Πασκουάλ: «Έχω εμπειρία σε αυτούς που μπορούν...»

Πασκουάλ: «Έχω εμπειρία σε αυτούς που μπορούν...»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Έχω εμπειρία σε αυτούς που μπορούν...»
Ο Τσάβι Πασκουάλ αφου ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή, μίλησε τόσο για τον αγωνιστικό του στόχο, όσο και για τη μη χρησιμοποίηση των Χαραλαμπόπουλου, Μποχωρίδη και Πατ Καλάθη.

Αρχικά ο Καταλανός προπονητής, είπε: «Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο που ήρθε και να τον ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Ελπίζω στη συνέχεια να τους ανταμείψουμε με καλά αποτελέσματα που θα έρθουν μέσα από τη δουλειά».

Στη συνέχεια μιλώντας για το ματς υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη νίκη. Παίξαμε ένα πλήρες παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο κοντρολάραμε το παιχνίδι, αλλά αστοχήσαμε σε τρία εύκολα λέι απ που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να έχουμε μια πιο εύκολη συνέχεια. Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Δεχτήκαμε ένα σερί 9-0 αλλά μπορέσαμε να πάρουμε αυτη τη σημαντική νίκη και να κλείσουμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα».

Μιλώντας για τα δύο (μόλις) λάθη του Καλάθη σε δύο ματς, είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημέμος από το πώς ηγείται της ομάδας. Κάτι που ειναι απαραίτητο οταν παιζεις στη θεση του πλέι μέικερ. Εχει κάνει γεμάτα παιχνίδια, στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Και είναι λογικό δεδομένων και των συνθηκών».

Ο Πασκουάλ δεν ήθελε να σχολιάσει το προηγούμενο καθεστώς, αλλά αναφέρθηκε μόνο στη συνέχεια: «Να μιλάμε γι' αυτά που ζούμε και όχι για το παρελθόν. Ο σεβασμός για τον κύριο Πεδουλάκη και τον κόσμο που δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει για την ομάδα είναι μεγάλος. Είμαστε σε έναν σωστό δρόμο. Εχουμε βρει μια ισορροπία μαζί με τους βοηθούς και των θετικών στοιχείων που υπήρχαν στο παρελθόν. Και έχουμε καταφέρει να βάλουμε καποια πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να πάνε καλά. Εχουμε επιχειρήσει να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες. Και αυτό που είδαμε στο α' ημίχρονο είναι αυτό που μου αρέσει και μπορει να δωσει αυτη η ομαδα. Παίξαμε με ρυθμό καλή άμυνα, επιθεση, γρηγορη οργάνωση. Ήμασταν επιθετικοί σε κάθε φάση».

Όσο για το μικρό rotation και τη μη χρησιμοποίηση των Πατ Καλάθη, Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλου; «Σίγουρα θα παίξουμε με περισσότερους παίκτες. Εχω εμπειρία σε αυτούς που μπορούν να κάνουν το άλμα και να παίξουν σε μια διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα. Πολλές φορές βιαζόμαστε πολύ να δούμε αυτούς τους παίκτες. Πρέπει ομως να εμφανιστούν όταν θα ειναι τελείως έτοιμοι αλλιώς σταματάμε τη βελτίωση που μπορεί να έχουμε ως ομαδα. Τους μαθαίνω σιγά σιγά αλλα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να τους μάθω καλύτερα. Ηταν μια πολύ σημαντική εβδομαδα για όλους! Ειναι η στιγμή να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να επιχειρήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια».