Κλασσική «τιτανομαχία» στο ΣΕΦ

Αντωνία Σπανού
Κλασσική «τιτανομαχία» στο ΣΕΦ
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ (3/11, 21:00, ΕΡΤ1) και θέλει να πάρει μια νίκη που θα του φανεί «χρυσάφι» για την συνέχεια.

Ένα τεστ που θα αποδείξει πολλά καλείται να δώσει σήμερα το βράδυ (3/11, 21:00, ΕΡΤ1) ο Ολυμπιακός, μέσα στο σπίτι του.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν την κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ, και να αφήσουν στην άκρη το κακό παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στον Κολοσσό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν θα μπορέσει να υπολογίσει τον Έρικ Γκριν, που κουβαλάει τραυματισμό από την υπερπροσπάθεια στο τελευταίο ματς και παλεύει για να το ξεπεράσει.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι για μια σκληρή «μάχη», που, όλοι γνωρίζουν ότι, για τον νικητή θα έχει οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας με επιστροφή, αν ο Μίλος Τεόντοσιτς σημειώσει τουλάχιστον 15 πόντους.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα έχοντας κατά νου την δύσκολη αποστολή που έχουν και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό αλλά και το... ΣΕΦ.

Ο κόσμος αναμένεται να αποτελέσει την έξτρα δύναμη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ο Δημήτρης Ιτούδης έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του.

Ήξερες ότι:

Ο αγώνας το 2012 στον τελικό του Final 4 μεταξύ των δύο ομάδων έχει μείνει στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -19 και τελικά κέρδισε με 62-61, με τον Παπανικολάου να είναι πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ βρέθηκαν και στον ημιτελικό του Final 4 στο Λονδίνο το 2013, όπου και πάλι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 52 – 69.

Ο Βασίλης Σπανούλης την προηγούμενη αγωνιστική μοίρασε 15 ασίστ και βρέθηκε στην 2η θέση της διοργάνωσης, φτάνοντας τις 984. Θέλει άλλες 16 για να φτάσει τις 1000.

Ο Χάκετ χρειάζεται 3 κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στην διοργάνωση.

Ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε 2 τρίποντα την προηγούμενη αγωνιστική και έφτασε τα 100.

Ο Χάινς θέλει 2 ασίστ για να «πιάσει» τις 100.

Ο Χριάπα θέλει 4 ασίστ για να φτάσει τις 500. Στην ιστορία της διοργάνωσης βρίσκεται στην 20η θέση με 496.

Ο Βοροντσέβιτς χρειάζεται 3 ριμπάουντ για να πιάσει τα 600 στην καριέρα του.

Ο Ντε Κολό θέλει 6 κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στην Euroleague.