Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (vids)

Αντώνης Σαούλης
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (vids)

bet365

Η ντρίμπλα του Κρόιφ, το ζέσταμα του Μαραντόνα, η κίνηση του Τζόρνταν, το δεκάρι της Κομανέτσι, το γκολ του Ζιντάν, η πάσα του Μάτζικ Τζόνσον...

Τι είναι αλήθεια ποίηση; Είναι δύσκολο να οριστεί. Ο Γιώργος Σεφέρης είχε πει πως «πιο δύσκολο είναι να συμπληρώσεις έναν στίχο παρά να σηκώσεις έναν βράχο». Ο Νικηφόρος Βρεττάκος είχε γράψει ότι «αν δε μου 'δινες την ποίηση, Κύριε, δε θα 'χα τίποτα για να ζήσω».

Τρίτη, 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ποίηση για εμάς εδώ στο gazzetta.gr είναι η ντρίμπλα του Κρόιφ. Το ζέσταμα του Μαραντόνα. Η κίνηση του Τζόρνταν. Η πάσα του Τζόνσον. Το δεκάρι της Κομανέτσι. Το γκολ του Ζιντάν. Παραφράζοντας τον Βρεττάκο λοιπόν «εάν δεν μας έδινες τον αθλητισμό, Κύριε, δεν θα 'χαμε τίποτα για να ζήσουμε».

Μάικλ Τζόρνταν
«Είδα ανοιχτό διάδρομο μπροστά μου και πήγα να καρφώσω την μπάλα. Ημουν έτοιμος να καρφώσω αλλά είδα τα μακριά χέρια του Σαμ Πέρκινς κι ενστικτωδώς θ' άλλαζα χέρι. Και το έκανα...»


Νάντια Κομανέτσι
«Το 10 σημαίνει τελειότητα. Το ιδανικό που όλοι αναζητούν. Το να βλέπεις την Κομανέτσι να το πετυχαίνει ήταν τόσο τρομερό γιατί όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν μας σταματά να προσπαθούμε να το πετύχουμε. Σε έναν διαγωνισμό, σε μια σχολική τάξη, στην καθημερινότητα...»

Μοχάμεντ Αλί
«Είμαι τόσο γρήγορος που χθες το βράδυ, έσβησα τα φώτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και ήμουν στο κρεβάτι πριν σκοτεινιάσει...»

Γιόχαν Κρόιφ
«Θα έψαχνε να κάνει τη σέντρα. Αντί να την βγάλει, θα έφερνε την μπάλα πίσω από το πόδι που στηριζόταν. Θα έστριβε 180 μοίρες και θ' άφηνε πίσω του τον αμυντικό...»

Τζούλιους Ερβινγκ
«Μπορείς να νιώσεις την ενέργεια. Να νιώσεις την ενέργεια των ανθρώπων να σε... τραβούν»

Ρότζερ Φέντερερ
«Είναι ο καλύτερος που έχω δει να παίζει τένις. Ο καλύτερος από όλους όσους έχω δει. Η κίνησή του σε συνδυασμό με την ρακέτα του, το ύφος του... Τα έχει όλα...»

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

«Είχε την μαγεία. Αυτό το σπέσιαλ κάτι που συνειδητοποιείς πως έχεις ν' αντιμετωπίσεις κάτι έξω από αυτό τον κόσμο. Κάτι που δεν έχεις ξαναδεί...»

Ερβιν Μάτζικ Τζόνσον
«Ποτέ δεν σκέφτηκα πως υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω...»

Ζινεντίν Ζιντάν
«Είναι μοναδικός. Η μπάλα πηγαίνει μαζί του. Είναι περισσότερο χορευτής παρά ποδοσφαιριστής...»

 

Τελευταία Νέα