Έχασε το Μαρούσι, δεν νίκησε ο Ολυμπιακός

Έχασε το Μαρούσι, δεν νίκησε ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Έχασε το Μαρούσι, δεν νίκησε ο Ολυμπιακός

bet365

Το Μαρούσι λίγο έλειψε να κάνει τη νίκη της… δεκαετίας κόντρα στον απογοητευτικό Ολυμπιακό, αλλά οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις κι η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επιβλήθηκε με 89-84.

Οι… ήρωες του Αμαρουσίου, με μπροστάρηδες τους Κόμματο, Γκαγκαλούδη, Χαριτόπουλο και Νικολαίδη, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το ματς με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν σε άλλο γήπεδο και έχασαν γιατί ήταν… τέσσερις. Εάν αυτοί είχαν μερικές ανάσες, τότε θα γινόταν η έκπληξη της δεκαετίας. Το Μαρούσι κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και +10 (35-25), έβαλε πολύ δύσκολα στους… υπερόπτες αντιπάλους του και εάν ήταν λίγο πιο τυχερό, ίσως κατάφερνε να κάνει την πρώτη του φετινή νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε περισσότερες λύσεις από το Μαρούσι και έναν εξαιρετικό, για ακόμη ένα ματς, Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός ήταν άχρωμος, άοσμος και άγευστος στο κλειστό του Αγ. Θωμά και λίγο έλειψε να πάθει το κάζο της χρονιάς, αλλά ο αρχηγός του τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στη νίκη σε ένα ματς που σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν πολύ γρήγορα στην ομάδα του Πειραιά.

MVP: O Βασίλης Σπανούλης. Ο Λαρισαίος γκαρντ τα έκανε όλα μέσα στο παρκέ. Σκόραρε, οργάνωσε, έπαιξε άμυνα, έδωσε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και γενικά ξεχώριζε όπως η μύγα μέσα στο γάλα. Φυσικά, τον τίτλο του πολυτιμότερου θα μπορούσαν να πάρουν και οι… τέσσερις του Αμαρουσίου , οι οποίοι λίγο έλειψαν να κερδίσουν μόνοι τους την ομάδα του Πειραιά.

KEY POINT: Στο 34’ έγινε η φάση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 71-69, αλλά το momentum ήταν με το Μαρούσι. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης εξαπέλυσε… βόμβα από τα οκτώ μέτρα και η μπάλα… μπήκε και βγήκε. Εάν αυτό το τρίποντο έβρισκε τον στόχο, τότε όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά μιας και το Μαρούσι θα περνούσε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο.

ΑΦΑΝΤΟΙ: Οι Πέρο Άντιτς και Έισι Λο. Ο Σκοπιανός φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν σε άλλο γήπεδο. Όχι απλά δεν βοήθησαν τους Πειραιώτες, αλλά λίγο έλειψε να τους κάνουν και κακό.

AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Στο κλειστό του Αγίου Θωμά βρέθηκαν περίπου 700 φίλοι του μπάσκετ και είδαν ένα πολύ ωραίο ματς. Ανοιχτό με υψηλό σκορ και πολλές και καλές φάσεις.

Δεκάλεπτα: 22-20, 43-50, 62-69, 84-89


Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Νικολαϊδης 6 (2), Ακεψιμαϊδης, Έλεγκαρ 10 (7ριμπ), Χαριτόπουλος 18 (6ριμπ), Γκαγκαλούδης 16 (2τριπ, 8ασ, 4κλεψ, 6λαθ ), Τσόντζος, Κόμματος 32 (2τριπ, 8ριμπ).


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8 (6ριμπ), Λο 4 (5λαθ), Άντιτς, Σπανούλης 16 (7ας), Ντόρσεϊ 4 (4ριμπ), Πελεκάνος 3 (1), Γκετσεβίτσιους 12 (4τριπ), Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 13 (1τριπ, 6ριμπ), Παπανικολάου 13 (1),Μάντζαρης, Σλούκας 9 (2τριπ)

 

Τελευταία Νέα