιδιαίτερο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και την… αναπόφευκτη συνάντηση με το παρελθόν του.

Στις 18 Απριλίου 2015 κι έπειτα από την 6η σερί ήττα του Απόλλωνα Πάτρας (σ.σ. από τον ΚΑΟΔ του Κώστα Μέξα), ο Νίκος Βετούλας είχε να πει πράγματα που δεν είχαν ξαναειπωθεί, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του από τους «μελανόλευκους» και κάνοντας αναφορά σε «πολλούς παράγοντες-προπονητές που νομίζουν ότι έμαθαν μπάσκετ!».

Αφού, λοιπόν, πέρασε τη μισή μπασκετική ζωή του στον Απόλλωνα ως παίκτης (1994-99) και προπονητής (2010-15) κι έχοντας, στο μεσοδιάστημα, δυο συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, ο 42άχρονος κόουτς ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, έκανε ένα πέρασμα από την ελβετική Μασάνο κι εν συνεχεία επέστρεψε στις… ρίζες για λογαριασμό του Προμηθέα Πατρών.

Ο Βετούλας ανέλαβε το ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ των Πατρινών, χθες οδήγησε τους νεοφώτιστους στη νίκη επί της πρώην ομάδας του κι εν συνεχεία μίλησε στο gazzetta.gr για το ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα, τις καλές και κακές στιγμές σε μια συνεργασία ενώ εξήγησε ότι η Πάτρα μπορεί να αντέξει δυο ομάδες στην Basket League.

Πώς προετοιμάστηκε, λοιπόν, ο προπονητής του Προμηθέα σε προσωπικό επίπεδο για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα με την οποία συνέδεσε την... μπασκετική του ζωή;
«Από τη στιγμή που ανέλαβα τον Προμηθέα Πατρών, ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα αντιμετώπιζα τον Απόλλωνα. Μιλάμε για δυο ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία, επομένως η συνάντηση με το παρελθόν μου ήταν αναπόφευκτη! Ήξερα, λοιπόν, ότι θα βρεθούμε αντίπαλοι ενώ η συγκυρία το έφερε έτσι ώστε να παίξουμε αντίπαλοι έπειτα από δυο άσχημα αποτελέσματα για εμάς, με τον Κολοσσό και τον Άρη. Έγινε καλή δουλειά από τους παίκτες μου και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τη διοίκηση του Απόλλωνα για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει πριν από το τζάμπολ».

Μολονότι η συνεργασία σας δεν ολοκληρώθηκε όπως πιθανότατα είχατε στο μυαλό σας έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία ως παίκτης και προπονητής…
«Σε κάθε συνεργασία υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Είναι αδύνατον να είναι όλα ρόδινα, ειδικά σε αυτή τη δουλειά! Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα αυτό κόντρα στον Απόλλωνα, δεν είμαι αναίσθητος… Έχει περάσει αρκετός καιρός, όμως, από τότε που έφυγα, έχω δυνατές αναμνήσεις και προσπαθώ να κρατώ μόνο τα θετικά. Όλες τις όμορφες στιγμές, όπως την επιστροφή στην Α1 και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Η νίκη ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει για εμάς. Ήταν ένα μικρό βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν».


Πως βίωσε, επίσης, η πόλη της Πάτρας ένα τοπικό ντέρμπι στην Basket League για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια και τα παιχνίδια του Απόλλωνα με την Ολυμπιάδα;
«Οι Πατρινοί είχαν χρόνια να νιώσουν το συναίσθημα ενός τοπικού ντέρμπι και πλέον οι συνθήκες είναι ιδανικές για να το κάνουν, έχοντας δυο ομάδες στην Basket League. Ο κόσμος της Πάτρας έχει αγκαλιάσει τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα, όπως αποδεικνύεται από την προσέλευση στα εντός έδρας παιχνίδια τους! Θεωρώ ότι και οι δυο μπορούν να σταθούν στην Α1».

Σε ό,τι αφορά τη νίκη, ο Απόλλων με 1/17 τρίποντα ήταν τόσο κακός και φτάσατε στη νίκη ή εσείς φροντίσατε να το κάνετε εύκολο;
«Αρχικά, εμείς ήμασταν κακοί στις βολές και στα ριμπάουντ όμως βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και βγάλαμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας! Είχαμε αποφασίσει να βρούμε τρόπους ώστε να κόψουμε το μακρινό σουτ του Απόλλωνα και τα καταφέραμε. Έχουν έλθει νέα παιδιά στην ομάδα (σ.σ. Κλαρκ, Άντερσον) τα οποία θέλουν ακόμα χρόνο ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις. Είμαι σίγουρος ότι με την πάροδο του χρόνου θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ειδικά αν αποκτήσουμε κάποιες αρχές στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Έχω πολλούς λόγους για να αισιοδοξώ».

Το γεγονός ότι ο Προμηθέας είναι, μεν, νεοφώτιστος ωστόσο λογίζεται ως ομάδα που θα παλέψει για τη συμμετοχή στα playoffs σάς γεμίζει πίεση ή αποτελεί κίνητρο;
«Κατ' αρχάς, οι παίκτες του Προμηθέα έχουν την ποιότητα ώστε να σταθούν στην κατηγορία και να διεκδικήσουν κάτι καλό. Όπως εξήγησα και μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, μάς ασκήθηκε κριτική όμως εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πώς παίζουμε! Είμαστε νεοφώτιστοι, πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένο αριθμό νικών ώστε να ξεμπερδεύουμε από νωρίς με τα κακά σενάρια και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για άλλους στόχους».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα