Το πρόγραμμά “Make Place for One More Woman”

Gazzetta team
Το πρόγραμμά “Make Place for One More Woman”

bet365

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το πρόγραμμά “Make Place for One More Woman” το οποίο εκπονείται ως απόρροια της πρόσφατης βράβευσης της κας Βούλας Κοζομπόλη Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με το “IOC Women andSport Award for Europe 2015” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Παρουσία εκπροσώπων του τύπου, αθλητικών παραγόντων, των Ολυμπιονικών Ε. Καραγιάννη, Ε. Μωραϊτίδου, Γ. Ελληνάκη, Β. Πάτρα και Α. Κασούμη, διακριθέντων αθλητών και εκλεκτού κοινού, η επικεφαλής του προγράμματος κα Βούλα Κοζομπόλη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το σχέδιο δράσης που θα ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν χώρο για περισσότερες γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητικού οικοδομήματος.

Η ενέργεια υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Σπύρο Καπράλο.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Κατερίνα Κατώπη, Communication Manager του προγράμματος.

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Λυκιαρδόπουλο για την παραχώρηση της αίθουσας και την αμέριστη συμπαράστασή του.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η επικεφαλής του προγράμματος (Project Leader) κα Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: “Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τον Μάιο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2017, με δυνατότητα απεριόριστης χρονικής επέκτασης μετά το πέρας του πρώτου έτους. Θα εφαρμοστεί στην χώρα μας - στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις - αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, Γεωργία και η Κύπρος.

Στο πρόγραμμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε χώρο για μια ακόμη γυναίκα!”

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης η Project Manager κα Βούλα Ζυγούρη δήλωσε ότι: “η πρώτη δράση του προγράμματος εντάσσεται στον άξονα της συμβουλευτικής και αφορά σεμινάριο mentoring το οποίο προσφέρει γνώσεις ορθής χρήσης των μεθόδων της συμβουλευτικής στους συνεργάτες του προγράμματος. Στην συνέχεια, οι μέντορες που θα προκύψουν θα δουλεύουν με αθλήτριες για να τις καθοδηγήσουν, να τις εμπνεύσουν και να τις παρακινήσουν να ασχοληθούν τόσο με την άθληση καθαυτή όσο & με τις διοικητικές δομές του αθλητισμού.”

Kατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καπράλος μεταξύ άλλων δήλωσε: “… Ως χώρα, αλλά και ως ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμού στις γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και δεν είναι τυχαίο ότι από τα 75 άτομα που έχουν εξασφαλίσει ως τώρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι 32 είναι γυναίκες, σε ποσοστό δηλαδή που ξεπερνά το 40%! … Θέλω να υπογραμμίσω ότι εμείς, ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην εφαρμογή του προγράμματος “Make Place for One More Woman”. Και δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις που κάνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες για τη διάδοση του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ειδικά στις νέες γενιές.”

Την στήριξη και την αρωγή τους στο πρόγραμμα εξέφρασαν με του χαιρετισμούς τους και οι: Ντόρα Πάλλη (Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας), η Μαρία Πολύζου (Technical Advisor) Κορυφαία μαραθωνοδρόμος.

Η ομάδα που θα υλοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα είναι η ακόλουθη:

Βούλα Κοζομπόλη: Project Leader, Βούλα Ζυγούρη: Project Manager, Κατερίνα Κατώπη:Communication Manager, Γιώργος Μπουλούκος: Legal Advisor,Γιάννης Σταθόπουλος, Μαρία Πολύζου και Βασίλης Κουτρουμάνος: Technical Advisors.

Προσωπικότητες πρότυπα (Role Models): Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού, προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους.

 

Τελευταία Νέα