Η υπεροψία κάποια στιγμή τιμωρείται

Η υπεροψία κάποια στιγμή τιμωρείται

Η υπεροψία κάποια στιγμή τιμωρείται
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη χαλάρωση και τη υπεροψία που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, στοιχεία τα οποία κάποια στιγμή θα τους τιμωρήσουν.

Έπαιξε με τη φωτιά στη Λευκάδα, τον έσωσε ο Γκριν.

Έπαιξε με τη φωτιά στο ΣΕΦ (το τονίζω) με τον Κολοσσό, τον έσωσε ο Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός μού δημιουργεί την εντύπωση πως αργά ή γρήγορα θα την πατήσει και αυτό δε θα είναι σε ματς με ομάδα της πρώτης «τετράδας». Με Άρη την άλλη εβδομάδα θα είναι υποψιασμένοι κι έτοιμοι. Εκεί δεν τους φοβάμαι (όχι ότι θα είναι εύκολο ή αποκλείεται να χάσει).

Στα ματς που δε «βρωμάει» το πράγμα, πηγαίνει ο νους μου. Στο ματς που «έλα μωρέ θα τους κερδίσουμε 20 πόντους αυτούς»…

Ο Ολυμπιακός με τον Κολοσσό ήταν χαλαρός, χωρίς την παραμικρή συγκέντρωση και κάκιστος στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου.

Μου «έκαψε» τον εγκέφαλο μία συγκεκριμένη φάση η οποία καταδεικνύει την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Κολοσσό.

Δεύτερο δεκάλεπτο, γίνεται σουτ. Άστοχο. Ο Ρέντικ παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και διστάζει να δώσει την πρώτη πάσα σε συμπαίκτη του (σας ορκίζομαι κράτησε τη μπάλα περισσότερα από 2’’ πριν πασάρει). Αφού τη δίνει στον Ρέλεφορντ αυτός σκόραρε ένας εναντίον κανενός με τους 4 παίκτες του Ολυμπιακού να μη γυρίζουν καν στην άμυνα. Δεν πέρασαν καν το κέντρο του γηπέδου προς την πλευρά της άμυνας!!!!!!

Σοβαροί να ήταν απλά δε θα συνέβαιναν αυτά που έκαναν. Δηλαδή πρέπει να παίζει ο Σπανούλης για να νικήσουν τον Κολοσσό στο ΣΕΦ; Ή να επιστρατεύεται ο Πρίντεζης στο τελευταίο δίλεπτο για να σώσει την παρτίδα;

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ

Παραμονή του αγώνα με την Αρμάνι ο Σφαιρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, «δεν υπάρχει κούραση. Όποιος δεν είναι έτοιμος, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό».

Μετά τη νίκη επί του Κολοσσού έθεσε ξανά θέμα νοοτροπίας.

Υπάρχουν λοιπόν παίκτες στην ομάδα οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα ματς της Euroleague από αυτά της Α1. Εν μέρει το θεωρώ λογικό, αλλά μετά από ένα ημίχρονο συνέρχεσαι, «ξυπνάς» και καθαρίζεις τη μπουγάδα…

Δε γίνεται δηλαδή να δέχεσαι 46 πόντους σε 20 λεπτά και να μην τσαντίζεσαι. Να μη σε ενοχλεί πως ένας αντίπαλος σου έχει βάλει τόσα εύκολα καλάθια. Θα έπρεπε να θίγει τον εγωισμό σου. Δηλαδή στο δεύτερο ημίχρονο γιατί δέχτηκαν μόλις 21 πόντους; Πολύ απλά γιατί σοβαρεύτηκαν και γιατί έτριξαν τα τσιμέντα του ΣΕΦ από τις φωνές του Σφαιρόπουλου στα αποδυτήρια.

Αλήθεια δεν θα είχε κανείς το παραμικρό πρόβλημα αν έκαναν 0/40 σουτ. Κακό απόγευμα, δε μπήκαν τα σουτ, οκ.

Αλλά η έλλειψη διάθεσης να παίξουν άμυνα, να πάρουν τη διεκδικούμενη μπάλα που κυλάει στο παρκέ ή να παλέψουν για το ριμπάουντ, είναι κάτι το οποίο «χαλάει» την εικόνα της ομάδας.

ΑΡΙΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Με όλα αυτά ξέχασα να αναφερθώ και στον Κολοσσό. Εξαιρετικό διάβασμα και πολύ καλή δουλειά ειδικά στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δε θυμάμαι λάθος του Ολυμπιακού το οποίο να μην εκμεταλλεύτηκαν.

Άριστα προετοιμασμένοι. Ακόμη και στην άμυνα έπαιξαν καλά, ρισκάροντας με το μακρινό σουτ των γηπεδούχων. Τα άφησαν στην αρχή, δε μπήκαν και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Γενικά απέναντι σε ομάδες όπως Ολυμπιακός και Παναθηναΐκός που διαθέτουν πολύ καλύτερο ρόστερ, η μόνιμη… θυσία είναι τα τρίποντα που αφήνουν οι αντίπαλοι.

ΥΓ: Ούτε υπερομάδα. Ούτε κωλοομάδα.

ΥΓ 2: Αλήθεια 4 παίκτες δεν περασαν καν τη γραμμή του κέντρου στην επιστοφή τους στην άμυνα. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

ΥΓ 3: Σχεδόν κάθε χρόνο πάντως συμβαίνουν αυτά. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει από την Κηφισια, ο Παναθηναϊκός από τον Ίκαρο στη Γλυφάδα και ο Κολοσσος είχε νικήσει στα playoffs του 2014 τους «πράσινους».

ΥΓ 4: Κάτι να γίνει με τη βρώμα τη δυσωδία και τα κουνούπια στο ΣΕΦ. Η διοίκηση του γηπέδου έτσι ζει στο σπίτι της; Σε αυτές τις τουαλέτες πηγαίνουν τα παιδιά τους; Τα κουνούπια είναι «στούκας» και τα αφήνουν να κυκλοφορούν σπίτι τους έτσι ελεύθερα.

Τόση βρώμα σε αυτό το γήπεδο. Το υγειονομικό να πάει μια μέρα θα βρει έσοδα η κυβέρνηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.