«Στην Ευρώπη κάθε ήττα είναι σαν… κηδεία»

«Στην Ευρώπη κάθε ήττα είναι σαν… κηδεία»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Στην Ευρώπη κάθε ήττα είναι σαν… κηδεία»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε τις αντιθέσεις του για το νέο καλεντάρι της Ευρωλίγκα κι έστειλε μήνυμα προς τον εκτελεστικό διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να χτιστεί η διοργάνωση στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Οποιοσδήποτε βρισκόταν στη θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα είχε φτάσει στα πρόθυρα της απόγνωσης. «Σε κάθε αγώνα χάνουμε κι έναν παίκτη», είπε μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπάμπεργκ καθώς έχει να διαχειριστεί δισεπίλυτα προβλήματα τραυματισμών. Ο έμπειρος τεχνικός κατέθεσε τις ενστάσεις του για το νέο καλεντάρι της Ευρωλίγκα και ουσιαστικά έστειλε μηνύματα προς τον εκτελεστικό διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου.

«Είναι επίπονη, παράξενη και τρομερά δύσκολη εμπειρία», είπε για το νέο καλεντάρι και συμπλήρωσε. «Είμαι εδώ για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και για να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Σέβομαι πάρα πολύ τον κύριο Τζόρντι Μπερτομέου. Έκανε τα πάντα για το μπάσκετ και η Ευρωλίγκα είναι μια σπουδαία διοργάνωση για τους θεατές, για το κοινό, για την τηλεόραση, αλλά οι προπονητές έχουν δικαίωμα να κάνουν παράπονα. Γιατί το μπάσκετ απομακρύνθηκε από τους προπονητές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι περισσότερο απαραίτητος ένας ψυχολόγος απ’ ότι ένας προπονητής γιατί παίζουμε αγώνα την Τετάρτη, ξαναπαίζουμε την Παρασκευή, μετά αγωνιζόμαστε το πρωί της Κυριακής και μετά ξανά την Τετάρτη. Δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση για να δουλέψουμε σε τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε», είπε.

Εκεί αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ΝΒΑ και της Ευρωλίγκα. «Η Ευρωλίγκα θέλει να γίνει όπως το ΝΒΑ, αλλά εκεί υπάρχουν 82 αγώνες τη σεζόν και οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Δεν υπάρχει η ίδια πίεση στους αγώνες. Εδώ αν χάσεις έναν αγώνα, έχεις… κηδεία. Στο ΝΒΑ, αν χάσεις έναν αγώνα, έχεις ακόμη 80 στη διάθεσή σου. Αντιλαμβάνομαι πολλά, αλλά το μπάσκετ έχει απομακρυνθεί από τα χέρια των προπονητών και για μένα αυτό στοιχειοθετεί πρόβλημα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Αντρέα Τρινκιέρι πριν από τον χθεσινό (28/10) αγώνα με την Μπάμπεργκ. «Το συμπέρασμα ήταν ότι οι ομάδες χρειάζονται περισσότερους παίκτες για να ανταποκριθούν. Υπάρχει πρόβλημα και στο κομμάτι της αποκατάστασης μετά από έναν αγώνα ειδικά σε Λίγκες όπως αυτές των Τουρκία, Ρωσία και Ισπανία. Δεν είναι φυσιολογικό να παίζεις τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών». Στον επίλογο των δηλώσεών του, επιβεβαίωσε ότι μαζί με τον Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε αναζητούν παίκτες στην αγορά.