Σχολή βιντεοαναλυτών

Gazzetta team
Σχολή βιντεοαναλυτών

bet365

Σύντομα θα λειτουργήσει στην χώρα μας ένα Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης

Στον σύγχρονο αθλητισμό η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σχετικού εγχειρήματος. Πλέον ο όρος «βιντεοναλυτής» δεν είναι απλά εμπειρικός, αλλά τακτικό και μόνιμο μέλος των ομάδων. Σε όλα τα επίπεδα και διαβαθμίσεις, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσοι και σε εκείνο των Εθνικών ομάδων, υπάρχει ένας ειδικός, που αναλύει ή να το πούμε καλύτερα, περνά από «ακτίνες Χ» κάθε σκέλος και βήμα του εκάστοτε παιχνιδιού.

Η Ελλάδα υστερεί σε αυτόν τον τομέα, αλλά πλέον αυτός ο όρος γίνεται όλο και πιο διαδεδομένος. Μάλιστα από τις 17 Οκτωβρίου θα λειτουργεί στην Αθήνα η πρώτη σχολή βιντεοναλυτών και ο κάθε ένας θα μπορεί να εισέλθει σε έναν άγνωστο, στο ευρύ κοινό, κομμάτι των σπορ.

Θα αναρωτηθεί κάποιος τι εστί βιντεοαναλυτής. Ολοι έχουμε προσέξει σε αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, της Πριμέρα Ντιβιζιόν ή και του ΝΒΑ, κάποιον που βρίσκεται στους πάγκους με έναν υπολογιστή στο χέρι και καταγράφει τα πάντα. Ο συγκεκριμένος λοιπόν θεωρείται από τα κομβικά μέλη του εκάστοτε τεχνικού τιμ, καθώς βιντεοσκοπεί και μετά αναλύει όλες τις κινήσεις που γίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου, ώστε ο εκάστοτε προπονητής να αποκτήσει σαφή εικόνα του τι συνέβη.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης (Institute of Sport Analysis), δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα επαγγελματίες αναλυτές αγώνων μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων, εξειδικευμένων σεμιναρίων και πρακτικής άσκησης του επαγγέλματος του αναλυτή αγώνων. Για όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, η ανάλυση αγώνων αλλά και η εξειδικευμένη ανάλυση συγκεκριμένων αθλητικών συμπεριφορών και ικανοτήτων, μαζί μας γίνεται επιστήμη.

Οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης θα εκπαιδευτούν στα πιο σύγχρονα συστήματα ανάλυσης, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ομάδες της Premier League, της Primera Liga, της Bundesliga, της Serie A, της Liga Primeira, της Ligue 1, από το σύνολο των ομάδων στο NBA, της Euroleague, στο Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά και σε όλες τα κορυφαίες διοργανώσεις σε βόλεϊ, υδατοσφαίριση, χάντμπολ, πολεμικές τέχνες, μηχανοκίνητο αθλητισμό, κτλ.

Στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης διδάσκουν οι ίδιοι οι δημιουργοί των προγραμμάτων ανάλυσης τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα από περισσότερες από 150.000 ομάδες ,όλων των επιπέδων και διαφόρων αθλημάτων, παγκοσμίως, αναλυτές ομάδων από Champions League, Premier League, Serie A, προπονητές UEFA Pro, προπονητές εθνικών ομάδων, διεθνείς ποδοσφαιριστές και εξειδικευμένοι γυμναστές.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και με την εγγραφή κάθε σπουδαστής θα λάβει εντελώς δωρεάν ένα λογισμικό πρόγραμμα ανάλυσης αξίας 1500 ευρώ.

Στις 18 Οκτωβρίου ο Stephen Constantine, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ινδίας, θα παραδώσει σεμινάριο σχετικά με τη χρησιμότητα της “Ανάλυσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τον τρόπο μεταφοράς της ανάλυσης στους παίκτες’.

Θα ακολουθήσει σειρά μαθημάτων του δημιουργού του λογισμικού Ανάλυσης της Interplay Sports, κ. Jan Tunli. Το λογισμικό της Interplay διδάσκεται στα Πανεπιστήμια Φυσικής Αγωγής της Νορβηγίας και της Σουηδίας και χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 2000 ομάδες όλων των επιπέδων σε ομαδικά αθλήματα και 10 εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Τα μαθήματα είναι καθημερινά και περιλαμβάνουν και αρκετές ώρες πρακτικής εξάσκησης σε ομάδες διαφόρων αθλημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση βίντεο-αναλυτή αγώνων από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λογισμικών αθλητικής ανάλυσης.

Οι εγγραφές για τα σεμινάρια ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου. Έναρξη μαθημάτων: 17 Οκτωβρίου.

Διάρκεια μαθημάτων: καθημερινά έως και Μάιο 2018.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2114059540, 6907363485

e-mail: [email protected]

www.insa.gr

Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, Μεσογείων 99, Αθήνα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα