«Ο ΠΑΟ είναι καλύτερος απ’ ό,τι φαίνεται!»

«Ο ΠΑΟ είναι καλύτερος απ’ ό,τι φαίνεται!»
Ο πρώην «ερυθρόλευκος» και εκ των κορυφαίων στη νίκη της Εφές επί του «τριφυλλιού», Μπράϊαντ Ντάνστον, μιλάει στο gazzetta.gr για το πλάνο απέναντι στον Μπουρούση, ενώ οι Σίνγκλετον και Νίκολς, απαρηγόρητοι, δεν μπορούσαν να «χωνέψουν» πως χάθηκε το ματς.

Η αλήθεια είναι ότι πιο ιδανικές συνθήκες για ένα δεύτερο σερί «διπλό» στην EuroLeague και απέναντι σε μία ομάδα, που προϊόντος του χρόνου θα γίνεται ολοένα και πιο υπολογίσιμος αντίπαλος, ίσως να μην βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός Superfoods. H Εφές μετρούσε μόλις μία νίκη στην διοργάνωση, είχε το άγχος του «πρέπει», δεν έχει βρει ακόμη αυτοματισμούς και συν τοις άλλοις έπαιξε σε ένα μισοάδειο γήπεδο, στο οποίο ακούγεται περισσότερο ο εκφωνητής, παρά οι φωνές από την κατά κύριο λόγο σχολική και οικογενειακή κερκίδα.

Ο Περάσοβιτς, όμως, δασκάλεψε καλά τους αθλητικούς ψηλούς του να παίξουν δυνατά τον Έλληνα ψηλό που τον έκανε μάγκα πέρυσι στη Βιτόρια και το physical style του ογκόλιου Ντάνστον αλλά και η σαρωτική υπεροχή των Τούρκων σε κατοχές (+9) και ριμπάουντ (+12), έγγειραν στο τσακ την πλάστιγγα υπέρ (91-83) των γηπεδούχων, που βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 10 πόντους στην 2η περίοδο. Μετά το ματς-“θρίλερ” που κρίθηκε στην 2η παράταση, στ’ αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας, μετά βίας έπαιρνε κανείς νεύμα από όσους παίκτες δεν είχαν μπει στο ντους και απλά κοιτούσαν αποσβολωμένοι το ταβάνι και τον τοίχο. Κανείς δεν είχε όρεξη για καμία κουβέντα και δεν είναι καθόλου παράλογο. Παρ’ αυτά, δώσαμε το λόγο στον Σίνγκλετον που βρέθηκε για πρώτη φορά στην βασική πεντάδα των «πρασίνων» στην EuroLeague.

Σίνγκλετον: «Έπρεπε να κερδίσουμε!»

«Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, ειδικότερα στην κανονική περίοδο και στην πρώτη παράταση και τους δώσαμε το δικαίωμα να πετύχουν κάποια μεγάλα σουτ στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, που άλλαξαν το momentum. Όλη η δουλειά ήταν τα ριμπάουντ, χάσαμε αρκετά αμυντικά κι αυτό μας στοίχισε! Έπρεπε να κερδίσουμε...», μας είπε με βαριά καρδιά ο Κρις λίγο πριν «τιτιβίσει» ένα... «fuck» για να ξεθυμάνει! Ακριβώς δίπλα του, τυλιγμένος με την πετσέτα, είχε μόλις κάτσει ο Ντιμίτρι Νίκολς (11π., 4ρ. με 3/4 τριπ.), του οποίου το βλέμμα δεν άφηνε πολλά περιθώρια. «Αν με άφηνες να ντυθώ, θα το εκτιμούσα αφάνταστα...», μας απάντησε όταν του απευθύναμε το λόγο, οπότε τι να ρωτήσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι τόσο τσαντισμένος που θέλει τουλάχιστον μία ώρα για να έρθει στα ίσα του. Αλλά και τι να σου πει...

«Το συναίσθημα είναι πολύ άσχημο παίζουμε πάντα για τη νίκη κι όταν χάνεις μ’ αυτό τον τρόπο, δεν έχεις όρεξη για πολλά λόγια. Τι να σας πω τώρα; Σίγουρα υπήρξαν πολλά σημεία του ματς στα οποία υστερήσαμε, αλλά δεν έχω το καθαρό μυαλό να εστιάσω κάπου συγκεκριμένα. Το video θα μας βοηθήσει να δούμε τι έφταιξε αλλά και τι μπορούμε να κερδίσουμε στο μέλλον από μία τέτοια ήττα!», ήταν τα μόνα λόγια που μπόρεσε να ψελλίσει λίγα λεπτά αργότερα, όταν έξω από τα αποδυτήρια πλέον τον ξαναπλησιάσαμε.

Ντάνστον: «Ανασάναμε!»

Στο άλλο στρατόπεδο, επικρατούσε ανακούφιση. Οι γυναίκες των παικτών περίμεναν υπομονετικά στο φουαγιέ του γηπέδου και η 10λεπτη αναμονή του παλιού μας γνώριμου Μπράϊαντ Ντάνστον μέχρι να βγεί στην εκπομπή της ΕΡΤ, μας έκατσε μια χαρά. «Όλα καινούρια φίλε! Νέο σύστημα διεξαγωγής, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία κι αρκετοί νέοι παίκτες. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι σε όλα το ταχύτερο δυνατό και η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε καθόλου καλά στην διοργάνωση, χάνοντας τα τρία πρώτα ματς, αλλά η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει πολύ να ανασάνουμε! Βέβαια παίξαμε σε δύο δύσκολες έδρες και με την ΤΣΣΚΑ εδώ μέσα, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχαμε κι εύκολο έργο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν μας πήρε από κάτω. Το 2-3 είναι πολύ καλύτερο από το 1-4, έτσι δεν είναι;», υπερθεμάτισε ο σέντερ της Εφές, που στην 4η χρονιά του στην Euroleague, ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες...

«Να ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα, απ’ ό,τι δείχνει ή φαίνεται απ’ έξω! Απόψε (σ.σ.: χθες) έχασαν κάποια εύκολα καλάθια κι εμείς κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, οπότε “κατεβάσαμε” κατά πολύ τα επιθετικά τους standards!», σχολίασε ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ που κόντρα στον κορυφαίο σέντερ της περυσινής διοργάνωσης, έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι (12π., 11ρ., 3ας. & 2κλ.): «Το πλάνο για τον Μπουρούση δεν ήταν να του στείλουμε δεύτερο παίκτη γιατί ο coach εξήγησε ότι εκπληκτικός πασέρ, αλλά να παίξουμε δυνατά με στόχο να τον βγάλουμε όσο πιο μακριά από το καλάθι. Έκανα μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι απέδωσε αρκετά!», επεσήμανε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που ακόμη θυμάται ότι τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα, γνώρισε ουκ ολίγες ήττες από τους «πράσινους»! «Κάποιοι Έλληνες φίλοι μας θα χάρηκαν ιδιαίτερα μ’ αυτή τη νίκη!», κατέληξε πριν μας αποχαιρετήσει και τεθεί στην διάθεση του συναδέλφου Γιάννη Νάτου από την κρατική τηλεόραση.