Καράμπουλας: «Οι 61 πόντοι είναι νορμάλ»!

Καράμπουλας: «Οι 61 πόντοι είναι νορμάλ»!
Ο Βαγγέλης Καράμπουλας έγινε... Τζέιμς Χάρντεν στα μπασκετικά γεράματα και μιλάει στο gazzetta.gr για τη βραδιά που ο Ιωνικός Νικαίας άγγιξε τη 200άρα.

Πολλοί είναι οι παίκτες που τελειώνοντας την καριέρα τους, θα έχουν πάντα να θυμούνται πως υπήρξαν εκείνος ο Ένας Μεγάλος Ρόλος. Το αντίστοιχο του μεγάλου σουξέ που μια μπάντα πάντοτε θα παίζει live όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πληρώνουν εισιτήριο για να την ακούσουν. Δεν είναι καθόλου αμελητέο κάτι τέτοιο. Έτσι, λοιπόν το ατομικό ρεκόρ των 61 πόντων του Βαγγέλη Καράμπουλα είναι μόνο η τελευταία σημείωση που έχει να κάνει με τον ρέκορντμαν ανόδων στην ιστορία της Α2. Ο Ιωνικός Νικαίας... σμπαράλιασε τα κοντέρ με το εκκωφαντικό 197 - 116 επί του Εθνικού και ο 37χρονος περιφερειακός μίλησε στο gazzetta.gr για τη βραδιά των ρεκόρ.

Τι είναι πιο σοκαριστικό; Ότι ο Ιωνικός πέτυχε 197 πόντους ή ότι εσύ έβαλες 61;
«Στα δικά μου μάτια; Το 197... Το δικό μου γιατί το λες σοκαριστικό; Για τα δικά μου δεδομένα, οι 61 πόντοι είναι νορμάλ (γέλια)»!

Με ποια λογική μπήκατε στο παιχνίδι;
«Δεν κυνηγούσαμε τη 200άρα. Κυνηγούσαμε τους 164... Μας ζήτησε μια χάρη ο Τσάπας που του αρέσουν τα ρεκόρ! Μπήκαμε με σκοπό να ξεπεράσουμε τους 164 πόντους που πέτυχε ο Φάρος με το Παγκράτι, πριν από δυο χρόνια. Στην πορεία, βέβαια, μπήκαν πολλοί περισσότεροι...».

Πόσο... εύκολο, λοιπόν είναι για έναν παίκτη να ξεπερνάει τους 60 πόντους;
«Νομίζω πως ήταν θέμα ρυθμού... Σε μια φάση μπήκαν συνεχόμενα τρίποντα και καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στα τελευταία 14' έβαλα 47 πόντους»!

Μετρούσες από μέσα σου ή σου φώναζαν τους πόντους σου από τον πάγκο;
«Λοιπόν, είχα πετύχει 14 πόντους στο ημίχρονο. Έπαιξα σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, έβαλα 26 κι έφτασα τους 40. Δεν το είχα καταλάβει, νόμιζα ότι είχα γύρω στους 30. Σηκώνεται, λοιπόν ο Τσάπας και φωνάζει: "Έχει 40, ξαναβάλτε τον μέσα"! Ήξερε ότι το ρεκόρ μου ήταν 40 πόντοι, σε αγώνα του Σπόρτιγκ με τον ΚΑΟΔ, το 2005 στην Α2 όταν πηγαίναμε για σωτηρία και τελικά βγήκαμε τέταρτοι. Μπαίνω στο 35' και βάζω άλλους 21 πόντους σε 5 λεπτά»!

Έγινες Κόμπι; Δεν έδινες από το δεξί στο αριστερό;
«Ναι, κανονικά (γέλια)! Ψέματα, πρέπει να έδωσα και δυο ασίστ που αν ήθελα όμως, θα σκόραρα στον αιφνιδιασμό. Από ένα σημείο και μετά, με έψαχναν και οι συμπαίκτες μου... Πήγε κι ένας να μου κολλήσει σε high five, νομίζω ότι πήρε φωτιά το χέρι του».

Πως αντιλαμβάνεσαι ό,τι έγινε στο παιχνίδι με τον Εθνικό; Ήταν ο ιδανικός επίλογος πριν η ομάδα ανέβει στην Basket League;
«Ήταν το ιδανικό φινάλε για αυτή την ωραία παρέα που έχουμε φτιάξει τα τελευταία πέντε χρόνια, με κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Αυτή η παρέα έχει κάνει τα πάντα στην Α2».

Ήταν, λοιπόν ένας καλός λόγος για να σας θυμούνται;
«Δεν θα έλεγα για να μας θυμούνται οι άλλοι όσο, κυρίως το να θυμόμαστε εμείς το πόσο ωραία περάσαμε και ό,τι πετύχαμε μαζί».

Με δεδομένο ότι γνωρίζεις καλά τις μικρές κατηγορίες, θυμάσαι άλλη ομάδα τόσο πειστική όσο ο Ιωνικός;
«Κοίταξε, σίγουρα ήμασταν εξ αρχής το φαβορί αλλά μόλις ήλθε ο Λουκάς (Μαυροκεφαλίδης), μάς πίστεψαν ακόμα κι εκείνοι που είχαν κάποιες αμφιβολίες. Ο Ιωνικός έχει μπόλικο ταλέντο και τεράστια ποιότητα, τουλάχιστον στο μπροστά κομμάτι».

Πόσες ανόδους μετράς;
«Με αυτήν έχω 7 από την Α2 στην Α1. Έχω κι άλλες 2 από τη Β' Εθνική στην Α2. Το έχω ξαναπεί. Έχω πανηγυρίσει ανόδους αλλά πάντα έπαιζα σε καλές ομάδες με καλούς συμπαίκτες...».

Θα παίξεις στην Basket League με τον Ιωνικό ή θα κατέβεις ξανά στην Α2 για να ανεβάσεις άλλη ομάδα;
«Δεν ξέρω ακόμη... Δεν ξέρω αν με θέλει ο Τσάπας».

Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό στην Basket League;
«Έχει όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρει. Έχει έδρα, κόσμο και ιστορία όμως, κακά τα ψέματα, για να κάνεις κάτι καλό, χρειάζονται και λεφτά. Αν φτιαχτεί ένα αξιόλογο ρόστερ, σίγουρα θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις κάτι καλό. Βέβαια, γνώμη μου είναι ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει βήμα-βήμα ώστε να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα