Ένα αθλητικό σχολείο για... πρωταθλητές!

Gazzetta team
Ένα αθλητικό σχολείο για... πρωταθλητές!

bet365

Με έμφαση στις αρχές «αφοσίωση, πειθαρχία, καθημερινή εντατική προπόνηση», παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Νέα Γενιά Ζηρίδη» το αθλητικό πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2016-17 και των νέων αθλητικών τμημάτων, το οποίο σχεδιάστηκε σε απίστευτα υψηλά στάνταρ και με τον Άκη Ζήκο επικεφαλής!

Oι ομιλητές της παρουσίασης έχουν γράψει τη δική τους πορεία στον αθλητισμό, ο καθένας στον τομέα του. Ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε τελικό Champions League, Άκης Ζήκος, νυν διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων, η Ασημένια Γιοφτσίδου, Επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο ορθοπεδικός Παντελής Νικολάου, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με τεράστια πορεία στο χώρο της αθλητιατρικής, καθώς και o Enrique Fernandez Marin, επικεφαλής της Fernandez Tennis Academy.

Τα νέα αθλητικά τμήματα έχουν στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη του αθλητισμού, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές-μαθητές να συνδυάζουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με την υψηλού επιπέδου προπόνηση. Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες της Α’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, σε συνδυασμό με το καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα τους, για να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και αποτέλεσμα, ενώ η Νέα Γενιά Ζηρίδη παρέχει στους μαθητές ό,τι χρειάζονται προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα στις άρτιες εγκαταστάσεις του σχολείου, πλαισιωμένοι από τους πλέον καταρτισμένους ανθρώπους.

Ο Ζήκος παρουσίασε το πρόγραμμα ποδοσφαίρου, το οποίο είναι χωρισμένο σε επτά σκέλη. Το παιχνίδι και την αγωνιστική δραστηριότητα (Play and game activity), την προσωπικότητα (personality), την ευελιξία (playing versatility), τη βασική τεχνική (basic techniques) τα τακτικά χαρακτηριστικά (tactical Fundamentals), καθώς και τις «φυσικές ικανότητες», τα τόσο διαδεδομένα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο Fitness/Physical Attributes που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη τραυματισμών. Μέσω των ολοκληρωμένων προπονήσεων και της σφαιρικές κάλυψης όλων των παραπάνω τομέων, η δουλειά στο πρόγραμμα ποδοσφαίρου καλύπτει τα πιο υψηλά στάνταρ, μέσω ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται για την κορυφή.

Ο Παντελής Νικολάου μίλησε για τους τραυματισμούς και την αποφυγή τους, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την μακρά καριέρα του και δείχνοντας εικόνες, μιας και η πρόληψη των τραυματισμών αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ξεχωριστό κεφάλαιο στο πρόγραμμα του σχολείου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ένα πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών μπορεί να μειώσει την συχνότητα εμφάνισης τραυματισμών έως και 45% σε άτομα που ασκούνται συστηματικά. Έτσι, ο υπεύθυνος Δημήτρης Στεργιόπουλος, μέσω της βελτίωσης της τεχνικής τρεξίματος, της ανάπτυξης της δύναμης των μυών του κορμού και της βελτιστοποίησης της ισορροπίας και του νευρομυϊκού συντονισμού έχει στόχο την μείωση και την πρόληψή τους.

Ένα από τα αθλήματα με μεγάλη διάδοση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι και το τένις. Ο Ενρίκε Φερνάντεθ ανέλυσε το πρόγραμμα, το οποίο μέσω των πρωινών προπονήσεων υψηλού επιπέδου φιλοδοξεί να αναπτυχθεί ο τρόπος δουλειάς στα Tactics, Game Strategy και Physical drills on court, ενώ όποτε ο καιρός δεν επιτρέπει τις εξωτερικές προπονήσεις, στο FTA Seminar and Fitness Room θα γίνονται προπονήσεις φυσικής κατάστασης, καθώς και σεμινάρια τακτικής ανάλυσης αγώνων.

Εκτός από τα προαναφερθέντα αθλήματα, τα εκπαιδευτήρια προσφέρουν επίσης τις επιλογές του στίβου, του μπάσκετ και της κολύμβησης. Τα πρόγραμμα είναι ανάλογα χωρισμένα για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στους πρώτους, γίνεται δίωρη προπόνηση 2 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με αθλητικό διαιτολόγιο, προπόνηση με έμφαση στην εξειδίκευση, ατομική τακτική και ενδυνάμωση κορμού- τεχνική τρεξίματος. Για τους μαθητές Λυκείου οι δίωρες προπονήσεις λαμβάνουν χώρα 3 φορές την εβδομάδα. Τα προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός εβδομαδιαίου αγωνιστικού προγράμματος για τους αθλητές και αθλήτριες με βάση την ηλικία και το επίπεδο τους, ενώ «ανοίγουν» για τα παιδιά και εγκαταστάσεις συνεργατών.

Ο προγραμματισμός και η σοβαρότητα με την οποία η Νέα Γενιά Ζηρίδη αντιλαμβάνεται το αθλητικό πρότζεκτ των σχολείων σπανίζουν, κυρίως σε μια εποχή όπου ο τομέας του αθλητισμού πλήττεται ποικιλοτρόπως. Το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποκτά και πάλι νόημα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα