Ο Γιάνκοβιτς και η απόδειξη

Ο Γιάνκοβιτς και η απόδειξη

Ο Γιάνκοβιτς και η απόδειξη

bet365

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα είναι την Πέμπτη (03/11) στη Θεσσαλονίκη για να μπει στην καθημερινότητα του Άρη και το gazzetta.gr εξηγεί τι αλλάζει και τι… δεν αλλάζει με την παρουσία του 26χρονου φόργουορντ.

Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι η προσθήκη του Γιάνκοβιτς στοιχειοθετεί ένα ακόμη πειστήριο του επιπέδου αντανακλαστικών των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη της απόφασης στον Άρη. Τρεις ημέρες μετά τον τραυματισμό του Σανικίντζε, προστέθηκε στο ρόστερ ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς (σ.σ. ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο γιατί δεν έκανε προετοιμασία με ομάδα), ενώ διαπιστώνοντας τη διατήρηση αγωνιστικού προβλήματος, αποκτήθηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Συνεπώς, κάποιοι δουλεύουν, αγωνιούν και ο δικός τους προβληματισμός γεννάει ιδέες και λύσεις πέρα από την ανάληψη του κόστους. Σημειωτέον ότι, ο τελευταίος Έλληνας παίκτης που είχε προστεθεί στο ρόστερ του Άρη στα μέσα αγωνιστικής περιόδου ήταν ο Γιώργος Τσιάρας πριν από τρία χρόνια. Σήμερα ήρθε ένας εκ των εν δυνάμει υποψηφίων για την Εθνική ομάδα.

Τι (δεν) αλλάζει με Γιάνκοβιτς

Λίγα λεπτά μετά την κοινοποίηση της απόκτησης του Γιάνκοβιτς υπό τη μορφή δανεισμού, άνοιξε ένας νέος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τον Αμερικανό που θα αποχωρήσει όπου ο Ντέβιν Μαρμπλ χρίστηκε πρώτος υποψήφιος. Ο Άρης δεν είναι… Big Brother και η φιλοσοφία των ανθρώπων οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της απόφασης αντίκειται των αλλαγών, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουν τις λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού. Η υποστήριξη των υπαρχόντων αποτελεί μονόδρομο έως ότου βρεθεί τρόπος (σ. σ. είναι σαφές ότι η ύπαρξη διετών συμβολαίων λειτουργεί ανασταλτικά) ουσιαστικών αλλαγών. Επί του παρόντος, στον Άρη ελπίζουν ότι μέσα από τον εσωτερικό ανταγωνισμό μπορεί να ωφεληθεί η ίδια η ομάδα. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα των ξένων δε σχετίζεται τόσο με την αγωνιστική ικανότητα όσο με το γεγονός ότι δεν διαθέτουν την αθλητική προσωπικότητα για να ανταποκριθούν στις περιστάσεις. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Άρης αποτελεί την πρώτη «μεγάλη δουλειά» γι’ αυτούς.

Η απόκτηση του Γιάνκοβιτς δεν αλλάζει τις δομές του Άρη, απλά τον βάζει στη σωστή κατεύθυνση, του προσφέρει πλουραλισμό στην περιφέρεια και μετατρέπει τον Ντέβιν Μαρμπλ σε εναλλακτική λύση. Συνολικά, ο Άρης αντιλαμβάνεται το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, έχει το γνώθι σαυτόν. Παραμένει μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με την υποχρέωση της αποπληρωμής των χρεών έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη δημιουργίας ανταγωνιστικού συνόλου. Απέχει πολύ από το σημείο να χαρακτηριστεί σταθερός διεκδικητής τίτλων, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επιστροφής. Αυτό επιδίωξε και το περασμένο καλοκαίρι στοχεύοντας σε Έλληνες παίκτες ιδιαίτερης ποιότητας, αντιλαμβανόμενος ότι αποτελεί τη μοναδική επιλογή ουσιαστικής αναβάθμισης του αγωνιστικού επιπέδου της ομάδας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα