Τα πάντα ανοικτά για τον Μάικ Τζέιμς

Τα πάντα ανοικτά για τον Μάικ Τζέιμς

Γιώργος Κούβαρης
Τα πάντα ανοικτά για τον Μάικ Τζέιμς

bet365

Η ανάγκη ενίσχυσης στη θέση του γκαρντ είναι άμεση στον Παναθηναϊκό και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν σκέψεις για απόκτηση πρωτοκλασάτου παίκτη.

Μπορεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε κοινοτικό προκειμένου να πάρει τη θέση του Μάικ Τζέιμς για το επόμενο (τουλάχιστον) δίμηνο, ωστόσο υπάρχει και... plan B!

Ένα πλάνο το οποίο ίσως και να έχει το προβάδισμα την παρούσα στιγμή. Από τη μία δεν υπάρχει ο παίκτης που να μπορεί να σταθεί στο ρόστερ των «πρασίνων» για το διάστημα που θα απουσιάσει ο Μάικ Τζέιμς, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στα δύο πρώτα ματς στην EuroLeague, όσο και στα δύο παιχνίδια με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο. Ο Νικ Καλάθης μένει στο παρκέ για 32:30 κατά μέσο όρο και θεωρείται δύσκολο να αντέξει σε φουλ ρυθμούς για άλλον ενάμιση (τουλάχιστον) μήνα.

Απο την άλλη η κατάσταση του Αμερικανού ολοένα και προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας, αφού θεωρείται άγνωστο σε τι κατάσταση θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και πόσο χρόνο (ακόμα) θα χρειαστεί ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον μέγιστο βαθμό. Ο Τζέιμς θα είναι σε θέση να πιάσει μπάλα και να προπονηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, όπερ και σημαίνει ότι θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε φουλ ρυθμούς στις αρχές του νέου έτους. Βέβαια υπάρχουν και οι πιο... απαισιόδοξες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για τα μέσα προς τέλη Ιανουαρίου. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται παίκτης που να αντικαταστήσει προσωρινά τον Τζέιμς, αλλά ένας παίκτης που στην... καλύτερη των περιπτώσεων θα παίζει μπροστά από τον Αμερικανό!

Και γιατί λέμε στην «καλύτερη των περιπτώσεων»; Απλούστατα δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδα. Και αν είναι να συμβεί αυτό, ενδέχεται να γίνει σύντομα. Άλλωστε αναμένεται να βρεθεί η φόρμουλα για την αποδέσμευσή του (εάν και εφόσον παρθεί μια τέτοια απόφαση), αφού ο τραυματισμός οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα και όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα ή της προπόνησης. Αρκεί να βρεθεί και ο κατάλληλος αντικαταστάτης που θα έχει πρωταγωνιστικό (και όχι συμπληρωματικό) ρόλο στην ομάδα.

Οι «πράσινοι» έχουν βάλει ήδη στο στόχαστρο τον Τζόναθαν Γκίμπσον (28χρ., 1.88μ.) ο οποίος το καλοκαίρι υπέγραψε στους Ντάλας Μάβερικς και σε επτά ματς της preseason μέτρησε κατά μ.ο. 7,6 πόντους και 2,9 ριμπάουντ. Ένας παίκτης με εμπειρία από την Ευρώπη σε Μπρίντιζι, Τράμπζονσπορ, Ογιάκ, Ελιζούρ Ασκελόν, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ιράν και Κίνα. Για τον Γκίμπσον, ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί και πέρυσι τον Γενάρη, ωστόσο προχώρησε τελικά στην απόκτηση του Μαρκίς Χέινς για τη θέση του πόιντ γκαρντ.

Φυσικά δεν είναι και ο μοναδικός, αφού στα υπ' όψιν υπάρχει ο έμπειρος Τζόρνταν Φάρμαρ, ο οποίος έχει παραστάσεις τόσο από το ΝΒΑ (και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά νούμερα), όσο και από την Ευρωλίγκα. Το κασέ του -σε πρώτη φάση- κρίνεται «αλμυρό», χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Οπως «αλμυρό» είναι και το κασέ του Πάμπλο Πριχιόνι για τον οποίο ενδιαφέρεται έντονα και η Μπαρτσελόνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πάου Ρίμπας. Το σίγουρο είναι ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις αφού έχουν προταθεί παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο του προπονητικό τιμ. Κι όχι απαραίτητα... κοινοτικοί.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα